جوش روی خط مو و شقیقه ها
آکنه اطراف خط مو و شقیقهها که آکنه پیشانی نامیده میشود ممکن است به دلیل استفاده از برخی محصولات مو باشد که به آن آکنه پوماد میگویند. این حالت میتواند هم مردان و هم زنان را با هر نوع پوستی تحت تاثیر قرار دهد. هنگامی که محصولات موی چرب یا مومی روی پوست نزدیک صورت پخش میشوند، می توانند منافذ را مسدود کنند و باعث بروز آکنه شوند. برخی از مواد موجود در محصولات آرایشی نیز ممکن است باعث آکنه شوند. استفاده از محصولات مراقبت از موی غیر کومدوژنیک ممکن است به جلوگیری از ایجاد آکنه در اطراف خط مو کمک کند. همچنین جلوگیری از تماس محصولات موی چرب با صورت نیز بسیار مهم است.
ناحیه T: پیشانی، بینی و چانه
غدد سباسه سبوم تولید میکنند که این ماده روغنی پوست را مرطوب کرده و از آن محافظت میکند. تولید بیش از حد سبوم میتواند باعث ایجاد آکنه شود. یک مطالعه 914 فرد مبتلا به آکنه را مورد بررسی قرار داد. محققان ارتباطی بین تولید سبوم و میزان آکنه در ناحیه T که پیشانی و بینی را میپوشاند، پیدا کردند. افراد جوانتر مبتلا به آکنه، آکنه بیشتری در اطراف ناحیه U که گونهها و چانه را میپوشاند، نسبت به ناحیه T داشتند.
بیشتر بخوانید: جوش چانه، علت و درمان آن
جوش روی گونه ها
جوش روی گونهها میتواند به دلیل اصطکاک یا مالش پوست ایجاد شود. به عنوان مثال این امر ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که شما تلفن همراه را برای صحبت کردن روی صورت خود نگه میدارید، صورت خود را روی بالش قرار میدهید یا هنگامی که یک وسیله یا لباسی را میپوشید که دارای بند چانه است. با این حال، محل ایجاد آکنه به گونهها محدود نمیشود. بسته به لباس یا فعالیت انسدادی خاص میتواند در نواحی مختلف بدن رخ دهد. این حالت بیشتر در ورزشکاران دیده شده است. برطرف کردن عامل اصطکاک روی پوست معمولا آکنه را بهبود میبخشد.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین پماد برای از بین بردن جای جوش صورت
جوش روی خط فک
دانشمندان تمایل دارند آکنه اطراف خط فک را با نوسانات هورمونی مرتبط کنند. با این حال، محققان دیگر این تصور را به چالش کشیده و رد کردهاند. هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد آکنه در اطراف فک و چانه، به طور دقیق به دلیل اختلال هورمونی است. در مردان و زنان، غدد فوق کلیوی هورمونی به نام دهیدرواپیآندروسترونسولفات تولید میکنند. مطالعهای نشان داد که در زنان بزرگسال مبتلا به آکنه خفیف تا متوسط سطوح این هورمون افزایش یافته است.
تحقیقات همچنین نشان داده است که 39 تا 85 درصد از زنانی که دارای جوش هستند، در روزهای قبل از قاعدگی جوشهای بدتری میزنند. از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به آکنه اختلالات هورمونی ندارند، عوامل دیگری مانند افزایش حساسیت غدد چربی به هورمونها ممکن است علت بروز آن باشد.
بیشتر بخوانید: آیا می توان برای درمان آکنه از الکل استفاده کرد؟
سخن پایانی
مطالعات علمی نشان میدهد که آکنه در نواحی خاصی از صورت ممکن است به دلیل باکتریها، تولید بیش از حد چربی، تغییرات هورمونی یا عوامل خارجی مانند استفاده از محصولات مومی شکل باشد. پرداختن به این مسائل با تغییرات سبک زندگی، مراقبت از پوست و استفاده از درمانهای موضعی میتواند به رفع جوش کمک کند. افرادی که آکنه طولانی مدت یا شدید دارند میتوانند برای درمان به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنند.