قرص آسنترا

3.6/5 - (89 امتیاز)
یکی از بهترین و موثرترین داروها برای درمان افسردگی قرص آسنترا است که البته تنها با تجویز پزشک مجاز به مصرف آن هستید. احتمالا پاسخ همه سوالات شما در مورد این دارو در این مقاله گنجانده شده است. پس همراه ما باشید....
آسنترا
فهرست مطالب

آسنترا از جمله داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین (SSRI) است که از طریق آن می‌توان تعادل سروتونین در مغز را به حالت نرمال بازگرداند. متاسفانه در آمارهای جهانی، کشور ما را جزء افسرده‌ترین کشورهای جهان به شمار آورده‌اند. بنابراین بسیاری از مردم ما با نام قرص آسنترا کاملا آشنا هستند. در کنار فواید شگفت انگیز این قرص در درمان بیماری افسردگی و دیگر اختلالات روانی، این دارو عوارضی نیز دارد. در این مقاله شما را با هرآنچه که لازم است در مورد قرص آسنترا بدانید آشنا خواهیم کرد.

قرص آسنترا چیست و چه کاربردی دارد؟

به منظور درمان افسردگی، کنترل حملات پانیک، بهبود اختلال وسواس اجباری، درمان اختلال استرس پس از سانحه و همچنین اختلال اضطراب اجتماعی یا جمع هراسی می‌توان از قرص آسنترا کمک گرفت. این دارو همچنین برای کاهش علائم سندروم پیش از قاعدگی نیز کاربرد دارد. Asentra در واقع همان سرترالین است که مهار کننده بازجذب سروتونین بوده و مقدار این ماده طبیعی در مغز را در حد نرمال نگه می‌دارد. آسنترا معمولا یا در دوز 50 یا در دوز 100 مورد تجویز قرار می‌گیرد. دوز مصرف این دارو بر اساس شدت بیماری و میزان پاسخ‌دهی به درمان تعیین می‌شود. بدون نسخه پزشک این دارو را هرگز نباید مورد استفاده قرار داد.

این مطلب برایتان مفید خواهد بود: مولتی ویتامین ضد افسردگی و استرس

قرص آسنترا 50

یکی از دوزهای قرص آسنترا، دوز 50 میلی‌گرم است که در درمان افسردگی، وسواس اجباری، اختلالات پانیک و … کاربرد دارد. قرص آسنترا 50 سطح سروتونین را در فضای بین نورون‌ها در مغز افزایش داده و از این طریق در بهبود علائم افسردگی و برخی دیگر از بیماری‌های روانی تاثیرگذار است.

قرص آسنترا 50 برای چیست؟

قرص آسنترا 50 برای درمان برخی از مشکلات روانی مانند افسردگی کاربرد دارد. همچنین برای درمان وسواس اجباری و کاهش احساس ترس و اضطراب نیز ممکن است این دارو توسط پزشکان تجویز شود. اسنترا ضد افسردگی بوده و کیفیت خواب، اشتها و سطح انرژی را در فرد مصرف کننده افزایش می‌دهد. به جز قرص آسنترا 50، دوزهای دیگری از این دارو هم در بازار موجود است؛ مثل قرص آسنترا 100. بدون تجویز پزشک نباید به سراغ این دارو بروید.

فواید قرص آسنترا

اگر به دنبال قرص کاهش استرس یا درمان افسردگی باشید، Asentra یکی از بهترین‌هایی است که احتمالا توسط پزشک برای شما تجویز خواهد شد. این دارو فواید زیر را دارد:

  • خلق و خو و خواب را بهبود می‌بخشد.
  • اشتها و سطح انرژی را به حالت عادی بازمی‌گرداند.
  • تعداد حملات پانیک را کاهش می‌دهد.
  • ترس، اضطراب و افکار ناخواسته را کم ‌می‌کند.
  • وسواس اجباری را کاهش می‌دهد. بنابراین مشکلاتی مثل تعداد دفعات شستن دست یا بررسی امور روزمره کمتر می‌شود.

همچنین برای درمان زود انزالی نیز ممکن است این قرص ممکن است مورد تجویز قرار بگیرد.

 درمان افسردگی

نحوه مصرف قرص اسنترا

چنانچه اشاره کردیم Asentra در 2 دوز 50 و 100 میلی‌گرمی یافت می‌شود. 1 بار در روز صبح یا عصر این دارو باید استفاده شود. گاهی درمان با دوز 50 میلی‌گرم آغاز می‌شود و بعد اگر پاسخ مناسب نباشد، دوز به تدریج افزایش می‌یابد. حداکثر دوز مصرف روزانه آسنترا 200 میلی‌گرم است. در بعضی موارد دوز 25 میلی‌گرم نیز مثلا برای درمان حملات پانیک ممکن است تجویز شود.

اگر یک نوبت فراموش کنید که Asentra را بخورید، به محض به خاطر آوردن باید آن را مورد استفاده قرار دهید. چنانچه زمان مصرف بعدی این دارو نزدیک است، دیگر دوز فراموش شده را مصرف نکنید. یعنی هر دو قرص را همزمان با هم مورد استفاده قرار ندهید. با غذا یا بدون غذا این قرص را می‌توانید بخورید.

چقدر طول می کشد تا آسنترا اثر کند ؟

حداقل 10 روز باید صبر کنید تا نخستین نشانه‌های اثرگذاری این دارو را مشاهده نمایید. برای اینکه علائم بهبودی به طور کامل مشاهده شود، معمولا چند ماه زمان لازم است. بنابراین پس از شروع مصرف این قرص فورا در مورد اثرگذاری یا عدم موثر بودن آن نباید تصمیم بگیرید. دقت داشته باشید که قطع مصرف این دارو نیز باید به تدریج صورت گیرد نه به یکباره.

عوارض اوردوز قرص آسنترا

سرگیجه شدید و غش کردن از مهم‌ترین علائم اوردوز Asentra است. همچنین علائمی همچون بیرون‌روی، اسهال، استفراغ، توهم، عدم تعادل عضلات و آشفتگی و پریشانی نیز ممکن است مشاهده شود. پس از مصرف بیش از حد آسنترا اگر اختلالات تنفسی مشاهده شود، فورا باید با اورژانس تماس حاصل گردد. توجه داشته باشید که عوارض ذکر شده در اغلب اوقات تنها زمانی رخ می‌دهند که بیش از مقدار دوز تجویز شده، این قرص استفاده شود.

تداخل دارویی آسنترا چیست؟

تداخلات دارویی نحوه عملکرد داروها را تغییر داده و خطر بروز عوارض جانبی جدی را افزایش خواهد داد. مهم‌ترین داروهایی که ممکن است با قرص اسنترا تداخل داشته باشند، شامل موارد زیر هستند:

  • پیموزاید
  • داروهای ضد پلاکت مثل کلوپیدوگرل
  • ایبوپروفن/ ناپروکسن
  • رقیق‌کننده‌های خون مانند وارفارین
  • آنتی هیستامین‌ها
  • آلپرازولام، دیازپام و زولپیدم
  • داروهای خواب‌آور
  • داروهای ضد درد یا ضد سرفه
  • آسپرین

به طور کلی توصیه می‌کنیم که پیش از شروع مصرف Asentra حتما پزشک را در جریان تمام داروهای مصرفی خود قرار دهید تا از بروز تداخلات دارویی پیشگیری به عمل آید.

 قرص آسنترا

هشدار در مورد مصرف Asentra

پیش از استفاده از این دارو به موارد زیر دقت کنید:

  • اگر آلرژی یا حساسیت داشته و مثلا به لاتکس حساسیت دارید، پیش از شروع به مصرف این قرص به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از شروع به مصرف این دارو سابقه پزشکی خود را با پزشک در میان بگذارید. به خصوص اگر اختلال دوقطبی، بیماری‌های کبدی، مشکلات قلبی، اختلال تشنج، بیماری تیروئید و … دارید.
  • اگر پس از مصرف این دارو متوجه شدید در ریتم قلب شما تغییری ایجاد شده است، به پزشک اطلاع دهید.
  • از آنجایی‌که این دارو ممکن است باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود، در زمان مصرف از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری کامل دارند، مثل رانندگی، بپرهیزید.
  • از مصرف این دارو همزمان با نوشیدنی‌های الکلی به شدت باید اجتناب شود.
  • افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض قرص آسنترا نسبت به سایرین حساس‌تر باشند.
  • در صورتی‌که این دارو برای کودکان تجویز شود، ممکن است باعث کاهش وزن و کاهش اشتها شود. پس لازم است وزن و قد کودک به طور مداوم چک شود.
  • در دوران بارداری فقط در صورت نیاز باید از سرترالین یا Asentra استفاده شود زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد کند.
  • اگر قصد باردار شدن دارید و پزشک این دارو را برایتان تجویز کرده است، باید وی را در جریان قرار دهید.
  • از آنجایی‌که این دارو وارد شیر مادر می‌شود، در دوران شیردهی فقط با تجویز پزشک مجاز به مصرف آن هستید.

داروهای گیاهی جایگزین آسنترا

افسردگی اگر شدت داشته باشد، حتما با مصرف داروهایی که پزشک تجویز می‌کند، باید درمان شود. اما چنانچه افسردگی خفیف است گاهی‌ می‌توانید به کمک داروهای گیاهی موجود در داروخانه که برای خرید نیاز به نسخه پزشک نیز ندارند، در راه بهبود خود گامی موثر بردارید. چند نمونه از این داروها به شما معرفی می‌شوند:

کپسول لینورمیا مدین فارما

عصاره ریشه گیاه آشواگاندا در کپسول لینورمیا مدین فارما آن را تبدیل به یک داروی گیاهی ضد افسردگی و ضد استرس می‌کند. برای تقویت حافظه، افزایش تمرکز، افزایش سطح انرژی و توان بدنی می‌توان از این کپسول استفاده نمود. مصرف این کپسول همچنین به بهبود عملکرد جنسی در آقایان و خانم‌ها نیز کمک می‌‎کند. روزانه 2 عدد کپسول در 2 نوبت و ترجیحا در کنار غذا باید میل شود تا کم‌کم اثرات درمانی خود را نشان دهند.

 کپسول لینورما

خرید قرص لینورما

کپسول والرید حکیم تجارت سهند

گیاه گل ساعتی و سنبل الطیب در کپسول والرید حکیم تجارت سهند مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این دارو به کاهش اضطراب و استرس کمک کرده، آرامبخش است و کیفیت خواب را بهبود می‌بخشد. 1 عدد از این کپسول را روزانه همراه با غذا باید میل کنید. اگر هدفتان بهبود خواب است، آن را نیم ساعت قبل از خواب بخورید. چنانچه بخواهید مصرف را بیش از 1 ماه ادامه دهید، در این زمینه باید نظر پزشک را جویا شوید.

 خرید والرید

 والرید- جایگزین قرص آسنترا

کپسول ریلکس هرب بهتا دارو

به عنوان دارویی که اثر آرامبخش داشته باشد و بدون نیاز به نسخه پزشک بتوانید آن را بخرید می‌توانید از کپسول ریلکس هرب بهتا دارو استفاده کنید. این کپسول کاهش دهنده استرس بوده و در بهبود خواب نیز موثر است. روزانه 1 یا 2 کپسول همراه با غذا باید مورد استفاده قرار گیرد. جهت بهبود بی‌خوابی، لازم است نیم ساعت پیش از خواب آن را میل کنید. عصاره خشک گیاه گل ساعتی ترکیب موثر موجود در این محصول است. در دوران بارداری و شیردهی این کپسول منع مصرف دارد.

 ریلکس هرب

خرید قرص ریکس هرب

کلام پایانی

هرآنچه در مورد قرص آسنترا مهم به نظر می‌رسید، در این مقاله گنجاندیم. این قرص یکی از معروف‌ترین داروها است که بیش از هر چیز برای درمان افسردگی بکار می‌رود. البته فواید دیگری نیز دارد که به آنها نیز اشاره شد. اگر افسردگی شما خفیف است، شاید ایده خوبی باشد که از داروهای گیاهی کمک بگیرید. چند نمونه از این داروها را در اینجا به شما معرفی کردیم که همگی آنها را از داروخانه آنلاین مثبت سبز می‌توانید خریداری نمایید.

سوالات متداول

حداکثر دوز روزانه Asentra ۲۰۰ میلی‌گرم است.
۱۰ روز تا ۲ هفته طول می‌کشد تا اثرات مصرف آسنترا مشخص شود.
در این دوران ممکن است این قرص به جنین یا نوزاد شیرخوار آسیب برساند. بنابراین تنها با تجویز پزشک در دوران بارداری و شیردهی می‌توان از آسنترا استفاده کرد.
بله؛ چون ممکن است مشکلات تنفسی و سرگیجه شدید بوجود آورده و منجر به غش کردن شود.
خیلی فرقی نمی‌کند این قرص را چه وقت بخورید. با غذا یا بدون غذا روزانه ۱ بار می‌توانید آن را مورد استفاده قرار دهید.
بله؛ این قرص ممکن است در اشتهای افراد تاثیر داشته باشد. جهت کاهش عوارض جانبی، در کنار مصرف این دارو ورزش را فراموش نکنید.
خیر؛ ممکن است تداخل شدید با هم داشته باشند.
متاسفانه در حال حاضر این قرص بسیار کمیاب است و بنابراین قیمت دقیقی را برای آن نمی‌توان برای آن در نظر گرفته و عنوان کرد. اما آسنترای ایرانی را به راحتی در داروخانه‌ها می‌توانید بیابید.
باید با پزشک مشورت کنید تا داروی جایگزین به شما معرفی نماید.
هر دارویی به موازات مزایای خود ممکن است عوارضی هم داشته باشد. اما زمانی که توسط پزشک تجویز می‌شود باید از دستور پزشک پیروی کنید زیرا قطعا فواید آن بیشتر از مضرات آن برای شما بوده است. قرص آسنترا ممکن است عوارضی داشته باشد که البته بسیاری از آنها پس از مدتی از بین می‌روند. با این حال دوز دارو را خودسرانه هرگز افزایش ندهید تا عوارض جانبی پدید نیاید.
تصویر نویسنده مثبت سبز
نویسنده مثبت سبز
همیشه از به روز بودن و آپدیت کردن دانسته‌های پزشکی لذت می‌بردم، برای همین با مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز همکاری می‌کنم تا در مورد مسائل پزشکی و سلامت محور مطالعه کنم و آنها را به زبانی ساده برای شما جهت داشتن زندگی سالم‌تر به نگارش دربیاورم.
بحث و تبادل نظر

80 دیدگاه

    سلام باعت خواب الودگی شدید میشه؟

    سلام باعث خواب شدید میشه

    0
    0
    Mtn

    واقعا حالم بهتر شده و برگشتم به همون حالت عادی . افسردگی و وسواس فکری شدید داشتم و زندگیم داشت نابود میشد ولی الان همش اوکی شده .فقط از عوارض میترسم و اینکه تا کی باید مصرف کنم چون نمیخام دگ اون روز ها رو تجربه کنم

    1
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دست عزیز
      لازمه حتما با پزشک متخصص مشورت کنید .

      0
      0
    میلاد

    سلام اگر ۵ عدد مصرف شود قرص ۵۰ یکبار مشکل ساز هست

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      مصرف مقادیر بیشتر از حد توصیه شده میتواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد. لطفا طبق دستور پزشک عمل کنید.
      متشکرم

      0
      0
    علی محمدزاده

    سلام خسته نباشید من پیش روانپزشک رفتم وبه من گفت اختلال اضطراب منتشردارم همراه یه وسواس فکری شدیدی که باهاش ادغام شده برام اسنترا50 واولانزاپبن5نوشته وبعدش باید داروهام تغییرکنه میخواستم بدونم چرااختلالم باچیزیکه که توسایت هانوشته یکم فرق داره میشه پاسخ بدید لطفأ

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بیماری ها و اختلالات روان طیف بسیار وسیعی از علائم و عوارض را باعث شده و بر خلاف بیماری های جسمی نمیتوان به طور دقیق در دسته بندی های مشخص ارائه کرد. این مورد کاملا به تشخیص پزشک متخصص بستگی دارد.
      متشکرم

      0
      0
    vahid

    بشدت اور ثینک هستم و افکار بشدت متنوع و لحظه ای و پشت سر هم میاد تو مغزم که واقعا نمیتونم پردازش کنم و روی زندگی معمولیم تاثیر بدی گذاشته
    این دارو به دردم میخوره ؟

    0
    0
      متخصص تغذیه

      سلام و عرض ادب
      همراه گرامی بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا با بررسی شرایط شما بهترین قرص را تجویز نمایند.

      0
      1
    اسماعیل

    سلام خیلی ممنونم از مقاله و پاسخگویی شما
    من میگرن دارم و استرس دلیل اصلی شروع حملات میگرنی من هست. و چون شغلم یه جوریه که در طول روز باید پاسخگو و جلسات متعدد شرکت کنم.ایا پیشنهاد می کنید من مصرف کنم ؟
    متخصص داخلی برام تجویز کردند

    2
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      با توجه به شرح حال اعلامی شما و نیز تجویز پزشک متخصص، توصیه میشود استفاده فرمایید. مصرف مکمل های حاوی “منیزیم” در کاهش شدت و دفعات حملات میگرنی موثر خواهند بود.
      متشکرم

      2
      1
    فاطمه

    سلام وقتتون بخیر قرص آسنترا ۵۰ با قرص ملاتونین تداخل داره؟

    2
    1
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      خیر تداخل ندارد
      سپاس از همراهی شما

      1
      0
    فری

    سلام ،آیا قرص آسنترا برای کسانی که کم کاری تیروئید دارند و لوتیروکسین مصرف می‌کنند، اختلالی ایجاد نمی‌کند . تشکر

    0
    2
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر تداخلی بین لووتیروکسین و آسنترا وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    مهسا

    سلام من تازه از امروز شروع کردن نصف قرص اسنترا خواب الودگی خستگی شدید دارم و گاهی معدم میسوزه میتونم دیگه نخورم یا اینکه ادامه بدم

    3
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      جهت پیشگیری از بروز این مشکل دارو را همراه وعده غذایی استفاده کنید.
      متشکرم

      0
      0
    Ali

    سلام مرسی از توضیحاتتون..
    یه سوال داشتم
    ایا کسانی که فاویسم دارند میتونند قرص اسنترا مصرف کنند و مشکلی ایجاد نمیشه واسشون ؟

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ مصرف در افراد مبتلا به فاویسم وجود ندارد.
      متشکرم

      2
      1
    محمد

    سلام وقت بخیر من داروهای آسنترا سرتالین و هالوپریدول و الانزاپین مصرف میکنم خاستم بدونم با مکمل های باشگاهی مثل گینر و کراتین و bcaa تداخل دارن یا نه؟
    ممنون

    1
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      استفاده از مکمل های محرک مثل مقادیر بالای کافئین در افراد مصرف کننده داروهای آرامشبخش و اعصاب مثل موارد عنوان شده، توصیه نمیگردد.
      متشکرم

      3
      0
    علی

    با سلام خدمت شما
    مصرف قرص آسنترا با قرص ویزارسین تداخل دارن؟

    0
    1
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      خیر تداخل ندارند
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    علی

    سلام
    با تشکر از راهنماییهاتون میخواستم بدونم که آیا قرص آسنترا با قرص ویزارسین تداخل داره؟

    1
    0
      دکتر اکرم کرامتی

      سلام کاربر گرامی
      خیر تداخل ندارند
      سپاس از همراهی شما

      0
      0
    رضا

    سلام
    من آسنترا 50 مصرف میکردم حدود دوسال خیلی به خلق و خو می ساخت خوب بود برام
    الان دکتر گفت دیگه کافی طبق دستورالعمل قطع کلی کردم
    الان یک هفته از قطعی میگذره هم سرگیجه دارم و هم وسواسی و پرخاشگری دوباره برگشته
    آیا همیشه مصرف کنم؟
    آیا بدنم واقعا به این قرص نیاز داره؟
    دوباره شروع کنم یا صبر و تحمل کنم؟
    اگر بتونید کمکم کنید یک دنیا مدیونتون میشم

    1
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      لطفا با مراجعه به پزشک درباره مصرف این دارو مجددا تصمیم گیری کنید. ممکن است پزشک تصمیم بگیرد که روند قطع دارو کندتر اتفاق افتد یا مدت بیشتری به مصرف ادامه داده شود.
      متشکرم

      0
      0
    رضا

    سلام ببخشید قرص آسنترا ۲۵ میلی گرم (نصف ۵۰) رو برای اضطراب و استرس و افکار منفی و وسواس فکری تا چه مدت باید مصرف کرد یعنی مثلاً تا ۶ ماه قرص آسنترا ۲۵ (نصف ۵۰) رو باید تا مثلاً ۶ ماه مصرف کرد و آیا این دارو به درس خواندن لطمه نمیزنه

    0
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      دوره مصرف این داروها به جوابدهی بیمار و شدت مشکل بستگی دارد. پزشک بنا به روند درمان ممکن است دوز را کاهش یا حتی افزایش دهد. ممکن است کاهش حافظه کوتاه مدت در برخی موارد اتفاق افتد.
      متشکرم

      1
      0
    مجتبی

    سلام وقت بخیر قرص اسنترا 50 می‌تواند از ارضا شدن در خواب جلوگیری کند واینکه چه مدت زمان بخاطر این مشکل باید از آن استفاده کرد

    2
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      یکی از عوارض این دسته از داروها کاهش میل جنسی است. اما کاربردی که عنوان شد نیاز به تجویز پزشک دارد.
      متشکرم

      0
      1
    علی

    سلام وقت بخیر
    من الان ک مطلبتونو خوندم متوجه چیزی شدم برام سوال پیش اومد
    من ۳ ۴ ماه پیش اسنترا ۱۰۰ مصرف میکردم یکی دو روزی نخوردم یشب چشم و باز کردم دیدم اورژانس ام چیزی یادم نیست ولی انگار غش کردم سرمم کامل از چندجا شکافته شده بود
    ولی در کل دگ نخوردم ولی از ضربه تا به امروز هنوز سرم شدیدااا گیج میره تعادل ندارم تو عکسای مغزمم اسیبی نبوده
    ممکنه ازین باشه؟الان چیکار باید کنم دوباره قرص و شروع کنم؟

    1
    1
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      با این فاصله زمانی عارضه دارو در بدن باقی نمیماند. اما جهت رفع مشکل اولیه (که سبب مصرف آسنترا شده بود) لطفا با پزشک متخصص مشورت فرمایید.
      متشکرم

      2
      0
    طاهری

    سلام. خدا قوت. ممنون بابت مطلب خوبتون
    آیا آسنترا 100 میتونه باعث دیرکرد عادت ماهیانه باشه⸮

    1
    3
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      بهم ریختگی هورمون های زنانه از جمله عوارض شایع آسنترا یا سیتالوپرام نیست. در صورت تداوم این مشکل لطفا با پزشک متخصص زنان مشورت فرمایید.
      متشکرم

      0
      0
    ملیکا

    سلام
    آسنترا از دسته داروهای تک حلقه ای است یا سه حلقه ای؟

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      آسنترا از دسته داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین می باشد.
      سپاس از همراهی شما

      3
      2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *