کاشت مژه: همه چیز درباره این روش زیبایی پرطرفدار

3/5 - (2 امتیاز)
یکی از معیارهای زیبایی چشم‌ها، داشتن مژه‌های انبوه، بلند و فرخورده است. پس برای افزایش زیبایی و بهبود ظاهر مژه‌ها باید به دنبال راهکار موثری بود. یکی از کارهای قابل‌ انجام، کاشت مژه است. بیایید همه چیز را درباره این روش زیبایی پرطرفدار بررسی کنیم.
کاشت مژه
فهرست مطالب

کاشت مژه، اکستنشن مژه و مژه مصنوعی

کاشت مژه، اکستنشن مژه و مژه مصنوعی هر کدام ویژگی‌ها و مزایا و معایب خود را دارند. در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم:

کاشت مژه دائمی

در این روش، مژه‌های مصنوعی یا مژه‌ دائمی کنار مژه‌های طبیعی شما کاشته می‌شوند. این روش توسط یک پزشک متخصص انجام می‌شود و نیاز به تزریق مواد درون پوست دارد. نتیجه کاشت مژه دائمی طولانی مدت است و مژه‌ها پرپشت و طبیعی به نظر می‌رسند. اما این روش هزینه بالایی دارد و نیازمند تخصص و مراقبت‌های خاص پس از عمل است.

اکستنشن مژه

در این روش، مژه‌های مصنوعی با استفاده از چسب ویژه به مژه‌های طبیعی شما متصل می‌شوند. این روش می‌تواند به مژه‌های شما طول و پرپشتی بیشتری بدهد و نتیجه طبیعی‌تری نسبت به مژه مصنوعی داشته باشد. اما برای حفظ اکستنشن مژه نیاز به مراقبت و تعمیرات دوره‌ای است و نیازمند بازدیدهای منظم از تکنسین مجرب است. همچنین، قیمت اکستنشن مژه نسبتا بالا است.

مژه مصنوعی

مژه‌های مصنوعی در بازار موجود هستند و می‌توانید برای مدتی در روزهای خاص از آن‌ها استفاده کنید. این روش ساده‌تر و ارزان‌تر است و نیاز به حفظ و نگهداری خاصی ندارد. این مژه‌ها ظاهر مصنوعی‌تری دارند. بنابراین، انتخاب روش مناسب برای شما بستگی به نیازها، تمایلات و بودجه شما دارد. در صورتی که برای مدت طولانی مژه‌های پرپشت و طبیعی داشته باشید، اکستنشن مژه راهکار مناسبی است. اما اگر به دنبال آرایش موقت و برای مدت کوتاه‌ترباشید، مژه مصنوعی موقت می‌تواند بهترین گزینه باشد.

کاشت مژه

همگی دوست دارند چشم‌هایشان درشت‌تر و زیباتر از آنچه هست به نظر برسد. Eyelash transplant یا کاشت مژه یعنی انتخاب تارهایی از موهای ناحیه پشت سر که از نظر قطر و اندازه با مژه‌ها تناسب دارند . این تارها در فضاهای خالی بین مژه‌ها در لبه پلک‌ها کاشته می‌شود. کاشت مژه معمولاً به دو دلیل انجام می‌شود.

مداخله درمانی

در افرادی که به هر دلیلی در حادثه، سوختگی صورت یا علل زیستی دیگر مژه‌های خود را از دست داده‌‌اند، میتوانند از مداخله درمانی و کاشت مژه استفاده کنند. برای این کار لازم است مطالعات دقیق بافت‌شناسی و پوستی انجام شود و بر مبنای میزان آسیب و حیاتی بودن عمل و نیز بررسی هزینه عمل و تناسب آن با میزان فایده پزشکی، اقدام به کاشت مژه کرد.

روش زیبایی کاشت مژه

مداخله زیباشناختی

این نوع نگاه دیگر جنبه درمانی نداشته و کاملا حالت نسبی است. برداشت هر فرد از میزان زیبایی مژه‌های طبیعی خود و امکان ایجاد تغییر در آن، عامل اصلی تصمیم‌گیری در این نوع مداخله است. با این نگاه، مسئله کاملا فرهنگی-اجتماعی و با کمی اغماض جنسیتی است. البته پیروی از مد هم در شیوه عمل و هم در گسترش نیاز به آن تاثیرگذار است.

مدل های کاشت مژه

با قید اینکه کاشت مژه با اکستنشن مژه تفاوت دارد و نباید اشتباه شود، در ادامه مطلب به انواع مدل‌های کاشت مژه اشاره می‌شود:

کاشت مژه کلاسیک

سبک کلاسیک در اغلب موارد همراه با لیفت پلک و با استفاده از تجهیزات مدرن انجام می‌شود. ماندگاری در این مدل بیشتر است. این تکنیک در ادامه به مراقبت بیشتری هم نیاز دارد. باتوجه‌ به تعداد مژه‌های اورجینال روی هر پلک ممکن است تا 50 تار مو برای هر چشم استفاده شود. انجام این روش مستلزم بیهوشی عمومی و یا موضعی و مداخله بسیار تخصصی متخصصان زیبایی است. در برخی موارد ممکن است انجام کامل عمل کاشت تا 3 ساعت طول بکشد.

کاشت مژه موقت

در این روش که تقریبا به اکستنشن هم نزدیک است، به‌جای کاشت پیاز مو، اقدام به چسب زدن مژه‌ها به لبه پلک‌ها می‌کنند. این البته یک روش ساده است و می‌توان تارهای چسبانده شده موها را به‌راحتی جدا کرد. در مراسم عروسی و جشنهای رسمی برای خاص بودن چند ساعته یک روش بی دردسر است. روش ارزان‌تری هم محسوب می‌شود. از پیچیدگی‌های خاص چشم‌پزشکی و تخصص پوست هم برخوردار نیست و به راحتی می توان بعد از مراسم با جدا کردن چسب و شستشوی آن به حالت عادی همیشگی برگشت.

کاشت تار به تار

یک مدل پیچیده و ظریف است که در آن تارهای مو به‌دقت انتخاب شده و با ظرافت خاصی در محل تعیین شده کاشته می‌شوند. با این روش مژه‌ها از تراکم بالا برخوردار شده و زیبایی اورجینال و خاصی به چشم می‌بخشند. در این روش معمولا به‌سختی می‌توان مژه‌های کاشته شده را از مژه‌های طبیعی فرد تشخیص داد. اگر مژه های کم پشتی دارید این نوع کاشت، روشی است که به طبیعی بودن مژه‌ها بیشتر نزدیک است.

کاشت هیبرید مژه

در این روش هم حجم و هم طول مژه‌ها تغییر می‌کنند. منظور از هیبرید بودن توام بودن عمل کاشت و اکستنشن است. انجام این روش مستلزم مداخله پزشکی – درمانی است. البته نسبت به روش کلاسیک پایداری کمتری دارد و بقای آن برای حدود دو ماه تضمین می‌شود. هرچند ممکن است عوارضی هم به همراه داشته باشد که مهم‌ترین آنها تأثیر چسب اکستنشن روی ریشه‌های مژه‌های طبیعی فرد است.مراحل انجام کاشت مژه

مراحل انجام کاشت مژه

به طور خلاصه، پروسه کاشت مژه در حدود 1 تا 2 ساعت طول می‌کشد. ابتدا تکنسین کاشت مژه ناحیه اطراف چشم را تمیز می‌کند تا چربی و آلودگی وجود نداشته باشد. سپس برچسبی روی مژه‌های پایینی قرار می‌دهد تا از انتقال چسب به آنها جلوگیری شود. پس از آن، اکستنشن‌های انتخاب شده را روی پد مخصوصی قرار داده و با استفاده از موچین، آنها را به چسب اکستنشن آغشته می‌کند و روی مژه‌ها می‌چسباند. در نهایت، چسب اکستنشن خشک می‌شود و برچسب پایینی برداشته می‌شود. در صورت نیاز، چسب‌های اضافی نیز پاک می‌گردند.

عوارض کاشت مژه

مراجعه به مراکز تخصصی زیبایی و انجام عمل کاشت مژه توسط پزشکان متخصص مجرب از عوارض کاشت مژه می‌کاهد. مراقبت‌های اولیه پرستاری و سپس رعایت اصول بهداشتی توصیه شده نیز در جلوگیری از بروز عوارض عمل کاشت مژه مؤثر هستند. ولی با همه مراقبت‌ها ممکن است برخی عوارض بروز نماید که در ادامه مختصرا به آنها اشاره می‌شود:

  • احتمال بروز عفونت به دلیل کثیف‌شدن مژه‌ها در انواع مدل کاشت مخصوصا مدل کاشت کلاسیک
  • امکان بروز عوارضی مانند خونریزی، درد و تحریک قرنیه در کاشت دائم مژه مانند هر جراحی زیبایی دیگر
  • افزایش حساسیت‌های پوستی
  • بروز حساسیت در چشم
  • ایجاد گل‌مژه در لبه پلک‌ها
  • ایجاد خشکی، خارش و قرمزی چشم

عوارض کاشت مژه

مراقبت های پس از کاشت مژه

اقدامات مداخله پزشکی به‌منظور کاشت مژه، با خود برخی آسیب‌های موقت جزئی مثل زخم‌های بسیار ریز، گسیختگی پوست لبه پلک‌ها و آزردگی عروق ریز خونی و اعصاب ناحیه را به همراه دارد. مثل هر جراحی پزشکی، این عوارض اجتناب‌ناپذیر است؛ لذا لازم است مراقبت‌های خاصی جهت ترمیم و التیام زخم‌ها و عوارض همراه آن صورت گیرد. در ادامه برخی از این مراقبت‌ها اختصارا توضیح داده می‌شود:

  • پس از کاشت مژه مدتی را در منزل به استراحت بپردازید. باتوجه ‌به سطح سلامتی شما، این مدت از یک هفته بیشتر طول نمی‌کشد و معمولا پس از پنج ‌روز می‌توانید به شرایط زندگی معمول بازگردید.
  • سعی کنید تا مدتی هنگام خواب مراقب باشید ناحیه چشم و پلک‌ها در تماس و فشار با بالشت قرار نگیرد.
  • سعی کنید حداقل به مدت یک هفته پس از جراحی، اقدام به آرایش چشم نکنید.
  • تا سه روز از تماس آب با ناحیه جراحی اجتناب کنید. تماس با آب، باتوجه‌به وجود زخم‌های بسیار ریز در لبه پلک‌ها، ممکن است منجر به برخی انواع عفونت شود.
  • توجه داشته باشید که در روزهای اول، هنوز ریشه‌ها پایدار نشده‌اند و در صورت ایجاد فشار یا لمس محل جراحی و یا شستشو با آب، احتمال شل‌شدن ریشه‌های کاشته شده و ازبین‌رفتن کاشت هم وجود دارد.
  • دقت داشته باشید حداقل تا چهار هفته از رفتن به استخر خودداری کنید.
  • سعی کنید تا چند روز اول بعد از عمل در معرض تابش مستقیم آفتاب قرار نگیرید.
  • حداقل تا سه روز اول از ورود به فضاهایی مثل سوناهای بخار که از بخار آب اشباع هستند، خودداری کنید.
  • اگر از عینک استفاده می‌کنید، مواظب باشید در چند روز اول بعد از جراحی، مژه‌ها در تماس با شیشه عینک قرار نگیرند.

بیشتر بدانید: عوارض کاشت مژه و اکستنشن مژه برای چشم و پوست

سخن پایانی

در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز گفته شد عمل کاشت مژه یکی از روش‌های محبوب در بین تمامی زنان و دختران است که به روش‌های مختلفی قابل انجام است. عمل کاشت مژه، موجب پرپشتی و اصلاح مژه‌ها می‌شود. داشتن مژه‌هایی انبوه به چشمان زیبایی و شادابی و به فرد اعتمادبه‌نفس بالا می‌بخشد. این عمل یک جراحی زیبایی است، لذا توصیه می‌شود اگر فردی به این نتیجه رسید که اقدام به کاشت مژه نماید، این کار باید در کلینیک‌های معتبر و توسط پزشکان متخصص و خبره انجام گیرد.

برچسب: چشم
دسته بندی: زیبایی
تصویر آرزو اسماعیلی
آرزو اسماعیلی
ارتقا آگاهی در زمینه سلامت، قدم مهمی برای زندگی سالم‌تر است. از این رو برای شما مطالبی به روز و بر اساس تحقیقات پزشکی در حوزه سلامت، بهداشت و زیبایی منتشر نموده‌ام.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *