مارچوبه چیست و چگونه مصرف میشود؟

امتیاز دهید
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که آن ساقه‌های سبز و ظریفی که در بسیاری از غذاهای بین‌المللی دیده می‌شوند، چه خواص شگفت‌انگیزی دارند؟ مارچوبه، این گیاه به ظاهر ساده، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. با ما همراه باشید تا با این سبزی خوشمزه و مغذی بیشتر آشنا شوید و روش‌های مختلف مصرف آن را یاد بگیرید.
مارچوبه
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:زهرا قباخلو
فهرست مطالب

مارچوبه چیست؟

شاید برای شما هم سوال باشد که مارچوبه چیه، مارچوبه یک سبزی خوشمزه است که به خاطر شکل باریک و نیزه مانندش معروف است. این گیاه گلدار بیشتر متعلق به مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است و یکی از اولین سبزیجات سبزی است که پس از پایان زمستان به دست می‌آید و بسیاری از مردم آن را یک غذای لذیذ واقعی می‌دانند. مارچوبه اولین بار هزاران سال پیش در دریای مدیترانه یافت شد و از آن زمان تاکنون محبوبیت زیادی پیدا کرده است. طعم لطیف و تطبیق پذیری، آن را به یک کالای اصلی در سراسر جهان تبدیل کرده است. این مسئله باعث می‌شود که خواص سلامتی مارچوبه نیز بسیار چشمگیر باشد.

What-is-asparagus

جدول ارزش غذایی گیاه مارچوبه

مارچوبه به اشکال مختلف موجود است، ممکن است منجمد، خام، از پیش پخته شده یا نگهداری شده باشد. محتوای غذایی بر این اساس متفاوت است. جدول زیر میزان هر ماده مغذی را در 1 فنجان یا 134 گرم مارچوبه خام، طبق گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) نشان می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که طبق دستورالعمل‌های رژیم غذایی یک بزرگسال به چه مقدار از مواد مغذی نیاز دارد. با این حال، نیازها بسته به جنس و سن متفاوت است.

ماده مغذی مقدار در یک فنجان نیاز روزانه بزرگسالان
انرژی 26.8 کالری 1,600 – 3,000
کربوهیدرات 5.2 گرم 130
فیبر 2.8 گرم 22.4 – 33.6
پروتئین 3.0 گرم 46 – 56
کلسیم 32.2 میلی‌گرم 1,000 – 1,300
آهن 2.9 میلی‌گرم 8 – 18
منیزیم 18.8 میلی‌گرم 310 – 420
فسفر 69.7 میلی‌گرم 700 – 1,250
پتاسیم 271 میلی‌گرم 4,700
زینک 0.7 میلی‌گرم 8 – 11
منگنز 0.2 میلی‌گرم 1.6 – 2.3
کولین 21.4 میلی‌گرم 400 – 550
سلنیوم 3.0 میکرو‌گرم 55
ویتامین C 7.5 میلی‌گرم 65 – 90
فولات 69.7 میکرو‌گرم 400
بتائین 0.8 میلی‌گرم
بتاکاروتن 602 میکرو‌گرم
لوتئین و گزانتین 951 میکرو‌گرم
ویتامین E 1.5 میلی‌گرم 15
ویتامین K 55.7 میکرو‌گرم 75 – 120
ویتامین A 50.9 میکرو‌گرم 700 – 900

مارچوبه می‌تواند سبز، سفید یا بنفش باشد. مردم باید آن را زمانی بخرند که ساقه آن خشک و سفت است و نرم، سست یا پژمرده نیست. برای تازه نگه داشتن مارچوبه، انتهای ساقه را در یک حوله کاغذی مرطوب بپیچید و مارچوبه را در کیسه پلاستیکی، داخل یخچال نگهداری کنید.

Asparagus-varieties

مارچوبه چگونه مصرف میشود؟

در حالی که بسیاری از مردم بر این باورند که قبل از خوردن مارچوبه باید آن را بپزید، اینطور نیست. در واقع، بدون پختن هم می‌تواند یک مکمل مغذی در رژیم غذایی شما باشد. پختن مارچوبه الیاف گیاهی سخت آن را نرم می‌کند و جویدن و هضم آن را آسان‌تر می‌کند. با این حال، با آماده سازی مناسب، مارچوبه خام می‌تواند به راحتی جویده شود و خوشمزه باشد.

ابتدا انتهای چوبی نیزه‌ها را برش دهید و آن را میل کنید. اما این تجربه احتمالا لذت‌بخش نیست. هرچه قطعات نازک‌تر باشند جویدن آنها آسان‌تر خواهد بود. همچنین می‌توانید قطعات مارچوبه را در یک سس ساده از روغن زیتون و آب لیمو یا سرکه بریزید تا قسمت‌های سخت‌تر ساقه آن نرم‌تر شوند.

مارچوبه پخته شده، آنتی اکسیدان بیشتر

مارچوبه دارای منبع غنی از ترکیبات شیمیایی معروف به پلی فنول‌ها است که به دلیل ظرفیت‌های آنتی اکسیدانی قوی خود شناخته شده‌اند. تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم غذایی غنی از پلی فنول‌ها ممکن است به کاهش استرس، التهاب و خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله بیماری قلبی و دیابت کمک کنند. یک مطالعه نشان داد که پختن مارچوبه سبز فعالیت آنتی اکسیدانی کل آن را تا 16 درصد افزایش می‌دهد.

Cooked-asparagus

مارچوبه، یک انتخاب سالم

گنجاندن مارچوبه در رژیم غذایی شما یک انتخاب سالم است، صرف نظر از نحوه تهیه آن. اینکه آن را بپزید یا خام بخورید یک موضوع ترجیحی شخصی است. هر دو گزینه فیبر، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضروری را به رژیم غذایی شما اضافه می‌کنند. برای حداکثر فواید سلامتی، روتین وعده‌های غذایی خود را با هم ترکیب کنید و با هر دو سبک آماده سازی پخته و خام آزمایش کنید. سعی کنید مارچوبه خرد شده و خام را به پاستا و سالاد اضافه کنید یا آن را به صورت دورچین در کنار انواع غذاها میل کنید.

سخن پایانی

در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز، با مارچوبه کاملا آشنا شدیم. مانند بسیاری از سبزیجات، مارچوبه نیز می‌تواند یک مکمل خوشمزه و سالم در رژیم غذایی باشد. جالب است بدانید که بر اساس ارزیابی گروه کاری محیط زیست برای سال 2019، مارچوبه نیز جزو 15 نوع محصولی است که کمترین احتمال را دارد که حاوی مقادیر قابل توجهی آفت کش باشد.

این سبزی بسیار مغذی را می‌توان به صورت پخته یا خام مصرف کرد. پخت و پز ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی را در مارچوبه افزایش دهد، اما می‌تواند به کاهش مواد مغذی نیز کمک کند. این امر به ویژه در مورد ویتامین‌های حساس به حرارت مانند ویتامین C بیشتر است. برای بهره‌مندی از بیشترین فواید سلامتی، مارچوبه پخته و خام را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

برچسب: تغذیه
دسته بندی: مقالات گوناگون
تصویر سحر معصوم
سحر معصوم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *