درمان قطعی رفلاکس معده کودکان چیست؟

2.9/5 - (7 امتیاز)
درمان قطعی رفلاکس معده کودکان چیست؟
فهرست مطالب

رفلاکس معده بخصوص در نوزادان و کودکان به دلیل تشکیل نشدن کامل دستگاه گوارش امری عادی است، در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز شما را با علل ایجاد این بیماری و درمان قطعی رفلاکس معده کودکان آشنا خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

رفلاکس معده چیست؟

بیماری رفلاکس معده GERD نوعی اختلال گوارشی است که در کودکان تحت نام رفلاکس معده کودکان شناخته شده است. طبق گفته‌های GIKids، تقریبا 10 درصد از نوزادان و کودکان در ایالات متحده تحت تأثیر رفلاکس معده قرار دارند. تشخیص رفلاکس معده در کودکان دشوار است. والدین چگونه می‌توانند تفاوت بین سوءهاضمه یا آنفولانزا و رفلاکس معده را تشخیص دهند؟ درمان قطعی رفلاکس معده کودکان کشف شده است؟

رفلاکس معده کودکان چیست؟

پیش از دانستن درمان قطعی رفلاکس معده کودکان بهتر است بدانیم که رفلاکس معده هنگامی رخ می‌دهد که اسید معده در طول یا بعد از غذا به مری برگردد و باعث درد یا علائم دیگری شود. مری لوله ای است که دهان را به معده وصل می‌کند. دریچه در پایین مری باز می‌شود تا غذا پایین بیاید و بسته شود تا از آمدن اسید جلوگیری شود. هنگامی که این دریچه در زمان اشتباه باز یا بسته شود، ممکن است باعث علائم رفلاکس معده شود. هنگامی که کودک دچار تهوع یا استفراغ می‌شود، احتمالا رفلاکس معده را نشان می‌دهد، که در نوزادان رایج است و معمولا علائم دیگری ایجاد نمی‌کند.

در نوزادان رفلاکس معده یک نوع شایع‌تر و جدی‌تر از تف کردن است. در صورت بروز علائم و عوارض دیگر ممکن است کودکان و نوجوانان با رفلاکس معده تشخیص داده شوند. به گفته مرکز کودکان جان هاپکینز، عوارض احتمالی GERD شامل مشکلات تنفسی، مشکل در افزایش وزن و التهاب مری یا معده است.

علائم رفلاکس معده کودکان

علائم رفلاکس معده در کودکان جدی‌تر از یک ترش کردن ساده است به همین دلیل است که یافتن درمان قطعی رفلاکس معده کودکان اهمیت دارد. مطابق با تحقیقات کلینیک مایو، رفلاکس معده در صورت وجود ممکن است در شیرخواران و کودکان پیش دبستانی نیز با علائم زیر حضور داشته باشد:

  • امتناع از غذا خوردن یا عدم به دست آوردن وزن
  • تجربه مشکلات تنفسی
  • استفراغ در 6 ماهگی یا بالاتر
  • بدخلقی یا درد پس از خوردن غذا

درمان قطعی رفلاکس معده کودکان چیست؟

رفلاکس معده در صورت وجود ممکن است در کودکان بزرگتر و نوجوانان نیز با علائم زیر وجود داشته باشد:

  • درد یا سوزش در قفسه سینه فوقانی که به آن سوزش سر دل گفته می‌شود
  • هنگام بلع درد یا ناراحتی تجربه می‌کنند
  • غالبا سرفه، خس خس و خشکی گلو دارند
  • حالت تهوع مکرر دارند
  • احساس می کنند غذا در گلو آنها گیر می‌کند
  • در هنگام دراز کشیدن، درد معده داشته باشند

تحمل زیاد بازگشت اسید به معده می‌تواند به وضعیت پیش سرطانی مری نیز منجر شود. حتی اگر این بیماری به طور مؤثر کنترل نشود، می‌تواند به سرطان مری منجر شود، اگرچه این در کودکان نادر است.

چه عواملی باعث GERD کودکان می شود؟

محققان دقیقا مطمئن نیستند که چه عواملی باعث ایجاد رفلاکس معده در سنین پایین می‌شود. طبق گفته محققان، عوامل مختلفی ممکن است درگیر باشند از جمله:

  • زاویه ملاقات معده و مری
  • وضعیت عضلات در انتهای پایین مری
  • اتصال فیبرهای دیافراگم

برخی از کودکان همچنین ممکن است دریچه‌های معده ضعیفی داشته باشند که به خصوص نسبت به برخی از غذاها و نوشیدنی‌ها یا التهاب در مری که باعث ایجاد مشکل می‌شوند، حساس هستند.

تشخیص رفلاکس معده کودکان

در نوجوانان، پزشکان معمولا با انجام معاینه بدنی و شنیدن علائم، رفلاکس را تشخیص می دهند. سعی کنید از غذاهایی که به نظر می رسد علائم را در کودکتان بیشتر می‌کند لیستی تهیه کنید. این اطلاعات می‌تواند به پزشک کمک کند تا بداند دقیقا چه چیزی باعث ایجاد مشکل می‌شود.

در کودکان و نوزادان کوچک‌تر، پزشکان ممکن است این آزمایشات را برای تشخیص GER انجام دهند:

Barium swallow

Barium swallow پرتوی ویژه‌ای است که می‌تواند بازگرداندن مایعات به مری، هرگونه تحریک در مری و ناهنجاری در دستگاه گوارش فوقانی را نشان دهد. برای آزمایش، کودک شما باید مقدار کمی از مایع خلقی (باریم) را بلع کند. این مایع روی اشعه X ظاهر می‌شود و روند بلع را نشان می‌دهد.

درمان قطعی رفلاکس معده کودکان چیست؟

impedance-probe study

این دقیق‌ترین راه برای تشخیص رفلاکس و تعداد قسمت‌های رفلاکس محسوب می‌شود. یک لوله نازک و انعطاف پذیر از طریق بینی داخل مری قرار می‌گیرد. نوک آن دقیقا بالای اسفنکتر مری قرار دارد تا سطح اسید موجود در مری را کنترل کند و هرگونه رفلاکس را تشخیص دهد.

درمان رفلاکس معده نوزادان

در نوزادان پزشکان گاهی اوقات برای کاهش رفلاکس، شیر خشک کودک را عوض می‌کنند. ترکیبات شیر خشک کودکان رفلاکسی نقش زیادی در درمان کودکان دارند. اطمینان از اینکه کودک در حالت عمودی (در حالت نشسته یا در حالت ایستاده) در حین تغذیه قرار دارد نیز می‌تواند کمک کننده باشد.

بچه‌های بزرگتر اغلب با دوری از غذاها و نوشیدنی‌هایی که به نظر می رسد علائم GER را ایجاد کرده، درمان قطعی رفلاکس معده کودکان را تجربه می‌کنند. مانند:

  • میوه‌های خانواده مرکبات
  • شکلات
  • غذا و نوشیدنی‌های کافئین دار
  • غذاهای چرب و سرخ شده
  • سیر و پیاز
  • غذاهای ادویه‌دار
  • غذاها و سس‌های مبتنی بر گوجه فرنگی
  • نعناع تند

پزشکان ممکن است توصیه کنند که سر تخت کودک را بالا ببرید تا رفلاکس را که در شب اتفاق می‌افتد به حداقل برسانید.  اگر این اقدامات به تسکین علائم کمک نکند، پزشک ممکن است داروهایی مانند مسدود کننده H2 را نیز تجویز کند، که می‌تواند به جلوگیری از تولید اسید معده یا مهار کننده‌های پمپ پروتون کمک کند که باعث کاهش میزان اسید معده می‌شود. در ادامه به معرفی راه‌های درمان قطعی رفلاکس معده کودکان خواهیم پرداخت.

درمان قطعی رفلاکس معده کودکان چیست؟

درمان قطعی رفلاکس معده کودکان

بیش از هر چیز لازم است بدانید که درمان قطعی رفلاکس معده کودکان بستگی به شدت آن دارد. پزشکان تقریبا همیشه به والدین، ​​کودکان و نوجوانان توصیه می‌کنند که با تغییر در شیوه زندگی ساده شروع کنند. مثلا:

  • بیشتر اوقات وعده‌های غذایی کمتری بخورید و از خوردن دو یا سه ساعت قبل از خواب خودداری کنید.
  • در صورت لزوم وزن خود را کاهش دهید.
  • از غذاهای تند، غذاهای پر چرب و میوه و سبزیجات اسیدی که می‌توانند معده شما را تحریک کنند، خودداری کنید.
  • از نوشابه‌های گازدار، الکل و دود دخانیات خودداری کنید.
  • هنگام خواب زیر سرتان را بلند کنید.
  • از خوردن وعده‌های غذایی بزرگ قبل از فعالیت‌های شدید، بازی‌های ورزشی یا در زمان استرس خودداری کنید.
  • از پوشیدن لباس‌های تنگ خودداری کنید.

پزشک کودک شما ممکن است برای درمان قطعی رفلاکس معده کودکان داروهایی را توصیه کند که به کاهش میزان اسیدی که معده آنها تولید می‌‌شود کمک کند. این داروها عبارتند از:

آنتی اسیدها

  • مسدود کننده‌های هیستامین-2 که باعث کاهش اسید معده می‌شوند، مانند Pepcid و Zantac
  • مهار کننده‌های پمپ پروتون که اسید مانند Nexium ، Prilosec که Prevacid را مسدود می‌کنند

بحث در مورد زمان دقیق شروع درمان قطعی رفلاکس معده کودکان هنوز مشخص نیست همچنین اثرات طولانی مدت این داروها می‌تواند چگونه باشد. ممکن است شما بخواهید روی کمک به فرزندتان در اصلاح سبک زندگی تمرکز کنید. همچنین ممکن است کودک شما از داروهای گیاهی استفاده کند. برخی والدین احساس می‌کنند که داروهای گیاهی ممکن است مفید باشد، اما اثربخشی این راه حل‌ها بهبود نیافته است و پیامدهای طولانی مدت برای کودکانی که از آنها استفاده می‌کنند ناشناخته است.

پزشکان به ندرت عمل جراحی را درمان قطعی رفلاکس معده کودکان می‌دانند. آنها معمولا آن را برای معالجه مواردی كه در آنها نتوانند عوارض جدی مانند خونریزی مری یا زخم را كنترل كنند، تجویز می‌كنند.

تصویر نسیم کریمی
نسیم کریمی
سلیس و روان می‌نویسم تا خوانندگان مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز از هر قشری که باشند، بتوانند کمال استفاده را برده و اطلاعات ارزشمندی در حوزه سلامت به دست آورند.
بحث و تبادل نظر

15 دیدگاه

    دريانورد

    سلام دخترم ٣ سالشه و حالت هايي شبيه به رفلاكس بعضي موقع استفراق و كسلي داره ولي طي ازمايشات انجام شده تحت نظر پزشك گفت حساسيت داره و بدنش حالت كهير و دانه ميزنه همراه با خارش و جاي لك روي دست و پا لطفا راهنمايي كنيد ممنون

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      مصرف بعضی از مواد غذایی میتواند سبب بروز این نوع آلرژی گردد. لطفا به نوع تغذیه و مواد خوراکی مصرفی دقت بیشتری داشته و منبع آلرژی را تشخیص دهید. با حذف ماده آلرژی زا این عوارض از بین خواهد رفت.
      متشکرم

      0
      0
    آیهان فولادی

    درود پسر من ۹ سالشه
    مدتی هست بعد از غذا سردرد میگیره و بعد از بالا آوردن حالش خوب میشه
    و استرس داره و مایعات گازدار و کباب کوبیده سیب زمینی و کتلت خیلی دوست داره ولی داروهای گیاهی مثل کپسول ضد بلغم عرق مخلصه و کپسول گیشنیزی می خوره کمی بهتره
    ممنون میشم راهنمای بفرمایید

    3
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      در صورتی که مشکل دل درد و یا یبوست طولانی مدت هم داشته باشند،حتما نیاز به مراجعه به پزشک متخصص و بررسی بیشتر وجود دارد.
      متشکرم

      2
      1
    امین رحمانی

    سلام .بچه من ۷سالشه .هروقت پایز زمستان میاد
    همش سرفه.و سوزش گلو داره همیشه میگه مثله یه چیزی تو گلوم باشه .بردمش پزشکم میگه رفلیکسو.آلرژی داره .امسال نبردمش

    0
    0
      دکتر سیدی زاده

      سلام کاربر گرامی
      فرزند شما باید همیشه تحت نظر پزشک باشد تا با توجه به علائم دارو تجویز شود.
      سپاس از همراهی شما

      1
      1
    لیدا نوروزی نیا

    سلام گرسنگی شبانه ربطی به رفلاکس داره؟ دو دختر دوقلو دو ساله دارم و چندماهه دارم سعی میکنم شیر شبانه رو قطع کنم اما به حدی گرسنه میشن که با مشت و لگد و گریه شیر میخوان دکتر هم گفتن احتمالا رفلاکس دارن! کلا برام سواله که ربطی داره به رفلاکس یا نه

    1
    0
      کارشناس ارشد تغذیه

      با سلام کاربر گرامی،
      بله، رفلاکس باعث ایجاد حس سوزش معده می شود که با پر شدن معده کمی التیام پیدا میکند. به همین علت کودک با مصرف شیر احساس آرامش بیشتری بطور موقت دارد. ولی در عین حال مصرف شیرشبانه خود عامل تشدید رفلاکس است و باید قطع شود. سعی کتید از وعده شام سنگین تر برایشان استفاده کنید

      0
      0
      Mitta

      سلام دختر من ۳سالشه و خیلی کم غذا میخوره همش باید بدوم دنبالش واسه در نوزادی سونو معده داد رفلاکس شدید معده دکتر تشخیص داد گفت هرچی بزرگتر بشه بهتر میشه واقعا دیگع خساته شدم هرچی شربت اشتها بوده رفتم براش نمیدونم باید چیکار کنم دیگه وزنش زیاد بشه چون از حد نرمال یکم پایین تره

      1
      0
      کارشناس ارشد تغذیه

      با سلام کاربر گرامی،
      بشقاب غذا رو تزیین کنید
      در حجم های کم و بطور مکرر غذا بدهید
      از پودر آجیل و کره استفاده کنید
      شیرخشک های مخصوص وزن گیری نوزادان کم وزن نیز قابل استفاده است

      1
      0
    بهار

    تا حالا از راه طب سنتی اقدام کردین به درمان

    0
    0
    فرانک

    سلام و خسته نباشید.
    بچه من ۵ سالشه و حدود چندساله صبح بیشتر و در طول روز بوی دهانش میاد. کم اشتها هستش . به نظرتون اسید معده داره؟

    0
    0
      مجله مثبت سبز

      سلام دوست عزیز
      حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید .

      0
      0
    پریا

    سلام
    ۱۲ سالمه و دختر
    از کودکی پزشک تشخیص رفلاکس معده داده که اخیرا شبها کمی نفس تنگی دارم و سمت چپ هم درد میاد که توسط متخصص قلب کامل چک شدم و مشکلی نداشتم
    چکار کنم؟

    0
    2
      مجله مثبت سبز

      پیشنهاد میکنم برای تشخیص و درمان این مشکل حتما با پزشک متخصص مشورت کنید

      1
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *