آیا خوردن سیر ناشتا مفید است؟
در حالت کلی خوردن سیر خام ممکن است کمی آزار دهنده به نظر بیاید (بیشتر به دلیل طعم و بوی خاصی که این ماده غذایی دارد) و شاید اگر کمی به فوایدی که میتواند برای سلامت فرد داشته باشد فکر کنید، دیگر آنچنان اذیت کننده نباشد؛ اما اینکه آیا میتوان آن را با معده خالی و به صورت ناشتا مصرف کرد یا خیر، چندان ثابت شده نیست. برخی از متخصصان استفاده از سیر با معده خالی را برای سلامت قلب و پیشگیری از ابتلا به دیابت، توصیه میکنند؛ اما در گزارشی منتشر شده از افرادی که این روش را امتحان کردهاند، مشخص شد که این کار باعث به وجود آمدن برخی عوارض و اختلالات معده شده است.
آیا سیر ناشتا برای کبد چرب خوبه؟
هنوز تحقیقات کافی در این خصوص در دسترس نیست؛ اما برخی آزمایشات متعدد نشان از کاربردی بودن خواص سیر برای جلوگیری از ابتلا به کبد چرب دارند.
همانطور که میدانید، بیماری کبد چرب، یک بیماری شایع میان افرادی است که به صورت مداوم نوشیدنیهای الکلی مصرف میکنند؛ اما سایر افراد نیز میتوانند در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرند. در یک آزمایش بر روی افرادی که بدون مصرف الکل به کبد چرب مبتلا شدند، مشخص شد که آنهایی که برای مدتی پودر سیر را به صورت مستقیم استفاده کردند، پس از مدتی شاهد بهبود در وضعیت سلامت کبد خود بودند.
سیر ناشتا، یک آنتی بیوتیک طبیعی
مادهای به نام آلیسین درون سیر وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و بوی خاص در این ماده غذایی، میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی شود و در مبارزه با ویروسها و باکتریها، نقش بسزایی داشته باشد. همین ویژگی سیر برای جلوگیری از التهابات میتواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند و میتوان گفت که به نوعی یک آنتی بیوتیک طبیعی محسوب میشود.
خواص سیر ناشتا برای رحم
همانطور که گفتیم، سیر دارای ماده آلیسین است که میتواند از رشد باکتریها و در نتیجه ابتلا به عفونت، جلوگیری کند.
یکی از شایعترین عوامل بروز عفونتهای رحمی در خانمها، باکتری کاندیدا آلبیکینس است. آلیسین موجود در سیر میتواند از رشد این باکتریها جلوگیری کرده و در نهایت باعث پیشگیری از ابتلا به عفونتهای رحمی شود.
خوردن سیر ناشتا برای پیشگیری از سرطان
سیر مادهای سرشار از گوگرد است که همین گوگردها سبب شده تا عاملی مهم در پیشگیری از سرطان به حساب بیاید؛ به ویژه سرطان معده. ضمن یک مطالعه تحقیقاتی بر روی بیش از 1 میلیون نفر ثابت شد که ریسک ابتلا به سرطان معده در افرادی که کمتر از یک بار در هفته از سیر استفاده میکردند، نسبت به کسانی که به طور میانگین 5 بار در هفته این ماده را در سبد غذایی خود داشتند، بیشتر بود.
خوردن سیر ناشتا برای لاغری
از آنجایی که مصرف سیر میتواند موجب افزایش متابولیسم و سوخت و ساز سلولها شود، میتواند تاثیر مشهودی بر لاغری داشته باشد. در حقیت مکانیسم اثر به این صورت است که افزایش متابولیسم به افزایش چربی سوزی کمک خواهد کرد و افزایش چربی سوزی نیز میتواند به معنای افزایش سرعت کاهش وزن و در نهایت لاغری باشد.
خوردن سیر ناشتا برای سلامت قلب
خوردن سیر میتواند موجب کاهش فشار و سطح کلسترول خون شود. برخی منابع نیز به این مورد اشاره کردهاند که مصرف مکرر سیر میتواند از لخته شدن خون جلوگیری کند. افزون بر همه اینها، خوردن سیر میتواند تاثیر چشمگیری در تقویت گردش خون و افزایش خونرسانی به ارگانهای مختلف بدن داشته باشد.
نکته: همچنان این را در نظر داشته باشید که این مزیتها صرفا برای سیر عنوان شده است و ممکن است مصرف آن به صورت ناشتا چندان مورد تایید نباشد.
سیر ناشتا و دیابت
به گفته طب سنتی، خوردن سیر ناشتا در افراد مبتلا به دیابت میتواند بسیار اثر گذار باشد. در واقع سیر با کاهش قند خون میتواند چرخه قند و انسولین را تنظیم کرده و به این ترتیب یک ماده طبیعی برای کنترل قند خون باشد؛ اما این موضوع که مصرف آن به صورت ناشتا ایمن است یا خیر، باید توسط منابع معتبر علمی تایید شود.
جمع بندی
سیر به خودی خود دارای خواص و ویژگیهای بسیار زیادی است که در منابع مختلف، بسیار به آنها پرداخته شده است؛ اما مصرف آن به صورت ناشتا هنوز جای بحث دارد و ممکن است چندان ایمن به نظر نرسد. حتی امکان دارد در افراد مختلف، واکنشهای متفاوتی را ایجاد کند. بنابراین، پیشنهاد داروخانه آنلاین مثبت سبز این است که پیش از هر گونه تصمیمی، با توجه به وضعیت سلامت خود، در این باره با پزشک خود مشورت کنید.