موز برای کاهش رفلاکس معده
موز بدون شک انتخاب خوبی برای افرادی است که مبتلا به رفلاکس اسید هستند، زیرا میزان اسید این میوه کم است و معمولا موجب افزایش تولید اسید یا تشدید علائم رفلاکس نمیشود. رفلاکس اسید که به عنوان بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) نیز شناخته میشود، یک بیماری شایع است که در آن اسید معده به مری برگشته و باعث ناراحتی و آسیب احتمالی به پوشش مری میشود. مداخلات غذایی اغلب برای مدیریت علائم این بیماری توصیه میشود و موز به عنوان یک ماده غذایی مفید برای کسانی که از رفلاکس اسید رنج میبرند پیشنهاد میشود.
بیشتر بخوانید: خواص موز را دست کم نگیرید!
ترکیبات شیمیایی موز و اثر محافظتی آن ها
یکی از ترکیبات شیمیایی موز فسفولیپیدها هستند. این ترکیبات شیمیایی که عمدتا در غشاء سلولها یافت میشوند، یک سطح آبگریز را در معده ایجاد میکند. عملکرد این فسفولیپیدها شبیه به آنهایی است که در سیستم سورفکتانت ریه یافت میشوند و به دلیل ویژگیهای محافظتی خود، شناخته شده هستند. هنگامی که موز مصرف میشود، یک لایه محافظ روی مخاط معده تشکیل میدهد که میتواند به محافظت از پوشش معده در برابر آسیب اسید کمک کند.
- در مطالعاتی که بر روی موشها انجام شد، موز محافظت قابل توجهی در برابر زخم معده ناشی از اسید ایجاد کرد. هنگامی که به موش داده شد و سپس در معرض اسید هیدروکلریک قرار گرفت، کاهش قابل توجهی در طول و مساحت زخم مشاهده شد که نشان دهنده یک اثر محافظتی است. این محافظت وابسته به دوز بود و به دلیل حجم فیزیکی یا ظرفیت بافری موز نبود، زیرا حتی در pH پایین نیز مؤثر بود. مؤثرترین محافظت زمانی مشاهده شد که موز با شیر مخلوط شد، که نشان دهنده یک ترکیب غذایی بالقوه برای مدیریت علائم رفلاکس حاد اسید است.
بیشتر بخوانید: خواص شیر موز
سروتونین موز و ترشح اسید معده
موز دارای محتوای بالای سروتونین است. این ترکیب در فرآیندهای فیزیولوژیکی مختلف از جمله تنظیم ترشح معده نقش دارد. مطالعات نشان دادهاند که سروتونین میتواند ترشح اسید معده را مهار کند که این امر میتواند به اثرات مفید موز در مدیریت رفلاکس اسید کمک کند. با کاهش میزان اسید تولید شده در معده، موز میتواند به کاهش علائم رفلاکس اسید کمک کند.
آیا رسیده بودن موز مهم است؟
مانند هر میوه دیگری موز نیز مراحل مختلف رسیدن را طی میکند. زمانی که موز نارس باشد، رنگ سبز دارد. با رسیدن به زرد روشن، سپس زرد خالدار و در نهایت قهوهای تبدیل میشود. این مراحل بر اساس مقیاس رسمی رسیدن موز در مقیاس 1 تا 7 اندازه گیری میشوند. اگرچه ممکن است با رسیدن موز تغییرات شیمیایی ایجاد شود، اما به احتمال زیاد تاثیر زیادی در رفلکس اسید نخواهد داشت. با این حال، بدن هر فردی متفاوت است و اگر متوجه میشوید که تحمل موز بیش از حد رسیده برای شما راحتتر از موز نارس است، میتوانید از آن استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: بهترین ساعت خوردن موز
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به این سوال پاسخ دادیم که آیا موز برای کاهش رفلاکس معده خوبه؟ مصرف موز به دلیل مواد شیمیایی که دارد میتواند برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج میبرند مفید باشد. این عوامل به ترتیب در ایجاد یک سد محافظ بر روی مخاط معده و مهار ترشح اسید نقش دارند. گنجاندن موز در رژیم غذایی و ترکیب آن با شیر، میتواند راهی ساده و موثر برای مدیریت علائم رفلاکس اسید باشد.