علت ریزش آب دهان چیست؟

4/5 - (2 امتیاز)
آیا از بیرون ریختن آب بزاق دهان خود خجالت می‌کشید؟ بهتر است بدانید که این مشکل تنها مختص به شما نیست و بسیاری از افراد حتی هنگام خواب نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. به همین دلیل در این مطلب بررسی می‌کنیم که علت ریزش آب دهان چیست تا با آگاهی از علت آن بتوانید جهت درمان خود گام موثری بردارید.
علت ریزش آب دهان چیست
فهرست مطالب

علت ریزش آب دهان چیست؟

ریزش آب دهان زمانی اتفاق می‌افتد که بزاق روی لب پایین می‌ریزد. این حالت می‌تواند خجالت‌آور باشد، منجر به بوی بد دهان شود و ممکن است خطر خفگی را به همراه داشته باشد. علل بزاق بیش از حد یا ترشح بیش از حد بزاق، موقتی یا مداوم هستند. ترشح بیش از حد بزاق به صورت موقت نتیجه بسیاری از بیماری‌های زمینه‌ای است که باید درمان شوند. ترشح بیش از حد بزاق به صورت مداوم به عنوان نشانه‌ای از بیماری‌های مزمن رخ می‌دهد که بر کنترل حرکتی تاثیر می‌گذارد و اغلب درمانی ندارند. با این حال، مدیریت علائم، ترشح بیش از حد بزاق به صورت مداوم را کاهش می‌دهد.

دلیل بیرون ریختن آب بزاق به صورت موقت

ترشح بیش از حد بزاق موقت باعث ترک خوردن لب‌ها، بوی بد دهان، اختلال در گفتار و حس بد چشایی می‌شود. خوشبختانه، هنگامی که علت آن را مشخص کردید، درمان می‌تواند ترشح بیش از حد بزاق موقت را از بین ببرد.

عفونت ها و حفره ها

مونونوکلئوز، عفونت‌های بینی و حفره‌ها همگی بزاق اضافی ایجاد می‌کنند. بزاق به طور طبیعی باکتری‌ها را از دهان شما خارج می‌کند. هنگامی که عفونت یا حفره دارید، تولید بزاق بیش از حد دهان شما را عاری از باکتری نگه می‌دارد. برای کاهش ترشح بیش از حد بزاق، عفونت‌ها را با آنتی بیوتیک‌ها و حفره‌ها را با پر کردن کامپوزیت درمان کنید.

عفونت ها

بارداری

ترشح بیش از حد بزاق موقت از عوارض شایع بارداری است. در بارداری غدد بزاقی بیش از حد تحریک می‌شوند که این امر منجر به ترشح بیش از حد بزاق می‌شود. این حالت اغلب با تهوع صبحگاهی در زنان باردار همراه است. پس از زایمان، سطح بزاق باید به حالت عادی بازگردد.

مواد مخدر و سموم

داروهای ضد روان پریشی باعث ترشح بیش از حد بزاق می‌شوند. جیوه و تالیم سموم فلزات سنگینی هستند که باعث ترشح بیش از حد بزاق نیز می‌شوند. جیوه را می‌توان در بسیاری از منابع آبی و برخی از غذاهای دریایی یافت، در حالی که تالیم در سیگار و زباله‌های خطرناک وجود دارد. برخی از حشره کش‌های ارگانوفسفره نیز می‌توانند باعث ترشح بیش از حد بزاق شوند.

بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD)

این بیماری باعث می‌شود اسید معده به سمت عقب به مری شما جریان یابد. این امر باعث می‌شود که غدد بزاقی شما تولید بزاق را افزایش دهند تا هرگونه اسید و باکتری را از دهان شما دور نگه دارند. داروها و تغییرات سبک زندگی باعث کاهش GERD و کاهش ترشح بیش از حد بزاق می‌شود.

بیماری ریفلاکس معده به مری

علل ترشح بیش از حد بزاق به صورت مداوم

ترشح بیش از حد بزاق مزمن از بین نمی‌رود زیرا علل آن قابل درمان نیستند. مدیریت علائم با داروها، گفتار درمانی و جراحی، برای کاهش ترشح بیش از حد بزاق در دسترس هستند. در صورت عدم درمان، ترشح بیش از حد بزاق مداوم می‌تواند به یک خطر برای خفگی تبدیل شود و بر سلامت روان شما تاثیر بگذارد.

اختلالات عصبی

هر اختلالی که کنترل ماهیچه‌های دهان و زبان را سخت کند می‌تواند منجر به ترشح بیش از حد بزاق شود و علاوه بر این، فرد نمی‌تواند عمل بلع را به درستی انجام دهد. فلج مغزی، فلج عصب صورت و پارکینسون چند نمونه از اختلالات عصبی هستند که باعث ترشح بیش از حد بزاق می‌شوند. درمان دهانی حرکتی می‌تواند به بیماران در یادگیری نحوه بلع کمک کند و جراحی و دارو می‌تواند میزان تولید بزاق را کاهش دهد.

سکته

علائم پس از سکته شامل تولید بیش از حد بزاق و مشکل در بلع بزاق است. سرازیر شدن آب دهان نیز می‌تواند نشانه‌ای از سکته مغزی باشد.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز علت ریزش آب دهان را بررسی کردیم. افرادی که در هنگام خواب از ریزش آب دهان رنج می‌برند، با تغییر وضعیت خواب خود می‌توانند شرایط خود را بهبود بخشند. با خوابیدن به پشت، ترشح آب دهان در هنگام خواب بهتر کنترل می‌شود. با مراجعه به پزشک و  استفاده از دستگاه دهانی برای بهبود خواب و کاهش آب دهان و خروپف نیز می‌توانید بهبودی را تجربه کنید. علاوه بر این، افرادی که هنگام غذا خوردن ترشح بیش از حد آب دهان را تجربه می‌کنند می‌توانند از محدود کردن مصرف غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی یا شیرین سود ببرند.

دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر سحر معصوم
سحر معصوم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *