درمان قطعی آرتروز چیست؟ 23 روش درمان آرتروز

امتیاز دهید
آرتروز یکی از بیماری‌های مفصلی است که باعث بروز علائم بسیاری می‌شود. این علائم گاهی می‌توانند به قدری شدید شوند که در فعالیت‌های روزانه شما اختلال ایجاد کند. به همین دلیل افراد دچار آرتروز به دنبال بهترین راه برای درمان بیماری خود هستند. در ادامه این مطلب به بررسی کامل روش‌های درمان آرتروز می‌پردازیم.
درمان آرتروز
فهرست مطالب

درمان آرتروز با افزایش فعالیت بدنی

فعالیت بدنی و داشتن برنامه منظم برای ورزش می‌تواند بر روی بسیاری از جنبه‌های سلامتی تاثیر گذار باشد. ورزش منظم یکی از بهترین راه‌ها برای تسکین درد آرتروز و کاهش آسیب مفاصل است. ورزش کردن به غیر از اثرات مستقیمی که دارد موجب کاهش وزن نیز می‌شود. کاهش وزن در افرادی که دچار آرتروز هستند می‌تواند موجب کاهش فشار وارد شده به مفاصل شما شود. ورزش‌های مختلفی وجود دارد که شما می‌توانید در طول روز برای درمان آرتروز انجام دهید.

تمرینات قدرتی

تمرینات قدرتی باعث می‌شود در بدن شما عضله ایجاد شود و از مفاصل شما در برابر آسیب محافظت کند. یکی از ورزش‌‌های قدرتی، بلند کردن وزنه است.

تمرینات کششی

تمرینات کششی یکی از بهترین تمرینات برای روان کردن مفاصل و افزایش دامنه حرکتی است. این دسته از ورزش‌ها می‌تواند انعطاف‌پذیری شما را افزایش دهد و موجب کاهش علائم آرتروز شود.

تمرینات هوازی

تمرینات هوازی دسته دیگری از تمرینات و ورزش‌هایی است که برای بهبود علائم آرتروز بسیار مفید است. این تمرینات قلب و ریه‌های شما را تقویت می‌کند، خستگی را کاهش می‌دهد و استقامت بدن را افزایش می‌دهد. همچنین طی انجام این تمرینات کالری زیادی می‌سوزانید. تمرینات هوازی معمولی شامل پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری، شنا یا استفاده از تردمیل می‌شود.

درمان خانگی آرتروز

درمان آرتروز با قرص‌های غضروف ساز

قرص‌های مختلفی در داروخانه‌ها وجود دارد که بدون نسخه می‌توانید تهیه کنید و از آن‌ها استفاده کنید. این قرص‌ها به دلیل داشتن مواد مغذی و ویتامین‌های مختلف در ترکیبات خود می‌تواند به بدن کمک کند تا با غضروف‌سازی و حفظ سلامت مفاصل علائم آرتروز را بهبود دهد. همچنین این قرص‌ها در افرادی که دچار آرتروز نشده‌اند می‌تواند از بروز این بیماری پیشگیری کند.

قرص کارتیژن مکس نیچرز اونلی

قرص کارتیژن مکس از برند نیچرز اونلی، یک مکمل مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل و غضروف‌هاست. این محصول با دارا بودن مواد مغذی مانند گلوکزآمین در ترکیبات خود، به درمان دردهای ناشی از تخریب یا از بین رفتن غضروف‌ها کمک می‌کند و از تحلیل و تخریب بیشتر آن‌ها جلوگیری می‌نماید. استفاده از این قرص می‌تواند ریسک ابتلا به آرتروز و استئوآرتریت را کاهش دهد و فرآیند پیری سلولی را به تعویق بیندازد. همچنین، این مکمل یک گزینه مناسب برای درمان آرتروز و بهبود عملکرد مفاصل محسوب می‌شود.

قرص کارتیژن فورت نیچرز اونلی

قرص کارتیژن فورت نیچرز اونلی یک مکمل موثر برای کمک به درمان آرتروز است که با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود به پیشگیری از ساییدگی مفاصل و کاهش روند پیشرفت بیماری، کمک می‌کند. این محصول از طریق بهبود فرآیند غضروف‌سازی و ترمیم بافت‌های غضروفی، نقش موثری در بازگرداندن سلامت مفاصل دارد. فرمولاسیون طبیعی آن، عوارض جانبی را به حداقل رسانده و نیاز به استفاده از مسکن‌ها را به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌دهد. این قرص که حاوی گلوکزآمین سولفات کریستال شده است، با تحریک ترمیم سلولی در غضروف‌ها، نقش ویژه‌ای در بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز ایفا می‌کند.

کپسول فست ران

قرص فست ران (Fast Run) یک مکمل کاملا گیاهی است که به طور ویژه برای بهبود سلامت مفاصل و کاهش علائم آرتروز طراحی شده است. این قرص با ترکیبات منحصر به فرد خود، شامل عصاره‌های طبیعی آووکادو و سویا، به تقویت و بهبود عملکرد مفاصل کمک می‌کند و انعطاف‌پذیری غضروف‌ها را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، فست ران با خواص خود مانع از تخریب مفاصل و غضروف‌ها می‌شود و در کاهش درد زانو و سایر دردهای مفصلی تأثیر قابل توجهی دارد.

سافت ژل فلکس آنتی ایجینگ

سافت ژل فلکس آنتی ایجینگ یک مکمل موثر برای سلامت مفاصل است که ترکیباتی مفیدی از جمله گلوکوزامین، کندروئتین و غضروف کوسه را دارد. این محصول با داشتن خواص آنتی‌اکسیدانی به کاهش درد و التهاب مفاصل کمک می‌کند و به‌عنوان یک مسکن طبیعی عمل می‌کند. علاوه بر این، استفاده از این سافت ژل می‌تواند به حفظ سلامت کلی مفاصل و بهبود علائم آرتروز کمک کند و راه‌حلی موثر برای کاهش مشکلات مرتبط با این بیماری باشد.

درمان قطعی آرتروز با استفاده از روش‌های دارویی و پزشکی

درکنار روش‌های بالا برخی داروها و روش‌های پزشکی وجود دارد که می‌توانید برای درمان آرتروز از آن‌ها استفاده کنید. در ادامه برخی از درمان‌های دارویی آرتروز را بررسی می‌کنیم.

داروهای مسکن بدون نسخه (OTC)

تعدادی از داروهای بدون نسخه وجود دارند که برای درد آرتروز بسیار مفید هستند و دردهای ناشی از این بیماری را تسکین می‌دهند. بیشتر این مسکن‌ها عوارض جانبی خاصی ندارند و به راحتی قابل مصرف هستند، اما برای جلوگیری از هر اتفاقی بهتر است قبل از مصرف هر دارویی با پزشک خود صحبت کنید. داروهای مسکن رایج بدون نسخه شامل آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن هستند.

تزریق کورتیکواستروئید

تزریق کورتیکواستروئید یکی از روش‌هایی است که در شرایطی انجام می‌شود که شخص درد بسیار شدیدی داشته باشد. کورتیکواستروئیدها می‌توانند التهاب و تورم را کاهش دهند و به سرعت درد شما را کاهش دهند. مدت زمان کاهش درد توسط تزریق کورتیکواستروئید از چند هفته تا چند ماه طول می‌کشد. برخی از افراد نیز ممکن است حتی پس از ۶ ماه درد آرتروز را حس نکنند. این تزریق‌ها معمولا بیش از سه یا چهار بار در سال در یک مفصل انجام نمی‌شود. این روش خطر عوارض جانبی کمی دارد اما با این حال ممکن است گاهی باعث آسیب به تاندون ها، خونریزی، تغییر رنگ در پوست و عفونت شود.

تزریق اسید هیالورونیک (HA)

در حالت کلی اسید هیالورونیک، در مایع مفصلی (مایعی است شفاف، به رنگ زرد کم) یافت می‌شود و به نرم کردن مفاصل کمک می‌کند. زمانی که شخصی دچار آرتروز در یک مفصل می‌شود مایع HA در آن مفصل بسیار کم است. با تزریق اسید هیالورونیک به مفصل، مفصل‌های شما روان‌تر می‌شوند و دامنه حرکتی شما بیشتر می‌شود. عوارض جانبی این روش می‌تواند شامل تورم در مفصل و افزایش موقت درد باشد.

داروهای ضد افسردگی

گاهی پزشک متخصص برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز داروهای ضد افسردگی را برای شما تجویز می‌کند. دقت داشته باشید که این داروها و سایر داروهای معرفی شده برای درمان آرتروز باید توسط پزشک تجویز و مصرف شود. در برخی افراد، داروهای ضد افسردگی می‌توانند باعث افکار خودکشی یا تحریک و بی‌قراری شوند. به همین دلیل حتما باید توسط پزشک تجویز شود  و در دوز کم مصرف شود.

درمان دارویی آرتروز

تحریک الکتریکی اعصاب

یکی دیگر از روش‌های پزشکی درمان آرتروز، تحریک الکتریکی اعصاب است. در این روش پزشک متخصص مقداری جریان الکتریکی وارد سر شما می‌کند تا درد ناشی از آرتروز کاهش پیدا کند.

مسکن‌های موضعی برای درمان آرتروز

برخی از کرم‌ها، پمادها یا ژل‌ها می‌توانند درد خفیف مفاصلی که به دلیل آرتروز درد دارند را بهبود دهد. برخی از مسکن‌های موضعی که می‌توانید برای تسکین درد آرتروز خود استفاده کنید شامل کپسایسین، سالیسیلات‌ها و منتول می‌شود. در ادامه به معرفی برخی از بهترین کرم‌ها و پمادهای موضعی برای تسکین درد آرتروز می‌پردازیم.

پماد زنجبیل دارو درمان سلفچگان

پماد زنجبیل دارو درمان سلفچگان یک محصول کاملا طبیعی است که به طور ویژه برای تسکین دردهای ناشی از آرتروز و سایر مشکلات مفصلی طراحی شده است. این پماد با ترکیباتی همچون زنجبیل، موم زنبور عسل و روغن زیتون، به کاهش دردهای موضعی و التهابات مفصلی کمک کرده و فرآیند بازسازی غضروف‌های آسیب‌دیده را تسریع می‌کند. همچنین، اثرات تسکین‌دهنده این محصول برای مشکلاتی همچون روماتیسم، درد سیاتیک و گرفتگی عضلات نیز بسیار مؤثر است. استفاده از این پماد گزینه‌ای مناسب برای بهبود دردهای مفصلی و عضلانی بدون استفاده از مواد شیمیایی می‌باشد.

کرم ماساژ رادیان

کرم ماساژ رادیان یک محصول با کیفیت بالا و ترکیبی از عصاره‌های طبیعی همچون رزماری، فلفل، کالاندولا، اکالیپتوس و منتول است که به طور خاص برای درمان و تسکین دردهای ناشی از آرتروز طراحی شده است. این کرم با اثرات ضدالتهابی و آرام‌بخش خود، به کاهش التهاب و دردهای مزمن مفاصل کمک کرده و دردهای عضلانی و اسکلتی را نیز تسکین می‌دهد. با بهره‌گیری از خواص بی‌نظیر مواد طبیعی، این کرم یک گزینه مؤثر و ایمن برای درمان دردهای آرتروزی و بهبود کیفیت زندگی شما محسوب می‌شود.

پماد بیزالن نوتک فار

پماد بیزالن نوتک فار یک محصول موثر و کاربردی برای مدیریت درد و التهاب عضلات و مفاصل است. این پماد که با مواد مؤثره‌ای همچون زنجبیل تولید شده، به تسکین دردهای ناشی از آرتروز، روماتیسم و مشکلاتی مانند دیسک کمر و گردن کمک می‌کند. همچنین، این محصول برای کاهش التهاب در مفاصل و عضلات و رفع کوفتگی بدن پس از فعالیت‌های فیزیکی سنگین بسیار مناسب است. پماد بیزالن با ترکیبی از مواد مغذی، گزینه‌ای مؤثر برای بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به مشکلات عضلانی و مفصلی است.

پماد ضد درد موضعی دیموپین دیموند

پماد ضد درد موضعی دیموپین دیموند یک محصول اثربخش و ایمن است که به طور خاص برای تسکین دردهای مفصلی، عضلانی، نوروپاتی دیابتی و آرتروز طراحی شده است. این پماد با بهره‌گیری از عصاره‌های طبیعی فلفل سبز، رزماری و نعنا فلفلی، به بهبود گرفتگی‌های عضلانی و کاهش درد بدون ایجاد حس سوزش کمک می‌کند. فرمولاسیون فاقد مواد حساسیت‌زای آن، همراه با تأییدیه‌های بالینی و ثبت اختراع، کیفیت و ایمنی این محصول را تضمین می‌کند و آن را به یک گزینه مناسب برای مدیریت انواع دردهای موضعی تبدیل کرده است.

درمان‌های طبیعی

برخی از درمان‌ها نیز وجود دارد که طبیعی هستند و در خانه خودتان می‌توانید انجام دهید. انتخاب این روش‌های خانگی برای درمان آرتروز می‌تواند به شدت علائم و درد شما بستگی داشته باشد.

روغن ماهی

روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. این اسید چرب برای بدن بسیار مفید است و بروی بخش‌های مختلف بدن تاثیر می‌گذارد. اسیدهای چرب امگا ۳ می‌توانند به درد یا حساسیت مفاصل کمک کنند. البته قبل از مصرف این روغن باید با پزشک مشورت کنید تا از آسیب اسیدهای چرب امگا ۳ به معده پیشگیری کنید. در کنار مصرف این روغن شما می‌توانید با خرید قرص امگا ۳ و استفاده از این مکمل‌ها اسیدهای چرب امگا ۳ مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.

کاهش وزن

افزایش وزن و چاقی یکی از دلایلی است که مفاصل شما ممکن است آسیب ببیند و دچار آرتروز شوید. چربی‌ها در بدن می‌توانند فشار زیادی به مفاصل باسن، کمر و زانوهای شما وارد کند. بنابراین در صورتی که دچار اضافه وزن هستید طبق یک برنامه غذایی و رژیمی و همچنین انجام ورزش‌های مناسب وضعیت خود را بهبود ببخشید.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند با شما تمریناتی را انجام دهند تا عضلات اطراف مفصل شما قوی‌تر شوند، درد کاهش یابد و دامنه حرکتی شما بهبود یابد. انجام تمرینات فیزیوتراپی به صورت منظم می‌تواند تاثیر زیادی بر روی نحوه حرکت مفاصل شما داشته باشد.

درمان قطعی آرتروز

درمان آرتروز با عمل جراحی

در صورتی که تمام درمان‌ها و روش‌های بالا را امتحان کردید اما هیچ کدام برای درمان آرتروز مفید نبود و علائم این بیماری افزایش پیدا کرد، پزشک متخصص ممکن است از برخی روش‌های جراحی برای کاهش این علائم استفاده کند.

جراحی آرتروسکوپی

جراحی آرتروسکوپی برای زانو و شانه مورد استفاده قرار می‌گیرد. پزشکان از این جراحی برای پیدا کردن مشکلات مفاصل و درمان آن‌ها استفاده می‌کنند. در این جراحی، پزشک متخصص باید مفاصل آسیب دیده را ترمیم کند، غضروف شل را از بین ببرد، پارگی غضروف را ترمیم کند و سطح استخوان را صاف کنند.

جراحی تعویض مفصل

زمانی که مفاصل آسیب دیده قابل ترمیم نباشند، پزشک متخصص مفصل آسیب دیده را با مفصل مصنوعی جایگزین می‌کند. مفصل ران و زانو شایع‌ترین نوع از مفاصلی هستند که با این روش قابل ترمیم هستند.

استئوتومی

استئوتومی یکی از روش‌های جراحی برای درمان آرتروز مفاصل، به‌ویژه در زانو و لگن، است که معمولا در افراد جوان‌تر با درجات خفیف تا متوسط آرتروز استفاده می‌شود. این روش شامل برش و تغییر زاویه یا هم‌ترازی استخوان‌هاست تا بارگذاری وزن بدن به ناحیه‌ای از مفصل منتقل شود که کمتر آسیب‌دیده است. به عنوان مثال، در آرتروز زانو، ممکن است استخوان‌های اطراف زانو (تیبیا یا فمور) بریده و اصلاح شوند تا فشار از روی بخش‌های آسیب‌دیده برداشته شود و به بخش‌های سالم‌تر منتقل گردد. هدف این جراحی کاهش درد، بهبود عملکرد مفصل و تأخیر در نیاز به تعویض مفصل مصنوعی است.

فیوژن مفصلی

جراحی آرترودزیس، که به آن فیوژن مفصلی نیز گفته می‌شود، یک روش درمانی است که برای درمان آرتروز شدید و مشکلات مفصلی انجام می‌شود. این جراحی با هدف کاهش درد و افزایش ثبات مفصل آسیب‌دیده انجام می‌شود. در این فرآیند، دو یا چند استخوان در یک مفصل به هم جوش داده می‌شوند تا حرکت مفصل محدود شده و درد کاهش یابد.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی تمامی روش‌های درمان آرتروز پرداختیم. روش‌های مختلفی برای درمان و کاهش علائم این بیماری وجود دارد. پرشک با توجه به شدت علائم، وضعیت کلی و سن شما می‌تواند بهترین راه برای درمان آرتروز را به شما پیشنهاد دهد.

منبع:
  • WebMD
  • دسته بندی: بیماری ها
    تصویر هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی
    هادی شجاع حسینی، کارشناس محتوا سایت مثبت سبز هستم عاشق نوشتن، یادگیری و تجربه‌های جدید. خوشحالم در مثبت سبز فرصت تولید محتوا در دنیای پزشکی و ارتقاء سلامت جامعه را دارم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *