افرادی که دارو مصرف میکنند
بیش از 50 داروی شناخته شده با نسخه و بدون نسخه (OTC) وجود دارد که گریپ فروت میتواند با آنها تداخل داشته باشد. اگر در حال حاضر از داروهای خاصی استفاده میکنید، قبل از افزودن گریپ فروت به رژیم غذایی خود این موضوع را با پزشک یا متخصص تغذیه در میان بگذارید. سایر داروهایی که با گریپ فروت و آب گریپ فروت تداخل دارند عبارتند از:
- آنتی هیستامینها
- داروهای جایگزین تیروئید
- کنترل بارداری
- داروهای مسدود کننده اسید
- برخی از داروهای سرکوب کننده سرفه
- برخی از داروهای ضد اضطراب
- استروژنها
- ویاگرا
بیشتر بخوانید: چه میوه هایی برای فشار خون بالا ضرر دارد؟
افراد دارای شرایط و بیماریهای خاص
اگر در هر یک از شرایط زیر قرار دارید باید در مصرف آب گریپ فروت احتیاط کنید.
- دوران بارداری یا شیردهی: اطلاعات قابل اعتماد کافی برای دانستن اینکه گریپ فروت برای استفاده در دوران بارداری یا شیردهی بی خطر است وجود ندارد.
- سرطانهای حساس به هورمون مانند سرطان سینه: مصرف مقادیر زیاد گریپ فروت میتواند سطح هورمونها را افزایش دهد و در نتیجه خطر ابتلا به شرایط حساس به هورمون را بالا ببرد. افرادی که دارای شرایط حساس به هورمون هستند باید از مصرف گریپ فروت اجتناب کنند.
- کاردیومیوپاتی یا اختلال عضله قلب و ضربان قلب نامنظم: در صورت مصرف آب گریپ فروت ممکن است خطر ریتم غیر طبیعی قلب افزایش یابد. افراد مبتلا به این بیماری باید آب گریپ فروت را در حد اعتدال مصرف کنند. خوردن مقدار زیادی گریپ فروت یا نوشیدن آب گریپ فروت ممکن است ضربان قلب نامنظم را نیز بدتر کند. اگر این عارضه را دارید از گریپ فروت استفاده نکنید.
- پس از یائسگی: مقادیر زیاد آب گریپ فروت میتواند منجر به افزایش خطر سرطان سینه شود. بزرگسالان یائسه باید از مصرف مقادیر زیاد گریپ فروت اجتناب کنند.
بیشتر بخوانید: خوردن چه میوه هایی در صبح باعث لاغری میشود؟
افرادی که به مرکبات آلرژی دارند
اگرچه آلرژی به مرکبات رایج نیست، اما ممکن است با مصرف گریپ فروت یا قرار گرفتن در معرض آن امکانپذیر باشد. علائم آلرژی به گریپ فروت میتواند شامل بثورات پوستی، التهاب، حالت تهوع، استفراغ و موارد دیگر باشد.
سخن پایانی
گریپ فروت به دلیل تداخلات دارویی و برخی ویژگیهای خاص خود، برای همه افراد مناسب نیست. مصرف این میوه برای افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند، افراد مبتلا به مشکلات کلیوی، افراد دارای حساسیت به مرکبات و افراد مبتلا به رفلاکس معده توصیه نمیشود. با این حال، برای سایر افراد، گریپ فروت میتواند به عنوان یک میوه مغذی و مفید در رژیم غذایی گنجانده شود. مصرف متعادل و آگاهانه این میوه میتواند به شما در بهرهمندی از خواص آن بدون بروز عوارض جانبی کمک کند.