نمک آبی چیست؟ خواص نمک آبی

3.5/5 - (11 امتیاز)
از نمک سفید معمولی روی میز آشپزخانه خود خسته شده‌اید و نیاز به یک تغییر رنگی دارید؟ به نمک آبی ایرانی سلام کنید! با گنجاندن نمک آبی در وعده‌های غذایی، گویی به حس چشایی خود سفری به آبگرم‌های مجلل هدیه داده‌اید. نمک آبی همان نمک خوراکی است که به دلیل وجود مواد معدنی خاص مانند سیلویت، آهن، کلسیم و پتاسیم و شرایط محیطی خاص مانند رطوبت و فشار، این رنگ زیبا را به خود می‌گیرد. رنگ آبی کریستال‌های این نوع نمک، کاملا طبیعی است. بیایید با نمک آبی و خواص آن بیشتر آشنا شویم.
نمک آبی چیست؟
تایید شده توسط متخصص تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:سحر معصوم
فهرست مطالب

نمک آبی چیست؟

نمک آبی یکی از کمیاب‌ترین نمک‌های جهان است و فقط در ایران و به‌ویژه در کوه‌های اطراف سمنان و در داخل معادن نمک گرمسار یافت می‌شود. اگرچه نمک آبی در سه کشور دیگر نیز کشف شده است، اما نمک آبی ایران تنها نمک آبی خوراکی در جهان است. برخی افراد بومی‌در منطقه اعتقاد دارند که نمک آبی از اشک‌های عاشقی که از معشوقش جدا شده، به وجود آمده است. این فولکلور به رمز و راز و جذابیت نمک آبی افزوده است.

نمک آبی که از یک سنگ قیمتی گرفته شده است، رنگ آبی خود را مدیون ترکیب سیلویت است. این نمک که در ایران با دست برداشت می‌شود، در دنیا کمیاب و گرانبها است. برخلاف بسیاری از انواع دیگر نمک که با استفاده از ماشین آلات سنگین استخراج می‌شوند، این نمک با دست از معادن نمک برداشت می‌شود. معادن نمک در منطقه کویری مرکزی ایران قرار دارند. آنها توسط رشته کوه‌های مرتفع احاطه شده‌اند و شرایط عالی را برای حفظ ذخایر نمک باستانی فراهم می‌کنند.

خواص نمک آبی

نمک آبی که در دنیا به نمک آبی ایرانی معروف است، نوعی نمک است که در سراسر جهان شناخته شده است. این نمک مجلل و اعجاب انگیز، فقط در معادن ایران یافت می‌شود. شاید تا چند سال پیش هیچکس از خواص مفید این ماده اطلاعی نداشت. اما با پیشرفت تکنولوژی و کشف فواید ارزشمند آن در سطح جهانی به نمک آبی ایران معروف شده است. در ادامه بیشتر با خواص نمک آبی آشنا می‌شویم.

محتوای مواد معدنی غنی

همانطور که می‌دانید نمک آبی سرشار از مواد معدنی مهم است. این مواد معدنی علاوه بر کمک به حفظ سلامت کلی بدن، ممکن است به تنظیم فشار خون، سلامت قلب و ساختار عضلانی نیز کمک کنند.

مصرف کمتر سدیم

نمک آبی به طور طبیعی نسبت به سایر انواع نمک، سدیم کمتری دارد که به این معنی است که می‌توانید بدون نگرانی از مصرف بیش از حد سدیم، از طعم آن لذت ببرید.

آبرسانی به بدن

مواد معدنی موجود در نمک آبی از جمله منیزیم و پتاسیم، به تنظیم تعادل مایعات کمک می‌کنند. یعنی از هیدراتاسیون پشتیبانی می‌کنند که می‌تواند به ویژه در طول ماه‌های گرم تابستان یا بعد از فعالیت بدنی مهم باشد.

خواص ضد التهابی

برخی از منابع نمک آبی با استفاده از مواد خالص و کاملا طبیعی تهیه می‌شوند که به این معنی است که ممکن است دارای خواص ضد التهابی باشند. این خاصیت می‌تواند برای افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند روماتیسم یا انواع دیگر دردهای مزمن مفید باشد.

خواص ضدعفونی کننده و ضد باکتریایی

ترکیب نمک کریستال آبی معدنی و آب، یک محلول ضدعفونی‌کننده بسیار قوی ایجاد می‌کند. محلول ساخته شده با نمک کریستال آبی خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی‌کنندگی دارد و برای مصارف مختلف قابل استفاده است. از مزایای قابل توجه این محلول می‌توان به محافظت از مواد غذایی و خوراکی‌ها، ضدعفونی کردن دهان و دندان، کنترل و درمان عفونت گلو و سرماخوردگی و همچنین ضدعفونی کردن پوست اشاره کرد. بر اساس تحقیقات پزشکی نوین و طب سنتی، دهان انسان محل تجمع میکروب‌ها و باکتری‌های مختلف است که با مصرف نمک چه قبل و چه در حین غذا از بین می‌روند و خنثی می‌شوند.

نمک آبی

ترکیبات نمک آبی

همانطور که قبلا گفتیم، رنگ زیبا و طعم غنی نمک آبی، به دلیل مواد معدنی آن است.

منیزیم

این ماده معدنی ضروری است که باعث می‌شود نمک آبی ایرانی طعم خاصی داشته باشد. همچنین ممکن است به تنظیم سطح قند خون، حمایت از استخوان‌ها و عضلات سالم و حفظ سلامت کلی قلب کمک کند. با هر بار مصرف نمک آبی، منیزیم بیشتری دریافت خواهید کرد که یافتن آن در انواع دیگر نمک سخت است.

کلسیم

این ماده معدنی برای استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است. همچنین به تنظیم فشار خون و حمایت از ماهیچه‌ها و اعصاب سالم کمک می‌کند. نمک آبی منبع عالی کلسیم است. این نمک برای کسانی که به دنبال افزایش مصرف کلسیم خود هستند، انتخابی عالی به شمار می‌رود.

پتاسیم

این ماده معدنی برای حفظ عملکرد سالم قلب مهم است. همچنین به تنظیم تعادل مایعات و حمایت از عملکرد سالم عضلات و اعصاب کمک می‌کند. نمک آبی منبع عالی از پتاسیم است.

رنگ نمک آبی

رنگ آبی نمک ایرانی گونه‌ای کمیاب و عجیب و غریب است. این نمک زیبا به دلیل رنگ آبی منحصر به فرد و محتوای معدنی غنی آن ارزشمند است. رنگ آبی متمایز این نمک ناشی از وجود سیلوینیت است. سیلوینیت، نوعی نمک حاوی مقادیری از کلرید پتاسیم و سایر مواد معدنی کمیاب از جمله منیزیم و کلسیم است. این مواد معدنی همان چیزی هستند که به نمک طعم و رنگ خاصی می‌دهد. هیچ افزودنی مصنوعی مانند رنگ‌های مصنوعی به آن اضافه نمی‌شود و رنگ آن ترکیبی از خواص ذاتی خود نمک آبی است.

رنگ نمک آبی

آیا نمک آبی ید دارد؟

سوالی که اغلب پیش می‌آید این است که آیا نمک آبی ید دارد؟ بیایید نگاه دقیق‌تری بیندازیم!

پاسخ کوتاه این است که این مسئله بستگی به منبع نمک دارد. برخی از منابع نمک آبی حاوی ید اضافه شده هستند، در حالی که برخی دیگر فاقد ید هستند.

ید یک ماده معدنی مهم است که به تنظیم عملکرد غده تیروئید کمک می‌کند و از سلامت و تندرستی کلی بدن پشتیبانی می‌کند. معمولا به نمک معمولی، ید اضافه می‌شود تا اطمینان حاصل شود که افراد به اندازه کافی، این ماده معدنی مهم را در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند.

همه انواع نمک آبی حاوی ید اضافه نیست. برخی از منابع این نمک با استفاده از مواد خالص و کاملا طبیعی تهیه می‌شوند؛ به این معنی که آن‌ها حاوی ید اضافه نیستند. در این موارد، مهم است که مطمئن شوید که ید کافی را از منابع دیگر در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنید.

استخراج نمک آبی

نمک آبی برخلاف نمک دریا که از آب دریا استخراج می‌شود، نمکی است که در طول هزاران سال شکل فسیلی به خود گرفته است. نمک آبی با دقت از معادن جدا می‌شود و سپس در زیر نور خورشید خشک می‌شود. این کار به نمک اجازه می‌دهد تا محتوای معدنی طبیعی و همچنین طعم منحصر به فرد خود را حفظ کند.

غار نمکی گرمسار

نمک آبی چه طعمی‌ دارد؟

این نمک مرغوب به دلیل طعم متمایز خود شناخته شده است و یک انتخاب محبوب بین سرآشپزها و علاقه‌مندان به غذا است.  نمک آبی طعمی ‌ترد و کمی ‌معدنی دارد و بر خلاف انواع دیگر نمک، که گاهی اوقات طعم تند یا بیش از حد شور دارند، دارای طعمی ‌لطیف و مغلوب است.

طریقه مصرف نمک آبی

نمک آبی را ترجیحا برای حفظ طعم و رنگ اصلی آن در پایان پخت غذا استفاده کنید. همچنین از قرار دادن نمک در نزدیکی یا بالای اجاق گاز خودداری کنید، زیرا پخت و پز در این قسمت رطوبت زیادی ایجاد می‌کند که می‌تواند به سرعت باعث جمع شدن نمک شود.

سخن پایانی

نمک آبی یک نوع کمیاب و منحصر به فرد از نمک است که به دلیل رنگ آبی خیره‌کننده و مزایای فراوان آن شناخته شده است. این نمک، غنی از مواد معدنی ضروری مانند منیزیم، کلسیم و پتاسیم است. رنگ آبی نمک آبی ایران برگرفته از ماده معدنی کلرید پتاسیم است که به طور طبیعی در ساختار کریستالی نمک ایجاد شده است. از خواص نمک آبی می‌توان به حفظ فشار خون سالم، حمایت از عضلات و اعصاب و تنظیم تعادل مایعات ضروری اشاره کرد. اگر در رابطه با نمک آبی و خواص آن سوالی دارید، کارشناسان ما در مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، در قسمت کامنت‌ها پاسخگوی سوالات شما کاربران گرامی ‌هستند.

برچسب: تغذیه
دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر زهرا قباخلو
زهرا قباخلو
من فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته تغذیه و رژیم درمانی هستم و برای مجله آنلاین مثبت سبز، در حوزه سلامتی، تغذیه و زیبایی محتوای علمی و کاربردی تولید می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

7 دیدگاه

    عزیزی

    ایا نمک‌ آبی بر کاهش فشار خون بالا تاثیری دارد ؟؟

    0
    1
      متخصص تغذیه

      سلام و عرض ادب
      همراه گرامی مصرف نمک باید در بیماری فشارخون کنترل شده باشد و اگر بیش از میزان توصیه شده باشد مضر است.

      0
      0
    الیاس قربانی

    سلام گویا این نمکها پراز فلزات سنگین و مضر برای بدن هستند این درسته ؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در صورتی که از منابع معتبر تهیه و به صورت درستی خالص سازی نشده باشد میتواند ناخالصی های خطرناکی داشته باد.
      متشکرم

      0
      0
    Iran

    مقدار مصرف این نمک آبی چقدر در روز برای افراد بزرگ سال می باشد

    0
    0
      کارشناس تغذیه

      سلام همراه گرامی، مقدار مصرف این نمک همانند نمک عادی و 2300 میلی گرم در روز برای افراد بالای 14 سال است؛ یعنی حدودا 1 قاشق غذاخوری.

      0
      0
    هم وطن

    جانم فدای ایران که با رنگ آبی زیبا و آرامش بخش عجین شده

    2
    0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *