این ویتامین باعث کنترل قند خون و دیابت می‌شود

امتیاز دهید
تشخیص پیش دیابت یا پی بردن به بالا رفتن قند خون نگران‌کننده است و می‌تواند هر کسی را تشویق کند تا از تمام گزینه‌های موجود برای جلوگیری از پیشروی این وضعیت و تبدیل به دیابت جلوگیری کند. آیا مکمل‌های ویتامینی نیز می‌توانند یکی از این ابزارها باشند؟
این ویتامین باعث کنترل قند خون و دیابت می‌شود
تایید شده توسط متخصص تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:سحر معصوم
فهرست مطالب

ویتامین D برای کنترل قند خون

تحقیقات انسانی نشان داده‌اند که احتمالا بین ویتامین D و کنترل قند خون در انواع مختلف دیابت ارتباطی وجود دارد. این شواهد، به ویژه درمورد ارتباط با دیابت نوع ۲ به دست آمده است.

یکی از عوامل مهم در بروز دیابت نوع ۲، مقاومت به انسولین است. این اختلال به این معناست که سلول‌های بدن واکنش کمتری به انسولین تولیدی نشان می‌دهند. مطالعات در انسان‌ها و حیوانات نیز تأثیر ویتامین D را در بهبود حساسیت به انسولین و تنظیم متابولیسم گلوکز تأیید کرده‌اند.

علاوه بر این، کمبود ویتامین D با افزایش خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند بیماری عروق کرونر قلب، رتینوپاتی و نوروپاتی دیابتی ارتباط دارد. بنابراین، حفظ سطح مطلوب ویتامین D از طریق تابش نور خورشید، مصرف مواد غذایی غنی از آن و یا استفاده از قرص ویتامین D می‌تواند در پیشگیری و مدیریت دیابت نوع ۲ و کاهش عوارض آن مؤثر باشد.

فولیک اسید

سطوح بالای ترکیبی به نام هموسیستئین با بیشتر شدن مقاومت به انسولین و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. از آنجایی که مصرف قرص فولیک اسید یکی از راه‌های کاهش هموسیستئین است، ممکن است به کاهش سطح گلوکز خون نیز کمک کند.

اگرچه مطالعاتی وجود دارند که تاثیر مثبت فولات روی هموستاز گلوکز و کاهش مقاومت به انسولین را تایید می‌کنند؛ در حال حاضر هیچ دوز استانداردی از فولات برای کنترل قند خون توصیه نمی‌شود. با این حال، مصرف 1 میلی‌گرم اسید فولیک یک بار در روز به‌عنوان دوزی که برای حمایت از افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی مورد مطالعه قرار گرفته است، پیشنهاد می‌شود.

فولیک اسید

کروم

اگرچه کروم یک ویتامین نیست اما یکی از مهم‌ترین ابزارها برای کنترل قند خون و میل به مصرف شیرینی‌جات محسوب می‌شود. کمبود این ماده معدنی ممکن است به افزایش سطح قند خون منجر شود. کروم در طیف گسترده‌ای از مواد غذایی از جمله گوشت، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود.

تحقیقات نشان داده‌اند که مکمل کروم می‌تواند تأثیر مثبتی بر کاهش قند خون ناشتا، انسولین و HbA1c در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ داشته باشد. برخی مطالعات همچنین تأیید کرده‌اند که این مکمل‌ها عملکرد متابولیک انسولین را بهبود بخشیده و عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی را، به‌ویژه در افراد دارای اضافه وزن، کاهش می‌دهند. از بین انواع قرص کروم، کروم پیکولینات تأثیر بیشتری در کاهش مقاومت به انسولین داشته و می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد.

جذب کروم از منابع غذایی معمولا محدود است و سطح این ماده معدنی با افزایش سن کاهش می‌یابد. مکمل‌های کروم پیکولینات که معمولا حاوی ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ میکروگرم کروم هستند، برای بهبود کنترل گلوکز خون مؤثر شناخته شده‌اند. این نوع مکمل مؤثرترین شکل کروم بوده و ایمنی آن در مطالعات مختلف حیوانی و آزمایش‌های بالینی انسانی به اثبات رسیده است.

سخن پایانی

کنترل قند خون برای افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت حیاتی است. در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، سه مکمل مؤثر در کمک به کنترل قند خون را معرفی کردیم. لازم به ذکر است که حتی اگر یک مکمل به کاهش سطح قند خون کمک کند، نمی‌توان آن را به عنوان جایگزین داروهای دیابت در نظر گرفت. برای کنترل قند خون و پیشگیری از دیابت، توصیه می‌شود که تغییرات در سبک زندگی ایجاد شود. این تغییرات شامل اصلاح رژیم غذایی، کاهش مصرف کربوهیدرات‌های فرآوری شده، کاهش وزن در صورت اضافه وزن، و انجام ورزش‌های منظم است. این اقدامات باید در کنار مصرف دارو و مکمل‌ها برای بهبود وضعیت قند خون به کار گرفته شوند.

منبع:
  • va.gov
  • |
  • nih
  • برچسب: قند خون
    دسته بندی: بیماری ها
    تصویر زهرا قباخلو
    زهرا قباخلو
    من فارغ التحصیل مقطع کارشناسی رشته تغذیه و رژیم درمانی هستم و برای مجله آنلاین مثبت سبز، در حوزه سلامتی، تغذیه و زیبایی محتوای علمی و کاربردی تولید می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    10 دیدگاه

      رز

      سلام. لطفا مطالبی راجع به استویا واسه دیابتی ها بزارید.ممنون میشم.

      0
      0
        متخصص تغذیه

        سلام و عرض ادب
        چشم همراه گرامی در اسرع وقت به آن می‌پردازیم.

        0
        0
      آذر حسبنی

      منهم دیابت نوع ۲ دارم.جایگزین نان و کربوهیرات چی مصرف کنیم تا اضافه وزن نداشه باشیم؟

      1
      0
        متخصص تغذیه

        سلام و عرض ادب
        همراه گرامی باید رژیم غذایی اصولی داشته باشید تا تقسیم کربوهیدرات در آن به درستی صورت گیرد و بهتر است از نان و غلات کامل استفاده نمایید.

        0
        0
      عباس

      خیلی ممنون از اطلاعات شما من خودم دیابت نوع 2 دارم کانترول شون برام کمی سخت بود

      0
      0
      ناهید

      مطالب مفیدی بود من دیابت نوع دو دارم و کنترل کردنش برام سخت شده ممنونم که اطلاعاتی در مورد این بیماری میدهید

      6
      4
      محمد

      سلام من دیابت2دارم 6،7ماهه که دارو مصرف میکنم سیگومت و گلوریپامشکلی که دارم چند وقتیه که نصفه شب خیلی گرسنه میشم در حدی که از گرسنگی ازخواب بیدار میشم خواستم ببینم این ربطی به داروهایی که مصرف میکنم داره یا دلیل دیگه ای ممکنه داشته باشه البته این مشکل یکی دوهفته ای هست به وجود اومده ممنون میشم راهنماییم کنید

      0
      0
        متخصص تغذیه

        سلام و عرض ادب
        همراه گرامی همچین اتفاقی در افراد دیابتی مسئله طبیعی است که قابل حل است. برای حل این مسئله می توانید از میانوعده های مناسب برای افراد دیابتی قبل از خواب استفاده نمایید.

        0
        1
      علی

      خیلی ممنون از اطلاعات داده شده

      4
      0
      لطیف جهانبانی

      سلام بسیار مطالبی مفیدی است در دنیا درمان قطعی برای دیابت نوع ۲ وجود ندارد .ولی قابل کنترل است . تمایل به تبادل نظر ویافته ها برای کمک به مردم هستم تغذیه مهمتر از داروست

      9
      2

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *