تاخیر در پریود نشانه چیست؟

امتیاز دهید
تاخیر در پریود مسئله‌ای است که ممکن است هر زنی در زندگی خود با آن روبرو شود. این تاخیر گاهی نشانه‌ای از یک تغییر ساده در سبک زندگی و گاهی اوقات می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. در این مقاله به بررسی دلایل عقب افتادن پریود و قاعدگی می‌پردازیم.
تاخیر در پریود نشانه چیست
فهرست مطالب

علت عقب افتادن پریود و قاعدگی، استرس

استرس مزمن می‌تواند هورمون‌های شما را از بین ببرد، روال روزانه‌تان را تغییر دهد و حتی بر بخشی از مغز که مسئول تنظیم پریود است، یعنی هیپوتالاموس تاثیر بگذارد. با گذشت زمان، استرس می‌تواند منجر به بیماری و افزایش یا کاهش وزن ناگهانی شود که همه این موارد می‌تواند بر چرخه شما تاثیر بگذارد. اگر فکر می‌کنید استرس ممکن است موجب تاخیر پریود شما شود، تکنیک‌های تمدد اعصاب را تمرین کنید و سبک زندگی را تغییر دهید.

وزن کم بدن

افرادی که دارای اختلالات خوردن هستند، مانند بی اشتهایی عصبی یا پرخوری عصبی، ممکن است در چرخه خود بی نظمی و تاخیر داشته باشند. کاهش وزن بیش از حد می‌تواند باعث پریودهای نامنظم شود و حتی ممکن است چرخه شما را به طور کلی متوقف کند. این امر به این دلیل است که وقتی چربی کافی نداشته باشید، بدن می‌تواند تخمک گذاری را متوقف کند. دریافت درمان برای اختلال خوردن و رسیدن به نقطه‌ای که دوباره چربی بدن شما بهینه باشد، می‌تواند چرخه شما را به حالت اولیه خود بازگرداند. افرادی که در تمرینات شدید مانند ماراتن شرکت می‌کنند نیز ممکن است دچار بی نظمی در چرخه قاعدگی شوند.

low-body-weight

چاقی

همانطور که کمبود وزن می‌تواند باعث تغییرات هورمونی شود، زندگی با وزن بالا نیز می‌تواند باعث بی نظمی شود. چاقی باعث می‌شود بدن مقدار زیادی استروژن که یک هورمون اصلی برای تولید مثل است را تولید کند. استروژن بیش از حد می‌تواند باعث بی نظمی در چرخه شما شود و حتی ممکن است قاعدگی شما را به طور کامل متوقف کند.

بیشتر بخوانید: سریع ترین روش های باز شدن قاعدگی را بشناسید

سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

سندرم تخمدان پلی کیستیک وضعیتی است که باعث می‌شود بدن شما هورمون مردانه آندروژن بیشتری تولید کند. در نتیجه عدم تعادل این هورمون، روی تخمدان‌ها کیست ایجاد می‌شود. این امر می‌تواند تخمک گذاری را نامنظم کند یا به طور کلی آن را متوقف کند. ممکن است سایر هورمون‌ها مانند انسولین نیز نامتعادل شوند که این مشکل به دلیل مقاومت به انسولین است و در اثر ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک رخ می‌دهد. درمان PCOS بر تسکین علائم تمرکز دارد.

کنترل بارداری

هنگامی که کنترل بارداری را متوقف می‌کنید ممکن است تغییری در چرخه خود داشته باشید. قرص‌های ضد بارداری حاوی هورمون‌های استروژن و پروژستین هستند که از ترشح تخمک توسط تخمدان‌ها جلوگیری می‌کنند. بعد از قطع مصرف قرص ممکن است تا 3 ماه طول بکشد تا چرخه شما دوباره ثابت شود. انواع دیگر داروهای ضد بارداری که کاشته یا تزریق می‌شوند نیز می‌توانند باعث از دست رفتن قاعدگی شوند.

بیشتر بخوانید: آیا با اثرات قرص اورژانسی بر پریود آشنا هستید؟

Pregnancy-control

بیماری های مزمن

بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری سلیاک نیز می‌توانند بر چرخه قاعدگی شما تاثیر بگذارند. تغییرات قند خون با تغییرات هورمونی مرتبط است. بنابراین، دیابت کنترل نشده می‌تواند باعث نامنظم شدن پریود شما شود. بیماری سلیاک باعث التهاب می‌شود که این التهاب می‌تواند منجر به آسیب روده کوچک و کاهش جذب مواد مغذی کلیدی شود. این موارد می‌توانند باعث پریودهای نامنظم یا قطع چرخه قاعدگی شوند. سایر شرایط مزمن که ممکن است منجر به بی نظمی و تاخیر چرخه شود عبارتند از سندرم کوشینگ، هیپرپلازی مادرزادی آدرنال و سندرم آشرمن.

مشکلات تیروئید

پرکاری یا کم کاری غده تیروئید نیز می‌تواند دلیل تاخیر یا عقب افتادن قاعدگی باشد. تیروئید متابولیسم بدن شما را تنظیم می‌کند. بنابراین، سطح هورمون‌ها نیز می‌تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. مشکلات تیروئید معمولا با دارو قابل درمان است.

سخن پایانی

همانطور که هر فرد متفاوت است، هر چرخه قاعدگی نیز متفاوت است. در حالی که 28 روز طول چرخه تعمیم یافته است، چرخه‌ها می‌توانند از 28 تا 40 روز متغیر باشند. بی نظمی‌های گاه به گاه چرخه می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، از استرس مزمن گرفته تا کاهش وزن یا افزایش وزن. اگر اخیرا متوجه شده‌اید که چرخه پریود شما نامنظم بوده است یا پریود نشده‌اید و می‌دانید که باردار نیستید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع:
  • healthline
  • دسته بندی: مقالات گوناگون
    تصویر سحر معصوم
    سحر معصوم
    متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *