درمان سردرد با زردچوبه

5/5 - (2 امتیاز)
سردرد می‌تواند باعث درد ناتوان‌کننده به همراه تعدادی از علائم ناخوشایند دیگر از جمله تهوع، استفراغ، تغییرات بینایی و حساسیت به نور و صدا شود. گاهی اوقات، درمان سردرد با دارو عوارض جانبی ناخوشایندی را به همراه خواهد داشت، به همین دلیل است که برخی از افراد به درمان‌های طبیعی روی می‌آورند. زردچوبه، این ادویه طلایی هم در آشپزی و هم برای اهداف مختلف سلامتی کاربرد دارد و به عنوان یک درمان کمکی برای سردرد مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه مطلب درمان سردرد با زردچوبه را بررسی می‌کنیم.
درمان سردرد با زردچوبه
فهرست مطالب

نتایج تحقیقات در مورد درمان سردرد با زردچوبه

زردچوبه به دلیل داشتن ترکیب فعال کورکومین، خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی‌ای دارد و به همین دلیل، در طب سنتی برای تسکین انواع دردها، از جمله سردرد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که تحقیقات علمی در مورد اثربخشی زردچوبه در درمان سردرد هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و نتایج قطعی به دست نیامده است. برخی از مطالعات حیوانی و چند مطالعه کوچک انسانی، امیدوار کننده است. بیشتر مطالعات اثرات کورکومین که ماده فعال موجود در زردچوبه است را آزمایش کردند، زیرا بسیار قوی‌تر از پودر ادویه است.

  • مطالعه‌ای در سال 2019، 100 نفر را که به طور منظم میگرن داشتند، ردیابی کرد تا ببیند آیا ترکیبی از مکمل‌های کورکومین و کوآنزیم Q10 بر تعداد حملات میگرنی که آنها تجربه کرده‌اند تاثیر می‌گذارد یا خیر. در این مطالعه همچنین بررسی شد که درد سر آنها چقدر شدید بوده و در صورت مصرف این مکمل‌ها چقدر طول می‌کشد تا از بین رود. کسانی که هر دو مکمل را مصرف کردند، کاهش روزها، شدت و مدت سردرد را گزارش کردند.
  • به طور مشابه، در سال 2018، محققان دریافتند افرادی که ترکیبی از اسیدهای چرب امگا 3 و کورکومین مصرف می‌کنند، در طی 2 ماه حملات میگرنی کمتر و شدیدتری نسبت به حالت معمول داشتند.
  • تحقیقات در سال 2017 به این نتیجه رسید که فواید زردچوبه را می‌توان در خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن جستجو کرد. محققان میگرن معتقدند التهاب یکی از دلایل اصلی میگرن است.

نتایج تحقیقات در مورد درمان سردرد با زردچوبه

روش های مصرف زردچوبه برای سردرد

از طریق موارد زیر می‌توانید از زردچوبه برای کاهش درد و التهابات و افزایش جریان خون استفاده نمایید:

  • شیر زردچوبه: مخلوط کردن یک قاشق چای‌خوری زردچوبه با یک فنجان شیر گرم و مصرف آن می‌تواند به تسکین سردرد کمک کند.
  • چای زردچوبه: دم کردن زردچوبه با آب جوش و مصرف آن به صورت چای نیز می‌تواند مفید باشد.
  • مصرف زردچوبه به همراه فلفل سیاه: فلفل سیاه حاوی پیپرین است که جذب کورکومین را در بدن افزایش می‌دهد. بنابراین، مصرف زردچوبه به همراه کمی فلفل سیاه می‌تواند اثربخشی آن را افزایش دهد.
  • مکمل‌های کورکومین: مکمل‌های کورکومین نیز در بازار موجود هستند، اما اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا بیماری خاصی دارید قبل از مصرف آن‌ها، حتما با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه تعدادی از مکمل‌های کورکومین را معرفی می‌کنیم که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید.

ساشه کورکوجین پلاس سولویتا

این ساشه محصولی طبیعی است که به دلیل داشتن عصاره‌های زردچوبه، زنجبیل به همراه ویتامین ث و روی دارای خواص ضد التهابی بوده که در بهبود درد و التهاب مفاصل موثر عمل می‌کند. همچنین مصرف این فرآورده برای محافظت از کبد نیز مفید است. وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در این کپسول باعث شده تا از این محصول برای پیشگیری از پیری و انواع سرطان استفاده شود.

کپسول کورکومکس هلث اید

کپسول کورکومکس هلث اید با دارا بودن ترکیبات موثر علاوه بر کاهش درد و التهاب مفاصل به دلیل آنتی اکسیدان بودن از انواع سرطان‌ها پیشگیری می‌کند و همچنین برای کنترل وزن نیز می‌توان از آن استفاده کرد. به طور کلی فواید این کپسول شامل موارد زیر است:

  • آنتی اکسیدان و پیشگیری از انواع سرطان
  • درمان بیماری‌های مفاصل و آرتروز
  • کاهش درد و التهاب مفاصل
  • کنترل وزن

سخن پایانی

زردچوبه با ترکیب فعال کورکومین به عنوان یک درمان طبیعی و سنتی برای سردرد شناخته شده است. خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی آن مکانیسم‌های احتمالی برای تسکین سردرد را فراهم می‌کنند. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشیم تحقیقات علمی در این زمینه هنوز در حال انجام است و نتایج قطعی به دست نیامده است. زردچوبه می‌تواند به عنوان یک درمان کمکی در کنار سایر روش‌های درمانی برای تسکین سردرد مورد استفاده قرار گیرد.

منبع:
  • healthline
  • برچسب: خاصیت
    دسته بندی: مقالات گوناگون
    تصویر سحر معصوم
    سحر معصوم
    متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *