خدمات دندانپزشکی کودکان

امتیاز دهید
خدمات دندانپزشکی کودکان
فهرست مطالب

خدمات دندانپزشکی کودکان، شامل خدماتی می‌شود که به صورت تخصصی به مراقبت، پیشگیری و درمان مشکلات دندانی کودکان پرداخته می‌شود.‌ برای اینکه سلامت دندان کودکان تضمین شود لازم است از زمان کودکی آنها را نزد دندانپزشک ببریم؛ چرا که سلامت دندان‌های شیری کودکان هم از اهمیت خاصی برخوردار هستند و در صورت رعایت نکردن برخی از اصول‌ ممکن است زودتر پوسیده و خراب شوند و برای کودکان مشکلاتی همچون دندان درد به وجود بیاورند؛ بنابراین سلامت دهان و دندان کودکان از سنین خیلی پایین اهمیت دارد. ما در مطلب امروز قصد داریم انواع خدمات دندانپزشکی به کودکان را برشمریم؛ پس با ما همراه باشید.

خدمات دندانپزشکی کودکان شامل چه مواردی می‌ شود؟

خدمات دندانپزشکی کودکان در طیف وسیعی قرار می‌گیرد و شامل انواع خدمات می‌شود که در زیر به معرفی آنها می‌پردازیم. این خدمات عبارتند از:

عصب کشی دندان شیری

عصب‌کشی دندان، روش درمانی موثری است که برای متوقف کردن انواع مختلف درد دندان و حفظ دندان‌های آسیب‌دیده به خاطر پوسیدگی یا مشکلات دیگر انجام می‌شود. با اینکه دندان‌های شیری کودکان ما معمولاً بین ۶ تا ۱۲ سالگی می‌افتند اما روش‌هایی وجود دارند که کمک می‌کند بتوانند در طی این مدت دندان‌هایی سالم داشته باشند و دندان‌های شیری خود را تا زمان معینی حفظ کنند. به این ترتیب به جای کشیدن دندان‌های شیری آسیب‌دیده یا عفونی می‌توان از روش‌هایی همچون عصب‌کشی و روش‌های درمانی دیگر استفاده کرد و دندان‌ها را حفظ کرد.

عملکرد دندان شیری برای کودکان مانند دندان دائمی ما بزرگسالان است به همین دلیل از بین رفتن یکی از دندان‌ها باعث می‌شود مشکلات خاصی برای صحبت کردن و غذا خوردن فرد اتفاق بیفتد کارکرد دیگر دندان‌های شیری رشد مناسب دندان‌های دائم و قرارگیری دندان‌های دائمی در جای درست خود است.

اگر دندان شیری از بین برود ممکن است در جایگزینی دندان‌های دائم در دهان مشکل ایجاد شود و مشکلاتی همچون کج شدن دندان‌های دائم، رشد در محل نامناسب، روی هم قرار گرفتن دندان‌ها در دهان به علت نداشتن فضای کافی روی فک به اتفاق بیفتد. در این‌گونه موارد به روش‌های دیگر مثل ارتودنسی در آینده نیاز است. اگر پوسیدگی دندان عمیق باشد، ولی آبسه‌ای به وجود نیاید عصب کشی دندان شیری با خارج کردن پالپ و ترمیم آن انجام می‌شود.

استفاده از روش های دیگر به جای عصب کشی

چون عصب‌کشی دندان معمولاً برای کودکان با کمی درد همراه است برای والدین نگرانی‌هایی ایجاد می‌شود در این گونه موارد اولا والدین نباید احساس نگرانی خود را به کودک منتقل کنند و اگر دوست ندارند دندان کودک عصب‌کشی شود می‌توانند روش‌های دیگر مثل جراحی پالپ یا کشیدن دندان را انتخاب کنند و اگر کودک دندان خود را از دست داده باشد می‌توانند از روش ایمپلنت دندان کمک بگیرند.

فلوراید تراپی دندان

استفاده از فلوراید کمک می‌کند از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری شود. در روش فلورایدتراپی دندانپزشک ابتدا دندان‌ها را با برس و خمیر مخصوص تمیز کرده و سپس فلوراید را به صورت ژل یا وارنیش روی دندان می‌گذارد و بعد از مالیدن ژل روی دندان، کودک باید چند بار آب دهان خود را تخلیه کند و تا نیم ساعت بعد هم کودک نباید خوراکی بخورد یا مایعاتی بنوشد.

توصیه می‌کنیم فلوراید تراپی در کلینیک دندانپزشکی و توسط بهترین دندانپزشک کودکان انجام شود، این عمل از زمان رویش دندان تا ۲ سال بعد از رویش دندان آسیای دوم و بین ۳ تا ۶ ماه یک‌ بار انجام می‌شود. همزمان با فلوراید تراپی ممکن است دندانپزشک برای بعضی از کودکانی که بیشتر از ۶ سال دارند و خطر پوسیدگی در آنها زیاد است دهان‌شویه تجویز کند؛ همچنین ممکن است دندانپزشک فیشور سیلانت با پایه رزین را پیشنهاد دهد که استفاده از آن از پوسیدگی سطح حفره‌ها و شیارهای دندان در کودکان و نوجوانان جلوگیری می‌کند.

شیاربندی دندان کودکان

یکی از بخش‌های دندان‌ها که پوسیدگی آن زیاد است سطح جونده دندان‌ها است. بخش‌های جونده دندان‌های عقب به‌ علت داشتن شیارهای فراوان در معرض پوسیده شدن هستند. یکی از روش‌های جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها در این بخش، استفاده از روشی به نام فیشور سیلانت است که یک لایه نازک روی دندان آسیای دائمی کودکان ایجاد می‌کنند. به این ترتیب شیارها پر می‌شوند. با پر شدن شیارهای دندان، از باقی ماندن مواد غذایی بین این دندان‌ها کم می‌شود و خطر پوسیدگی کمتر می‌شود.

دندانپزشکی مهرآوید

فضا نگهدار دندان کودکان

وقتی دندان کودک می افتد، دندان‌های دو طرف فضای خالی دندان به سمت فضای خالی و به سمت همدیگر حرکت می کنند تا جای خالی را پر کنند. گاهی اوقات این ویژگی یک حسن محسوب می‌شود. مثلا ارتودنتیست برای اینکه مشکل بهم ریختگی دندان‌ها را رفع کند از این ویژگی استفاده می‌کند و یکی از دندان‌ها کشیده می‌شود. سپس دندان‌هایی که کنار فضای خالی قرار دارند به طرف فضای خالی حرکت می کنند و به این ترتیب دندان‌ها از حالت کجی در آمده و صاف می شوند.

اما در شرایط دیگر این حرکت به سمت فضای خالی می تواند مشکلاتی به وجود بیاورد مثلا کودکی که دندان‌های شیری دارد و دندان مولر دومش کرم خوردگی شدید داشته باشد نمی‌توان با مواد پرکننده ترمیم کرد و باید کشیده شود. به این ترتیب دندان مجاور آن با مانعی روبرو نیست و به تدریج به سمت فضای خالی حرکت کرده و جای مولر دوم را پر می‌کند که به آن فضا نگه‌دار می‌گویند. در واقع فضا نگهدار دندان کودک یا اسپیسر (spacer) از حرکت دندانهای مجاور به سمت فضای خالی جلوگیری کرده و فضای کافی را برای رشد دندان دائمی ایجاد می‌کند.

روکش دندان کودکان

به روکش مخصوص دندان‌های شیری S.S.CROWN هم گفته می‌شود و روکش فلزی است که از قبل شکل داده شده‌ است. این روکش برای درمان دندان‌های شیری که به شدت تخریب شده‌اند کاربرد دارند. روکش مخصوص فلزی در اندازه‌های مختلف ساخته شده و روی دندان چسبانده می شوند و در زمانی که دندان شیری می‌افتد همراه با آن از دهان خارج می شود؛ همچنین زمانی که دندان عصب‌کشی نشده باشد اما لازم است به مقدار زیاد پر شود یا قسمت زیادی از تاج از بین رفته باشد، از روکش دندان استفاده می‌شود.

سخن پایانی

خدمات دندانپزشکی کودکان در کلینیک حرفه‌ای دندانپزشکی مهرآوید به همشهریان عزیز ارائه می‌شود. اگر کودک شما هم نیاز به این خدمات دارد توصیه می‌کنیم به کلینیک ما مراجعه کنید و از خدمات دندانپزشکی دندانپزشکان ماهر و متخصص در این کلینیک بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت ما یعنی کلینیک مهرآوید مراجعه کنید‌ یا با ما تماس بگیرید.

دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر سمانه درویشی
سمانه درویشی
عاشق نوشتن، یادگیری و یافتن تجربه‌های جدید در حوزه سلامت و زیبایی هستم و خوشحالم که در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در این حوزه جهت ارتقای سلامت جامعه و زندگی بهتر را دارم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *