یکی از پرطرفدارترین روشهای جلوگیری از بارداری که معمولا کمترین عارضه جانبی را نیز به همراه دارد، استفاده از کاندوم است. با بکارگیری از کاندوم در واقع میتوان با یک تیر دو نشان زد زیرا میتوان به سهولت از انتقال بیماریهای جنسی نیز پیشگیری کرد. استفاده از کاندوم در واقع در حین رابطه جنسی آرامش خیال را برای شرکای جنسی به همراه میآورد. موضوع این مقاله در مورد کاندوم و بیماری های مقاربتی یا جنسی است؛ در انتها میخواهیم به پاسخ این پرسش برسیم که کاندوم چقدر میتواند در پیشگیری از بیماریهای جنسی و همچنین بارداری موثر واقع شود؟
برای خرید کاندوم از داروخانه در انواع مختلف با یک کلیک وارد داروخانه آنلاین مثبت سبز شده و با تخفیفات استثنایی شگفتزده شوید.
تاریخچه پیدایش کاندوم
فکر میکنید از عمر کاندوم چقدر میگذرد؟ اولین کاندوم که از جنس لاستیک ساخته شده بود، در سال 1855 عرضه شد و پس از آن در دهه 1860 کاندوم لاستیکی به تولید انبوه رسید. اما پیش از این زمان نیز انواع دیگری از کاندوم در میان مردم مورد استفاده قرار میگرفت. کاندومهای اولیه فقط سر آلت تناسلی را میپوشاند و چنانچه گزارشها نشان میدهد در قرن پانزدهم میلادی نیز در چین و ژاپن استفاده داشتند. در آن زمان که کاندومهای لاستیکی وارد بازار شدند، کاندومهایی از جنس پوست هنوز محبوبیت بیشتری در میان مردم داشت.
اما در سال 1920 بود که کاندومهایی از جنس لاتکس روانه بازار شدند. کاندومهای لاتکس آسانتر تهیه میشدند و ارزانتر نیز بودند، بنابراین در مدت زمانی کوتاه توانستند، جایگزین کاندومهای قبلی شده و محبوبیت خاصی پیدا کنند. امروزه جنس کاندومها آنقدر نازک و مقاوم است که بیش از نیمی از زوجین ترجیح میدهند به منظور کنترل بارداری و عدم انتقال بیماریها از آن استفاده کنند. برخی از کاندومها مثل کاندوم های تاخیری موجود در داروخانه ها در کنار این مزایا مزیتهای دیگری نیز دارند؛ یعنی مثلا به عنوان یک راه کمک درمانی برای جلوگیری از انزال زودرس نیز میتوان از آن بهره گرفت.
کاندوم و بیماری های مقاربتی
هیچ نوع کاندومی نمیتواند 100% از انتقال بیماریهای مقاربتی جلوگیری کند. در حالت کلی میتوان گفت که کاندوم اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد تا 98% میتواند شما را در برابر بیماریهای جنسی مصون نگه دارد. کاندوم در پیشگیری از بسیاری از بیماریها مثل ایدز، هپاتیت، سوزاک، کلامیدیا و … میتواند موثر عمل کند اما از شما در برابر برخی دیگر از بیماریهای مقاربتی مثل زگیل، تبخال تناسلی و سفلیس که از تماس پوست به پوست انتقال مییابند، محافظت نمیکند. بسیاری از افراد از کاندوم به شکل درست استفاده نمیکنند و بنابراین به طور حدودی میتوان گفت که کاندوم تا 85% میتواند در پیشگیری از بیماریهای مقاربتی موفق عمل نماید.
میزان تاثیر کاندوم در جلوگیری از بارداری
رابطه کاندوم و بیماری های مقاربتی را برایتان شرح دادیم؛ اگر از کاندوم به شکل صحیح استفاده شود، تا 98 درصد مصنونیت در برابر بیماریهای جنسی ایجاد خواهد کرد. در مورد میزان تاثیر کاندوم در جلوگیری از بارداری نیز باید گفت که قضیه به همین منوال است؛ یعنی در صورت استفاده درست از کاندوم شما میتوانید مطمئن باشید که تا 98% در جلوگیری از بارداری موفق خواهید بود. اما متاسفانه آمارها نشان میدهد که سالیانه از هر 100 نفر که از کاندوم به عنوان روش پیشگیری از بارداری استفاده میکنند، 15 نفر از آنها باردار خواهند شد. چرا؟ چون با نحوه استفاده از کاندوم آشنا نیستند.
چگونه می توان تاثیر کاندوم در جلوگیری از بارداری و بیماری های جنسی را بیشتر کرد؟
بهترین راه جهت افزایش کارکرد کاندوم استفاده درست از این وسیله در رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی است؛ به این معنا که از ابتدا تا انتهای رابطه جنسی کاندوم باید به خوبی آلت تناسلی را بپوشاند. قبل از استفاده از کاندوم، باید آن را به خوبی از لحاظ عدم داشتن پارگی و همچنین تمام نشدن تاریخ انقضا بررسی نمایید.
اگر میخواهید به هنگام رابطه جنسی امکان باردار شدن خود را به صفر برسانید، توصیه میشود که در کنار استفاده از کاندوم از یک روش دیگر برای پیشگیری از بارداری مثل مصرف قرص یا گذاشتن IUD نیز کمک بگیرید. همچنین یک روش دیگر آن است که با وجود داشتن کاندوم به هنگام انزال، آلت تناسلی بیرون کشیده شود. در این صورت هم احتمال حاملگی و هم احتمال انتقال بیماریهای مقاربتی کاهش خواهد یافت. به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که شما نمیتوانید از کاندوم مردانه همزمان با کاندوم زنانه که به آن کاندوم داخلی نیز گفته میشود، استفاده نمایید.
نکات مهم در رابطه با نحوه استفاده صحیح از کاندوم
تا به اینجا گفتیم که کاندوم و بیماری های مقاربتی در رابطه مستقیم با یکدیگر هستند؛ یعنی استفاده از کاندوم بهترین روش برای جلوگیری از منتقل شدن بیماریهای جنسی محسوب میشود. برای اینکه احتمال باردار شدن و ابتلا به بیماریهای مقاربتی را با بکارگیری از کاندوم به حداقل برسانید، نکات زیر را مد نظر بگیرید:
- مطمئن شوید که پشت و روی کاندوم را درست تشخیص دادهاید و از جهت درست آن را روی آلت تناسلی کشیدهاید.
- کاندومهایی که تاریخ انقضای آنها گذشته، احتمال آسیب و پارگی بیشتری دارند؛ بنابراین حتما به تاریخ انقضا که روی بستهبندی محصول درج شده است، دقت کنید.
- تصور میشود که کاندومهایی از جنس لاتکس بیشتر از دیگر کاندومها میتوانند در پیشگیری از بیماریهای جنسی موثر واقع شوند. اما اگر به لاتکس حساسیت دارید، به جای آن از کاندومهای پلی اورتان استفاده کنید.
- کاندوم را از حرارت و نور مستقیم دور نگه دارید تا احتمال آسیب و پارگی آن کمتر شود.
- اگر قصد استفاده از روانکننده دارید از ژلهای لوبریکانت که بر پایه آب درست شدهاند، استفاده کنید زیرا روغن میتواند به کاندوم آسیب وارد کند.
- با دندان یا ناخنهای بلند، کاندوم را باز نکنید.
- بهتر است کاندومی را انتخاب کنید که نوک مخصوص برای زمان انزال مایع منی داشته باشد. قبل از استفاده، هوای موجود در کاندوم را خالی کنید.
- پس از اتمام رابطه جنسی همچنان باید دقت داشته باشید تا از لغزیدن کاندوم و ریخته شدن مایع منی داخل واژن پیشگیری شود.
آیا استفاده از کاندوم مانع از ایدز می شود؟
یکی از شایعترین راههای انتقال ایدز از فرد آلوده به فرد سالم، رابطه جنسی است. در واقع ویروس HIV میتواند از طریق مایع منی و دیگر ترشحات بدن از فردی به فرد دیگر انتقال یابد. کاندوم اگر درحین رابطه پاره نشود و به درستی مورد مصرف قرار گیرد، به خوبی میتواند از انتقال ایدز پیشگیری کند. با این حال در صورت داشتن روابط جنسی پرخطر توصیه میشود که چکاپ سالیانه یا حتی ماهیانه صورت بگیرد تا از سلامت فرد اطمینان حاصل شود.
آیا کاندوم از زگیل تناسلی جلوگیری می کند ؟
توصیه متخصصان بر این است که در هر بار رابطه جنسی از کاندوم لاتکس استفاده کنید. استفاده از کاندوم میتواند شانس ابتلای شما به ویروس HPV را کاهش دهد اما مصونیت کامل ایجاد نمیکند زیرا HPV میتواند مناطقی را که توسط کاندوم پوشانده نشده است، آلوده کند. با این حال کاندوم میتواند مانع از بروز زگیل روی قسمت تناسلی شده و احتمال سرایت بیماری را کاهش دهید و بنابراین استفاده از آن بدون شک و اکیدا توصیه میشود.
کلام پایانی
کاندوم 100% از شما در برابر باردار شدن یا بیماریهای جنسی محافظت نمیکند اما همچنان میتوان آن را بهترین وسیله برای پیشگیری از بیماریهای جنسی دانست. در این مطلب در مورد کاندوم و بیماری های مقاربتی هر آنچه لازم بود برای شما شرح دادیم. در پایان متذکر میشویم که اگر در حین رابطه جنسی کاندوم پاره شد، حتما برای کاهش احتمال حاملگی به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و همچنین در صورت لزوم آزمایشهای لازم جهت مطمئن شدن از عدم انتقال بیماریهای جنسی را زیر نظر پزشک انجام دهید.
1 دیدگاه
استفاده از دو تا کاندوم روی هم چه مشکلی داره؟ احتمال پارگی کم میشه خوبه دیگه