علت درد کف پا هنگام راه رفتن چیست؟

امتیاز دهید
کف پا، یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن ماست که هر روزه در فعالیت‌های روزمره و حرکتی ما نقش کلیدی ایفا می‌کند. اما گاهی اوقات درد در این ناحیه می‌تواند به یک چالش بزرگ تبدیل شود، به‌خصوص زمانی که برای پیاده‌روی، دویدن یا حتی ایستادن روی زمین قدم برمی‌داریم. این درد نه‌تنها می‌تواند موجب کاهش کیفیت زندگی ما شود، بلکه دلایل مختلفی نیز می‌تواند پشت آن نهفته باشد. در این مقاله به بررسی علل مختلف درد کف پا هنگام راه رفتن خواهیم پرداخت.
علت درد کف پا هنگام راه رفتن
فهرست مطالب

علت درد کف پا هنگام راه رفتن، التهاب رباط کف پا

التهاب رباط کف پا یا التهاب فاشیای پلانتار، مربوط به التهاب نوار ضخیم بافتی است که در طول کف پاهای شما قرار دارد و معمولا باعث درد پاشنه پا می‌شود که هنگام برداشتن اولین قدم‌های خود در صبح احساس می‌کنید. همچنین ممکن است هنگام برخاستن از نشستن یا پس از مدت‌ها ایستادن، آن را احساس کنید. درد با حرکت بیشتر کاهش می‌یابد اما پس از ورزش بدتر می‌شود.

  • یخ و داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن معمولا تنها درمانی است که شما نیاز دارید. ارتز، آتل در هنگام خواب و فیزیوتراپی از دیگر گزینه‌های درمانی هستند.

درد کف پا از چیست؟ پینه های کف پا

پینه‌ها لایه‌های ضخیمی از پوست هستند که در قسمت‌هایی از بدن که در معرض اصطکاک مکرر قرار دارند، به‌ویژه کف پاها تشکیل می‌شوند. آنها مانند لکه‌هایی با پوست ضخیم و زرد به نظر می‌رسند و ممکن است پوسته پوسته یا سفت باشند. اگر خیلی ضخیم باشند می‌توانند با راه رفتن باعث درد شوند. ممکن است بتوانید خودتان با خیس کردن پاها در آب گرم برای نرم شدن پوست و استفاده از سنگ پا یا سنگ سنباده، پوست سخت را از بین ببرید. علاوه بر این، می‌توانید با پوشیدن کفش‌هایی که فضای کافی به پاهای شما می‌دهد از ایجاد پینه جلوگیری کنید.

Calluses

علت درد کف پا چیست؟ متاتارسالژی یا درد و التهاب زیر انگشتان پا

متاتارسالژی یک التهاب دردناک در ناحیه کف پای شما است. این وضعیت می‌تواند به دلیل شرکت در فعالیت‌هایی که شامل دویدن و پریدن است ایجاد شود. پوشیدن کفش‌هایی که مناسب نیستند یا بدشکلی پا نیز می‌تواند باعث آن شود. علائم این التهاب عبارتند از سوزش یا درد شدید، دردی که هنگام راه رفتن، ایستادن یا خم کردن پا بدتر می‌شود و احساس داشتن سنگریزه در کفش.

  • درمان‌های خانگی، مانند استفاده از یخ و استراحت دادن به پاها، می‌توانند علائم را تسکین دهند. پوشیدن کفی یا پشتیبان قوس کف پا می‌تواند به جلوگیری از عود علائم شما کمک کند.

علت درد کف پا هنگام راه رفتن، نورومای مورتون

نورومای مورتون رشد خوش‌خیم یا غیر سرطانی بافت عصبی است که در پا ایجاد می‌شود و معمولا بین انگشتان سوم و چهارم به دلیل تحریک عصبی، فشار یا ضربه رخ می‌دهد. شایع‌ترین علامت آن ایجاد این احساس است که انگار روی سنگ مرمر قدم می‌گذارید. علائم دیگر آن عبارتند از:

  • درد در قسمت توپی پای شما که ممکن است به انگشتان پا برسد.
  • دردی که با راه رفتن یا پوشیدن کفش بدتر می‌شود.
  • سوزن سوزن شدن و بی حسی در انگشتان پا

Morton-neuroma

تاندونیت از علل درد کف پا هنگام راه رفتن

تاندونیت التهاب تاندون است. تاندون‌ها تارهای ضخیم و فیبری هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. علائم آن بستگی به این دارد که کدام تاندون پا تحت تاثیر قرار گرفته است. شایع‌ترین علائم آن درد و سفتی است که به تدریج با ادامه حرکت بدتر می‌شود. انواع تاندونیت که می‌تواند پاهای شما را تحت تاثیر قرار دهد عبارتند از:

  • التهاب تاندون آشیل که باعث درد و سفتی در امتداد تاندون آشیل و درد در پشت پاشنه می‌شود.
  • تاندونیت اکستانسور، که باعث درد در قسمت میانی بالای پای شما می‌شود.
  • التهاب تاندون پرونئال، که باعث درد در اطراف پشت و خارج از پای شما می‌شود.

انگشت چمنی

انگشت چمنی یک رگ به رگ شدن در مفصل اصلی انگشت شست پا است. معمولا به دلیل خم شدن بیش از حد انگشت پا به سمت بالا ایجاد می‌شود. رگ به رگ شدن انگشت شست پا در ورزشکارانی که روی چمن مصنوعی ورزش می‌کنند رایج است و نام این عارضه به همین جهت انگشت چمنی گذاشته شده است. شایع‌ترین علائم درد، تورم و مشکل در حرکت مفصل است. این علائم ممکن است به آرامی ایجاد شده و در طول زمان بدتر شوند و به دلیل حرکت‌های مکرر یا به طور ناگهانی پس از آسیب مستقیم شروع شوند.

علت درد کف پا هنگام راه رفتن، سندرم تونل تارسال (گیر افتادن عصب)

سندرم تونل تارسال زمانی رخ می‌دهد که عصب تیبیال خلفی در داخل تونل تارسال، یک راه باریک در مچ پا که توسط استخوان‌ها و رباط اتصال دهنده آنها احاطه شده است، فشرده می‌شود. فشرده سازی باعث درد، سوزش، سوزن سوزن شدن و بی حسی در امتداد عصب می‌شود که از مچ پا به سمت ساق پا می‌گذرد. درد اغلب با فعالیت بدتر می‌شود اما می‌تواند در حالت استراحت نیز رخ دهد.

بیشتر بخوانید: کمبود این ویتامین باعث درد پاشنه پا می شود

کف پای صاف

صافی کف پا یک بیماری رایج است که در آن هنگام ایستادن پاهای شما به صورت صاف روی زمین فشار می‌آورند. معمولا در بدو تولد اتفاق می‌افتد و اگر قوس‌ها به طور کامل رشد نکنند، می‌تواند تا دوران کودکی پیشرفت کند. همچنین ممکن است پس از آسیب دیدگی یا با ساییدگی تدریجی در اثر افزایش سن رخ دهد. دیابت شیرین و آرتریت روماتوئید نیز می‌تواند خطر صافی کف پا را در افراد افزایش دهد. برخی از افراد مبتلا به کف پای صاف، درد پا، معمولا در پاشنه یا قوس پا را تجربه می‌کنند. درد می‌تواند با فعالیت بدتر شود و ممکن است با درد یا تورم در امتداد داخل مچ پا همراه باشد.

Arthritis

علت درد کف پا هنگام راه رفتن، آرتریت یا التهاب مفاصل

انواع مختلف آرتریت می‌تواند باعث درد و سفتی در مفاصل، ماهیچه‌ها و استخوان‌های پا شود. این موارد عبارتند از:

  • استئوآرتریت (OA)، که اغلب انگشت شست پا را درگیر می‌کند اما می‌تواند قسمت میانی پا را نیز درگیر کند.
  • آرتریت روماتوئید (RA)، که اغلب مفاصل هر دو پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باعث سفت شدن انگشتان تا خمیدگی‌های غیر طبیعی مانند انگشت چکشی یا پنجه پا می‌شود.
  • نقرس، که معمولا با درد شدید و تورم در انگشت شست پا پس از آسیب شروع می‌شود.

بیشتر بخوانید: علت درد مچ پا هنگام راه رفتن

سندرم کوبوئید

این سندرم معمولا زمانی اتفاق می‌افتد که مفاصل و رباط‌های نزدیک به استخوان مکعبی پای شما آسیب ببینند یا پاره شوند. همچنین ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که یکی از استخوان‌ها تا حدی از موقعیت اصلی خود خارج شود. درد در قسمت بیرونی پا در کنار کوچکترین انگشت پا، شایع‌ترین علامت آن است. قرار دادن وزن روی پا می‌تواند درد را بدتر کند. ایستادن روی انگشتان پا می‌تواند باعث گسترش درد به سایر قسمت‌های پای شما شود و علت درد کف پا هنگام راه رفتن باشد.

سخن پایانی

گاهی اوقات، دلیل واضحی برای درد پا وجود دارد. اما در مواقع دیگر، ممکن است چندان واضح نباشد. اگر دردی دارید که هر کاری که انجام می‌دهید از بین نمی‌رود، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص علت درد کف پا هنگام راه رفتن، درمان مناسب برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی را برای شما تجویز کند.

برچسب: پا
دسته بندی: بیماری ها
تصویر سحر معصوم
سحر معصوم
متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

2 دیدگاه

    لاله

    همه چیو گفتید الا خار پاشنه

    6
    1
    زهرا فامیلی

    سلام و عرض ادب سپاس فراوان از توضیحات علمی کامل شما

    1
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *