بررسی علت خراب شدن یخچال و نحوه جلوگیری و رفع آن

3/5 - (1 امتیاز)
بررسی علت خراب شدن یخچال و نحوه جلوگیری و رفع آن
فهرست مطالب

کثیف شدن کندانسور، معیوب شدن موتور، خرابی و فرسودگی لاستیک‌های دور درب و باز گذاشتن درب یخچال برای طولانی مدت را می‌توان برخی از مهم ترین علت‌های خراب شدن یخچال است.

در ساختار یخچال فریزر قطعات و متعلقات مختلفی به کار رفته است. بروز هرگونه خرابی و ایراد در اجزای این دستگاه می‌تواند خرابی و معیوب شدن یخچال را به دنبال داشته باشد. در ادامه به بررسی علت خراب شدن یخچال و نحوه عیب یابی و تعمیر آن می‌پردازیم. اطلاعات بیشتر

مهمترین علت خراب شدن یخچال

خراب شدن یخچال ناشی از علل و عوامل مختلفی ایجاد می‌گردد. تشخیص دقیق و عیب یابی به موقع مشکلات فنی یخچال علاوه بر افزایش طول عمر دستگاه، برای مصرف کننده از نقطه نظر اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه و مناسب می‌باشد.

معیوب شدن موتور یخچال

موتور یکی از بخش‌های مهم و کلیدی موجود در ساختار یخچال فریزر به شمار می‌رود. کمپرسور یا موتور یخچال وظیفه انجام فرآیند سرمادهی و خنک سازی محفظه داخلی دستگاه را عهده دار می‌باشد. بدون وجود این قطعه عملا کارکرد و عملکرد یخچال مقدور نمی‌شود.

این قطعه در قسمت پشت و پایین یخچال قرار گرفته و به رنگ مشکی می‌باشد. بر همین اساس، یکی از دلایل و علت خراب شدن یخچال به معیوب شدن قطعه موتور مربوط می‌شود. روشن نشدن و یا خاموش شدن یکباره یخچال، حکایت از معیوب شدن و خرابی موتور دستگاه دارد. در صورت بروز این مشکلات می‌بایست نسبت به تعمیر یا تعویض موتور اقدام نمایید..

خرابی ترموستات

یکی دیگر از دلایل خراب شدن یخچال ناشی از خرابی و بروز مشکل در قطعه ترموستات دستگاه می‌شود. ترموستات دمای محفظه داخلی یخچال را تنظیم می‌نماید. این قطعه با ارسال فرمان به کمپرسور، روشن و خاموش شدن آن را مدیریت می‌کند. در صورت خرابی ترموستات این چرخه دچار اختلال شده که نتیجه آن کارکرد و عملکرد نادرست یخچال می‌باشد.

کمبود گاز مبرد از مهم ترین علت های خرابی یخچال

علت خراب شدن یخچال می‌تواند به دلیل کمبود و تخلیه گاز خنک کننده دستگاه باشد. تخلیه یا کمبود مایع خنک کننده یخچال سبب کار نکردن یا روشن نشدن دستگاه می‌شود. گاز خنک کننده با جریان پیدا کردن در سیم پیچ‌های تبخیرکننده، هوای خنک را به محفظه داخلی، به منظور حفظ کیفیت مواد غذایی انتقال می‌دهد.

برای برطرف ساختن این مشکل، ضمن اطمینان حاصل کردن از تخلیه گاز خنک کننده یخچال، استفاده از خدمات سرویس کاران و تعمیرکاران حرفه ای کمک شایانی می‌نماید.

کثیف شدن کویل های کندانسور

در صورت کثیف شدن کویل‌هایی کندانسوری که در پشت یخچال وجود دارد ممکن است گرما به درستی از بین نرود و این موضوع باعث خنک نکردن یخچال و عملکرد نامناسب آن شود. در بعضی مواقع این امر باعث از کار افتادن یخچال خواهد شد.

روشن نشدن خازن های یخچال

در صورتی که خازن‌های یخچال با مشکل روبه رو شده و روشن نشوند چرخه تبرید یخچال شروع نشده و این امر باعث می‌شود یخچال به خوبی کار نکند در برخی مواقع با خراب شدن خازن‌ها یخچال حتی روشن نمی‌شود.

رایج ترین مشکلات یخچال

رایج ترین مشکلات یخچال

پس از آشنایی با علت خراب شدن یخچال در این بخش به بررسی مشکلات یخچال و دلایل بروز آن می‌پردازیم.

خنک نکردن یخچال

عدم تولید سرما و خنک سازی یخچال نمایانگر نقص فنی در برخی قطعات و متعلقات دستگاه می‌باشد. در چنین شرایطی، می‌تواند ناشی از خرابی فن، فرسودگی لاستیک دور درب و معیوب شدن کمپرسور دستگاه باشد. همچنین، بروز نقص فنی در قطعه ترموستات و کافی نبودن گاز مبرد دستگاه، می‎‌تواند از عامل‌های مهم بروز این ایراد فنی به شمار رود.

داغ شدن بیش از حد موتور دستگاه

در بسیاری مواقع داغ شدن موتور یخچال می‌تواند یک امر عادی و طبیعی محسوب شود. با این وجود چنانچه به صورت ناگهانی موتور یخچال خاموش شود و دیگر شروع به کار نکند، عیب یابی و تعمیر دستگاه اهمیت و ضرورت پیدا می‌کند.

خرابی رله استارت، قراردادن یخچال در فضای گرم، بیش از اندازه فشار آوردن به موتور دستگاه و کثیفی کندانسور، از دلایل اصلی بروز این مشکل به شمار می‌رود.

نشت آب از یخچال

خارج شدن آب از بخش‌های مختلف می‌تواند یکی دیگر از عامل‌ها و علت خراب شدن یخچال تلقی گردد. خرابی یا سوختن شیر برقی، از مهمترین دلایل بروز این مشکل می‌باشد. همچنین، چنانچه یخچال فریزر دارای مخزن بوده و آب به صورت آهسته و قطره قطره خارج شود، بررسی مخزن و تعویض کردن واشر و اورینگ آن کمک شایانی می‌نماید.

ایجاد صدای غیرعادی و نامتعارف

معیوب بودن موتور، تراز نبودن یخچال، خراب شدن فن موتور و شل شدن اتصالات موتور، از مهمترین دلایل تولید صدای زیاد یخچال می‌باشد.  

برق داشتن بدنه یخچال

از دیگر مشکلات رایج یخچال برق دادن بدنه دستگاه می‌باشد. معیوب بودن سیم‌های رابط، نصب نشدن سیم ارت یخچال، اتصالی ترموستات و اتصالی موتور را می‌توان از مهمترین دلایل بروز این ایراد فنی برشمرد.

چگونه از خراب شدن یخچال جلوگیری کنیم ؟

همانطور که اشاره گردید، علت خراب شدن یخچال متاثر از عوامل و دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند. در این میان، با رعایت نکات نگهداری یخچال می‌توان از خرابی و معیوب شدن یخچال جلوگیری به عمل آورد.

تمیزی و نظافت کردن مستمر بخش‌های مهم یخچال مانند کندانسور، از جمله راهکارهای مناسب برای کاهش ایرادات و مشکلات فنی دستگاه می‌باشد.

علاوه براین، به منظور افزایش طول عمر مفید یخچال، خارج کردن دوشاخه دستگاه از برق به صورت چند وقت یکبار، بسیار تاثیرگذار و مؤثر است.

تمیز کردن اصولی و صحیح قسمت فریزر دستگاه، مانع جمع شدن یخ در یخچال شده و از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد.

دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *