هورمون جنسی

تعداد مقالات: 20
تستوسترون، یکی از مهم‌ترین هورمون‌های بدن، اغلب با ویژگی‌های مردانه مانند قدرت عضلانی، میل جنسی و صدای بم‌تر شناخته می‌شود. اما این هورمون فقط مختص مردان نیست. زنان نیز در بدن خود مقادیر اندکی از تستوسترون تولید می‌کنند و این میزان برای تعادل جسمی و روانی آن‌ها ضروری است. در این مقاله جامع و علمی، به تمام جنبه‌های تستوسترون شامل سطوح نرمال، کاربردهای درمانی، اثرات فیزیولوژیکی، علائم اختلال، نقش آن در بدن‌سازی، باروری و سایر جنبه‌های مهم آن پرداخته‌ایم.
بلوغ یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل زندگی انسان است که با تغییرات جسمانی، روانی و اجتماعی همراه است. این دوره، پلی میان دوران کودکی و بزرگسالی محسوب می‌شود. در این مقاله به بررسی مراحل بلوغ دختران و پسران و همچنین تغییرات دوران بلوغ می‌پردازیم تا والدین و نوجوانان بتوانند با شناخت این تغییرات، با چالش‌های مراحل بلوغ بهتر کنار بیایند.
بلوغ یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است که با تغییرات جسمانی و روانی همراه است. در پسران، این دوره حساسیت و پیچیدگی خاصی دارد، زیرا تغییرات فیزیولوژیکی و رفتاری این مرحله می‌تواند تأثیرات بلندمدتی بر زندگی آن‌ها داشته باشد. در این مقاله، به بررسی شروع سن بلوغ در پسران، نحوه برخورد با آن‌ها در این دوره، تغییرات مرتبط با بلوغ و موضوعاتی مانند ریزش مو در این مرحله می‌پردازیم.
قرص‌های ال دی (LD)، یکی از رایج‌ترین روش‌های پیشگیری از بارداری، به‌طور گسترده‌ای توسط زنان در سراسر جهان استفاده می‌شوند. اگرچه این قرص‌ها مزایای بسیاری از جمله تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش دردهای قاعدگی دارند، اما مصرف آنها ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. در این مقاله، به بررسی عوارض مختلف این قرص‌ها از جمله عوارض قرص اورژانسی، قرص ضد بارداری، عوارض برای دختران مجرد، کیست تخمدان و اعصاب می‌پردازیم.
احتمالا می‌دانید که هورمون‌ها به نوعی نقش پستچی را در بدن دارند و می‌توانند پیام‌های مختلف را به بخش‌های مختلف بدن انتقال دهند. غالب این هورمون‌ها میان مردان و زنان مشترک هستند؛ اما به صورت کاملا واضح و بدیهی در هورمون‌های جنسی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند. در این مطلب قصد داریم شما را با انواع هورمون‌های زنانه آشنا کنیم و به هر یک از آن‌ها یه صورت مفصل بپردازیم.
وقتی اصطلاح «ساعت بیولوژیکی» را می‌شنویم، بیشتر به یاد مسائل مرتبط با باروری در خانم‌ها می‌افتیم؛ در حالی که بر خلاف تصور عموم، آقایان نیز یک ساعت بیولوژیکی مخصوص به خود را دارند. احتمالا شما نیز روایت‌ها و داستان‌های مختلفی از مردان کهن سال شنیده‌اید که توانسته‌اند در این سنین، صاحب فرزند شوند؛ از این رو، این ایده در ذهن شما تقویت می‌شود که باروری مردان، ابدی است. باید بگوییم که این تصور، کاملا غلط است. آقایان نیز همانند خانم‌ها، اثرات منفی افزایش سن بر قدرت باروری را تجربه می‌کنند. در این مطلب دقیقا قرار است به طور کامل این موضوع را مورد بررسی قرار داده و از زوایای مختلفی به آن بپردازیم.
به هم خوردن تعادل هورمون‌های زنانه می‌تواند تاثیرات منفی بسیار زیادی بر سلامت فرد بگذارد و گاهی مواقع نیز نشانی است از برخی بیماری‌های مهم. یکی از راه‌های مؤثر در خصوص تنظیم سطح این هورمون‌ها، استفاده از برخی گیاهان است؛ اما پیش از هر چیز، لازم است بدانید که برخی از داروهای گیاهی نیز ممکن است بسته به شرایط و موقعیت هر فرد، عوارضی را به همراه داشته باشند. به عنوان مثال، افراد باردار جزو این دسته به حساب می‌آیند و نمی‌توانند پیش از مشورت با پزشک، اقدام به مصرف این قبیل داروهای گیاهی کنند. در این مطلب قصد داریم به معرفی داروی گیاهی برای تنظیم هورمون زنانه بپردازیم.
مقدار کمی ‌هورمون مردانه (تستوسترون) در بدن زنان وجود دارد که به حفظ سلامتی آنان کمک می‌کند. اما اگر سطح تستوسترون در زنان بالاتر از حد طبیعی باشد، می‌تواند منجر به علائمی ‌شود که ظاهر فیزیکی و سلامت باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مقاله به معرفی مواد غذایی برای مدیریت علائم ناراحت‌کننده و متعادل کردن مجدد سطح تستوسترون می‌پردازیم.
بسیاری از ریزمغذی‌ها (ویتامین‌ها و مواد معدنی) به عنوان ویتامین تنظیم کننده هورمون زنانه مورد تحقیق قرار گرفته‌اند، اما فقط برخی از آن‌ها امیدوارکننده بوده‌اند. یک رژیم غذایی متعادل، حاوی تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است؛ اما گاهی اوقات به خصوص در زمان عدم تعادل هورمون‌ها، مصرف مکمل‌های ویتامین مینرالی ضروری است. طبق شواهد علمی، ویتامین‌ها و سایر ترکیبات زیر ممکن است به هورمون‌ها در بازیابی تعادل کمک کنند.
راهکارهای گوناگونی برای افزایش هورمون مردانه یا همان تستوسترون وجود دارند که می‌توانند مستقیما بر روی بسیاری از ابعاد مهم زندگی فرد مانند سلامتی، اثر بگذارند و کیفیت زندگی را بالا ببرند. در میان این راهکارهای مختلف، داشتن فعالیت‌های بدنی و یک رژیم غذایی متعادل، بهترین روش‌ها برای افزایش تستوسترون است. راهکارهای دیگری هم وجود دارند که در این مطلب به طور کامل به تمامی آن‌ها خواهیم پرداخت.
استروژن و پروژسترون دو هورمون جنسی اصلی در بدن زنان هستند. استروژن که اغلب به عنوان هورمون جنسی اولیه زنانه در نظر گرفته می‌شود، مسئول ویژگی‌های جنسی و توانایی‌های تولید مثل در زنان است. پروژسترون هورمونی است که نقش حمایتی در چرخه قاعدگی و بارداری دارد. سطوح پایین استروژن و پروژسترون، می‌تواند بر خلق و خو، میل جنسی، سلامت استخوان‌ها و موارد دیگر تأثیر منفی بگذارد. اگر سطح استروژن پایینی دارید، احتمالا از خود می‌پرسید که چه چیزهایی این هورمون زنانه را زیاد می‌کند؟ بیایید نحوه افزایش طبیعی استروژن را بررسی کنیم.
راه‌های مختلفی برای جلوگیری از بارداری وجود دارد، اما به این دلیل که شرایط همه افراد جامعه یکسان نیست، نمی‌توان برای همه افراد روش‌های یکسانی را تجویز کرد. مناسب‌ترین روش جلوگیری از بارداری به عواملی مانند سلامت کلی فرد، سن، تعداد دفعات نزدیکی، تمایل به بچه دار شدن در آینده و سابقه خانوادگی بیماری‌های خاص بستگی دارد. دسترسی همه افراد به روش‌های پیشگیری از بارداری موجب بهره‌مندی همه افراد جامعه از حقوق بشر مانند حق زندگی و آزادی، حق کار، حق تحصیل و… می‌شود. با شناخت راه‌های جلوگیری از بارداری در این مقاله، می‌توانید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.