قرص ادوالژین

1.4/5 - (5 امتیاز)
قرص ادوالژین به دلیل اثرگذاری سریع و قدرت بالای خود، برای درمان انواع دردهای عضلانی، سردرد، میگرن، دردهای قاعدگی و تب ناشی از عفونت‌ها و بیماری‌های التهابی تجویز می‌شود. این دارو با فراهم آوردن تسکین سریع، به بیماران کمک می‌کند تا به زندگی عادی خود بازگردند. در این مقاله، به بررسی عملکرد، موارد مصرف و نکات مهم مصرف قرص ادوالژین برای کاهش درد و تب پرداخته خواهد شد.
قرص ادوالژین
فهرست مطالب

درد و تب از شایع‌ترین علائم بیماری‌ها و التهابات بدن هستند که می‌توانند زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهند. مدیریت و کاهش این علائم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. قرص ادوالژین (advalgin) به‌ عنوان یکی از داروهای مؤثر در دسته ضد التهاب‌های غیر استروئیدی (NSAID)، برای کاهش درد و تب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با مهار تولید مواد شیمیایی التهابی در بدن، مانند پروستاگلاندین‌ها، به کاهش التهاب، درد و تب کمک می‌کند.

اشکال دارویی ادوالژین

  • ادوالژین® فلش؛ قرص روکشدار 400 میلی‌گرم و 600 میلی گرم

موارد مصرف قرص ادوالژین

قرص ادوالژین برای تسکین درد خفیف تا متوسط ​​استفاده می‌شود. این دارو هنگامی که با مواد افیونی (مانند مورفین) استفاده می‌شود، ممکن است برای تسکین درد متوسط ​​تا شدید استفاده شود. به علاوه، در برخی بیماران توسط پزشک برای درمان تب کاربرد دارد. ایبوپروفن (نام ژنریک قرص ادوالژین) به عنوان یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) شناخته می‌شود. این دارو با مسدود کردن تولید برخی از مواد طبیعی در بدن شما که باعث التهاب می‌شوند، عمل می‌کند. این اثر به کاهش تورم، درد یا تب کمک می‌کند.

قرص ادوالژین 400 برای چیست؟

قرص ادوالژین 400 حاوی ایبوپروفن یا داروی مشابهی است و معمولاً برای کاهش دردهای متوسط تا شدید و التهاب استفاده می‌شود. این دارو به عنوان یک ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) عمل می‌کند و می‌تواند به ‌طور مؤثری درد و تورم را کاهش دهد. مصرف دارو در افرادی که مشکلات گوارشی مانند زخم معده دارند باید با احتیاط صورت گیرد.

قرص ادوالژین 600 برای چیست؟

قرص ادوالژین 600 یک مسکن قوی است که حاوی ایبوپروفن است و به عنوان یک ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) عمل می‌کند. این دارو به طور گسترده برای تسکین دردهای شدیدتر و کاهش التهاب استفاده می‌شود. این دارو برای دردهای عضلانی، آرتروز و دیگر مشکلات مفاصل که به مسکن‌های ضعیف‌تر پاسخ نمی‌دهند، مناسب است.

دارو ادوالژین

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر قرص ادوالژین

با مهار حداقل 2 ایزوآنزیم سیکلواکسیژناز COX)، COX-1 و COX-2)، سنتز پروستاگلاندین‌ها را در بافت‌های بدن مهار می‌کند. ممکن است کموتاکسی را مهار و فعالیت لنفوسیتی را تغییر و فعالیت سیتوکین‌های پیش التهابی را کاهش دهد و تجمع نوتروفیل‌ها را مهار کند. این اثرات ممکن است به فعالیت ضد التهابی کمک کند. این دارو به سرعت در کبد متابولیزه می‌شود (عمدتاً توسط CYP2C9؛ سوبسترای CYP2C19). حذف در نیمه عمر 2-4 ساعت و دفع از طریق ادرار (50-60%؛ <10% بدون تغییر) و باقی مانده در مدفوع ظرف 24 ساعت صورت می‌گیرد.

مقدار مصرف قرص ادوالژین

قبل از مصرف قرص ادوالژین، اطلاعات دارویی موجود در بسته بندی شامل مقدار و زمان مصرف را با دقت بررسی کنید. قرص ادوالژین را با یک لیوان آب کامل مصرف کرده و از جویدن یا خرد کردن دارو خودداری کنید. خرد کردن یا جویدن قرص منجر به آزادسازی فوری و در نتیجه افزایش خطر عوارض جانبی خواهد شد. این دارو را هر روز در ساعات مساوی مصرف کنید تا بهترین اثر را داشته باشد. بدون هماهنگی با پزشک دوز مصرفی خود را افزایش یا کاهش ندهید. افزایش دوز مصرفی بدون هماهنگی تاثیری بر روی بهبودی شما نخواهد داشت.

طریقه مصرف قرص ادوالژین

  • دوز معمول این دارو توسط پزشک تعیین می‌شود. بزرگسالان می‌توانند هر 4 تا 6 ساعت یک قرص مصرف کنند، اما از مصرف بیش از مقدار تجویز شده خودداری کنید. بهتر است قرص را بعد از غذا مصرف کنید تا از مشکلات گوارشی جلوگیری شود.
  • دوز پیشنهادی برای درمان درد و تب، 200-400 میلی گرم هر 4-6 ساعت به صورت خوراکی می‌باشد. همچنین، این دارو با نسخه و تایید پزشک 400-800 میلی گرم هر 6 ساعت به صورت خوراکی تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که دوز کلی مصرفی نباید از 3200 میلی گرم روزانه تجاوز کند.
  • دوز مصرفی برای بیماری التهابی، 400-800 میلی گرم هر 6-8 ساعت به صورت خوراکی است که دوز مصرفی روزانه نباید از 3200 میلی گرم تجاوز کند.
  • برای درمان استئوآرتریت، 300 میلی گرم، 400 میلی گرم، 600 میلی گرم یا 800 میلی گرم هر 6-8 ساعت مصرف می‌شود. بیش از 3200 میلی گرم در روز نباشد.
  • دوز پیشنهادی برای روماتیسم مفصلی، 300 میلی گرم، 400 میلی گرم، 600 میلی گرم یا 800 میلی گرم هر 6-8 ساعت به صورت خوراکی می‌باشد. بیش از 3200 میلی گرم در روز نباشد.
  • در صورت استفاده برای کاهش تب، این دارو ممکن است هر 4 تا 6 ساعت در صورت نیاز تجویز شود. برای نوزادان 3 تا 6 ماهه باید این دارو را به صورت تک دوز مصرف کرد. در حین استفاده از این دارو، مقدار زیادی مایعات بنوشید، مگر اینکه پزشکتان خلاف این را به شما بگوید. دوز بر اساس وضعیت پزشکی، سن و پاسخ شما به درمان است. در کودکان، دوز نیز بر اساس وزن است.
  • برای کاهش خطر خونریزی معده و سایر عوارض جانبی، این دارو را با کمترین دوز موثر و در کوتاه‌ترین زمان ممکن استفاده کنید.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قرص ادوالژین، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله بیماری کبد، مشکلات معده، روده و مری (مانند خونریزی، زخم، سوزش معده)، بیماری قلبی (مانند سابقه حمله قلبی)، فشار خون بالا، سکته مغزی، اختلالات خونی (مانند کم خونی، خونریزی یا مشکلات لخته شدن)، آسم (از جمله سابقه بدتر شدن تنفس پس از مصرف آسپرین یا سایر NSAID)، رشد در بینی (پولیپ بینی) و… با پزشک مشورت کنید. در ادامه به موارد احتیاط قرص ادوالژین خواهیم پرداخت؛

  • در صورت بارداری یا شیردهی، قبل از استفاده با یک پزشک مشورت کنید. به خصوص مهم است که از ایبوپروفن در هفته 20 یا بعد از بارداری استفاده نکنید، مگر اینکه حتماً توسط پزشک تجویز شود. ممکن است باعث مشکلاتی در جنین یا عوارضی در حین زایمان شود.
  • تجویز طولانی مدت این دارو ممکن است منجر به نکروز پاپیلاری کلیه و سایر آسیب‌های کلیوی شود. بیماران در معرض بیشترین خطر شامل افراد مسن هستند. کسانی که دارای اختلال عملکرد کلیه، هیپوولمی، نارسایی قلبی، اختلال عملکرد کبد یا کاهش نمک هستند، احتیاط کنند.
  • تاری دید، اسکوتومات و تغییرات در دید رنگ گزارش شده است. در صورت بروز علائم، درمان را قطع کنید. تجمع پلاکت و چسبندگی ممکن است کاهش یابد. بیماران مبتلا به اختلالات انعقادی را که تحت درمان هستند، تحت نظر بگیرید.
  • خطر هیپرکالمی ممکن است در بیماران مبتلا به دیابت، افراد مسن، بیماری کلیوی یا با استفاده همزمان از داروهایی که می‌توانند باعث ایجاد هیپرکالمی از جمله مهارکننده‌های ACE شوند، افزایش یابد. پتاسیم را به دقت کنترل کنید.
  • در بیماران مبتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی، سیروز کبدی، بیماری کلیوی، آسم، بیماری تیروئید، دیابت، گلوکوم، مشکل ادرار کردن به دلیل بزرگ شدن غده پروستات یا سکته مغزی احتیاط کنید.
  • بیماران در صورت داشتن علائم مشکلات قلبی یا سکته مغزی، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، ضعف در یک قسمت یا طرف بدن، گفتار نامفهوم، تورم پاها باید به متخصص مراقبت‌های بهداشتی اطلاع دهند.

خطر قلبی عروقی با مصرف قرص ادوالژین

  • داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) ممکن است خطر حوادث ترومبوتیک قلبی عروقی جدی، انفارکتوس میوکارد (MI) و سکته مغزی را افزایش دهند که می‌تواند کشنده باشد.
  • خطر ممکن است با طول مدت استفاده افزایش یابد. بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی موجود یا عوامل خطر برای چنین بیماری ممکن است در معرض خطر بیشتری باشند. داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی برای درد بعد از عمل در هنگام جراحی بای پس عروق کرونر (CABG) منع مصرف دارند.

موارد منع مصرف قرص ادوالژین

  • حساسیت به دارو، سایر NSAID، آسپرین یا مواد کمکی
  • درد بعد از عمل در زمینه جراحی بای پس عروق کرونر (CABG)

عوارض قرص ادوالژین

حالت تهوع، سرگیجه، گاز، سردرد و ناراحتی معده، وزوز گوش، ادم، احتباس مایعات، راش، یبوست، سوزش سردل، درد اپی گاستر و… برخی از عوارض قرص ادوالژین می‌باشد. این دارو ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد. فشار خون خود را به طور مرتب بررسی کنید و در صورت بالا بودن نتایج به پزشک خود اطلاع دهید. برخی از عوارض جدی این دارو شامل تغییرات شنوایی (مانند زنگ در گوش)، تغییرات ذهنی یا خلقی، تغییرات بینایی، کبودی آسان یا خونریزی، سفتی گردن بدون دلیل، علائم مشکلات کلیوی (مانند تغییر در مقدار ادرار)، علائم نارسایی قلبی و… می‌باشد. در ادامه به عوارض قرص ادوالژین خواهیم پرداخت؛

  • سرگیجه (3-9٪)
  • درد اپی گاستر (3-9%)
  • سوزش سر دل (3-9%)
  • یبوست (1-3%)
  • حالت تهوع (3-9%)
  • راش (3-9%)
  • وزوز گوش (3-9%)
  • ادم (1-3%)
  • احتباس مایعات (1-3%)
  • سردرد (1-3%)
  • استفراغ (1-3%)
  • کم‌خونی آپلاستیک
  • اریتم مولتی فرم
  • درماتیت لایه بردار
  • کم خونی همولیتیک

داروی ادوالژین

تداخل دارویی ادوالژین

  • تداخلات رده X (پرهیز): آسه‌متاسین، آمینولوولینیک اسید (سیستمیک)، دکس ایبوپروفن، دکس کتوپروفن، فلوکتافنین، کتورولاک (سیستمیک و نازال)، ماسیمورلین، میفامورتید، مورنیفلومات، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (اختصاصی COX2)، اوماستاکسین، پلوبیپروفن، فنیل بوتازون، تالنیفلومات، تنوکسیکام، اوروکیناز، زالتوپروفن
  • کاهش اثرات داروها توسط ادوالژین: آلیسکایرن، بلاک کننده‌های گیرنده آنژیوتانسین II، مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین، بتابلاکرها، اپلرنون، هیدرالازین، ایماتینیب، دیورتیک های لوپ، ماسیمورلین، میفامورتید، دیورتیک های نگه‌دارنده پتاسیم، پروستاگلاندین‌ها (چشمی)، سالیسیلات ها، مهارکننده‌های اختصاصی باز جذب سروتونین، سینکالید، تیازید و دیورتیک های شبه تیازیدی
  • افزایش اثرات داروها توسط ادوالژین: آمینوگلیکوزیدها، آمینولوولینیک اسید (موضعی و سیستمیک)، داروهای ضد انعقاد، آپیکسابان، بمیپارین، مشتقات بیس‌فسفونات‌ها، سفالوتین، کلاژناز (سیستمیک)، سیکلوسپورین (سیستمیک)، دابیگاتران اتکسیلات، دفراسیروکس، دئوکسی کولیک اسید، دسموپرسین، دکس ایبوپروفن، دی‌کلروفنامید، دیگوکسین، دروسپیرنون، ادوکسابان، انوکساپارین، اپلرنون، هالوپریدول، هپارین، ایبریتومومب تیوکستان

مصرف قرص ادوالژین در دوران بارداری و شیردهی

هیچ مطالعه کافی و به خوبی کنترل شده در زنان باردار وجود ندارد. داده‌های مطالعات مشاهده‌ای در مورد خطرات جنینی بالقوه استفاده از این دارو در زنان در سه ماهه اول یا دوم بارداری قطعی نیست. بر اساس داده‌های حیوانی، پروستاگلاندین‌ها نقش مهمی در نفوذپذیری عروق آندومتر، کاشت بلاستوسیست و دسیدوالیزه شدن دارند. در مطالعات حیوانی، تجویز مهارکننده‌های سنتز پروستاگلاندین (به عنوان مثال، ایبوپروفن)، منجر به افزایش از دست دادن قبل و بعد از لانه گزینی شد. به زنان باردار در مورد خطر احتمالی جنین توصیه کنید.

تاثیر قرص ادوالژین در شیردهی

هیچ مطالعه‌ای در رابطه با شیردهی انجام نشده است. با این حال، منابع محدود منتشر شده گزارش می‌دهند که پس از تجویز خوراکی، ایبوپروفن در شیر انسان در دوزهای نسبی نوزاد 0.06-0.6٪ از دوز روزانه تنظیم شده با وزن مادر وجود دارد. هیچ اطلاعاتی در مورد اثرات ایبوپروفن بر تولید شیر یا شیرخواری که با شیر مادر تغذیه می‌شود در دسترس نیست.

شرایط نگهداری قرص ادوالژین

قرص ادوالژین باید در دمای اتاق و به دور از نور نگهداری شود. توجه داشته باشید که اشکال دارویی مختلف از جمله قرص، شربت، شیاف، محلول تزریقی، کرم و… باید دور از دسترس کودکان و حیوانات نگهداری شوند.

کلام آخر قرص ادوالژین

این مقاله به بررسی کاهش درد و تب با قرص ادوالژین، از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز پرداخت. قرص ادوالژین به عنوان یک داروی مسکن و ضد التهاب غیر استروئیدی، نقش مهمی در مدیریت و کاهش درد و تب ایفا می‌کند. این دارو با کاهش تولید مواد شیمیایی التهابی و تأثیر بر مراکز تنظیم درد و حرارت در بدن، به تسکین سریع علائمی مانند سردرد، دردهای عضلانی، دردهای قاعدگی، و تب ناشی از عفونت‌ها کمک می‌کند. ادوالژین با عملکرد مؤثر خود، امکان بازگشت سریع‌تر افراد به فعالیت‌های روزمره را فراهم می‌سازد.

منبع سایت: Medscape

سوالات متداول

قرص ادوالژین یک داروی مسکن و ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) است که معمولاً برای کاهش درد، التهاب و تب استفاده می‌شود. این دارو به دلیل خواص ضد التهابی و مسکنی که دارد، در درمان بسیاری از مشکلات مرتبط با درد و التهاب مؤثر است.
حالت تهوع، سرگیجه، گاز، سردرد و ناراحتی معده، وزوز گوش، ادم، احتباس مایعات، راش، یبوست، سوزش سردل، درد اپی گاستر و… برخی از عوارض قرص ادوالژین می‌باشد.
بهترین زمان مصرف قرص ادوالژین بستگی به نوع درد و شرایط فردی شما دارد. بهتر است قرص ادوالژین را بعد از وعده‌های غذایی مصرف کنید. مصرف این دارو با معده پر می‌تواند از مشکلات گوارشی مانند سوزش معده یا ناراحتی‌های دیگر جلوگیری کند.
بله، قرص ادوالژین به عنوان یک مسکن قوی و مؤثر برای کاهش انواع دردها مناسب است. این دارو به عنوان یک ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) عمل می‌کند و می‌تواند درد و التهاب را کاهش دهد.
بله، قرص ادوالژین (advalgin)، به‌عنوان یک داروی ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID)، می‌تواند به کاهش تب نیز کمک کند. این دارو با کاهش تولید مواد شیمیایی التهابی در بدن مانند پروستاگلاندین‌ها، به کاهش تب و درد کمک می‌کند.
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *