بادام زمینی در جدول
منشا بادام زمینی آمریکای جنوبی است و به ندرت خام مصرف میشود. در عوض، آنها اغلب به صورت بو داده یا به عنوان کره بادام زمینی مصرف میشوند. بادام زمینی سرشار از پروتئین، چربی و مواد مغذی مختلف سالم است که در جدول زیر قرار گرفته است.
100 گرم بادام زمینی خام | ارزش غذایی |
کالری | 567 |
آب | 6.5 درصد |
پروتئین | 25.8 گرم |
کربوهیدرات | 16.1 گرم |
شکر | 4.7 گرم |
فیبر | 8.5 گرم |
چربی | 49.2 گرم |
چربیهای اشباع | 6.28 گرم |
چربیهای تک غیر اشباع | 24.43 گرم |
چربیهای غیر اشباع چندگانه | 15.56 گرم |
امگا3 | 0 گرم |
امگا6 | 15.56 گرم |
چربیهای ترانس | 0 گرم |
چربی موجود در بادام زمینی
بادام زمینی سرشار از چربی است. در واقع آنها به عنوان دانههای روغنی طبقه بندی میشوند. بخش بزرگی از برداشت بادام زمینی جهان برای تهیه روغن بادام زمینی استفاده میشود. محتوای چربی آن حدود 49٪ است و عمدتا از چربیهای تک و چند غیراشباع تشکیل شده است که بیشتر آنها از اسیدهای اولئیک و لینولئیک تشکیل شده است.
بیشتر بخوانید: خواص کره بادام زمینی + جدول ارزش غذایی
پروتئین های بادام زمینی
بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین است. محتوای پروتئین آن از 22 تا 30 درصد متغیر است و این امر بادام زمینی را به منبع عالی پروتئین گیاهی تبدیل میکند. فراوانترین پروتئینهای موجود در بادامزمینی، آراشین و کناراشین، میتوانند به شدت برای برخی افراد آلرژیزا باشند و باعث واکنشهای خطرناکی شوند.
کربوهیدرات ها
بادام زمینی کربوهیدرات کمی دارد. در واقع، محتوای کربوهیدرات آن تنها حدود 13 تا 16 درصد است. بادام زمینی با داشتن کربوهیدرات کم و پروتئین، چربی و فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی (GI) بسیار پایینی است که نشان دهنده سرعت ورود کربوهیدراتها به جریان خون، پس از غذا است. این امر باعث میشود بادام زمینی گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.
بیشتر بخوانید: کره بادام زمینی برای لاغری؛ چاقکنندهای که لاغر میکند!
ویتامین ها و مواد معدنی
بادام زمینی منبع عالی ویتامینها و مواد معدنی مختلف است که عبارتند از:
- بیوتین: بادام زمینی یکی از غنی ترین منابع غذایی بیوتین است که در دوران بارداری اهمیت دارد.
- مس: کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
- نیاسین: این ویتامین به عنوان ویتامین B3 شناخته میشود. نیاسین عملکردهای مهم مختلفی در بدن شما دارد و با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
- فولات: فولات که به عنوان ویتامین B9 یا اسید فولیک نیز شناخته میشود، عملکردهای اساسی بسیاری دارد و به ویژه در دوران بارداری مهم است.
- منگنز: این عنصر کمیاب در آب آشامیدنی و بیشتر غذاها یافت میشود.
- ویتامین E: این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی است و اغلب به مقدار زیاد در غذاهای چرب یافت میشود.
- تیامین: تیامین به عنوان ویتامین B1 نیز شناخته میشود. این ویتامین به سلولهای بدن شما کمک میکند تا کربوهیدراتها را به انرژی تبدیل کنند و برای عملکرد قلب، ماهیچهها و سیستم عصبی شما ضروری است.
- فسفر: بادام زمینی منبع خوبی از فسفر است که نقش اساسی در رشد و نگهداری بافتهای بدن ایفا میکند.
- منیزیم: مصرف کافی منیزیم از بیماری قلبی محافظت میکند.
سایر ترکیبات گیاهی
بادام زمینی حاوی ترکیبات گیاهی فعال زیستی و آنتی اکسیدانهای مختلف است. در واقع، بیشتر آنتیاکسیدانها در پوست بادام زمینی قرار دارند. مغز بادام زمینی حاوی موارد زیر است:
- P کوماریک اسید: این پلی فنل یکی از آنتی اکسیدانهای اصلی بادام زمینی است.
- رسوراترول: یک آنتی اکسیدان قوی که خطر ابتلا به سرطان و بیماری قلبی را کاهش میدهد.
- اسید فیتیک: اسید فیتیک موجود در دانههای گیاهی از جمله آجیل، ممکن است جذب آهن و روی را از بادام زمینی و سایر غذاهایی که همزمان خورده میشوند، مختل کند.
- فیتواسترولها: روغن بادام زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی فیتوسترول است که جذب کلسترول از دستگاه گوارش شما را مختل میکند.
بادام زمینی گرم است یا سرد؟
در پاسخ به این سوال که بادام زمینی گرمی است یا سردی، باید بگوییم این بادام از نظر طب سنتی طبعی گرم و تر دارد. این بدان معنا است که مصرف آن برای افرادی که طبع سرد و خشک دارند مفیدتر است. بادام زمینی سرشار از چربیهای سالم و پروتئین است که هنگام سوخت و ساز در بدن گرما تولید میکنند. منیزیم موجود در بادام زمینی به عنوان عایق عمل کرده و بدن را گرم نگه میدارد. مصرف زیاد بادام زمینی برای افرادی که طبع گرم دارند میتواند باعث گرمی بیش از حد بدن و ایجاد مشکلاتی مانند جوش و آکنه شود.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به طور کامل درمورد ارزش غذایی بادام زمینی صحبت کردیم. این بادام به همان اندازه که سالم است، محبوب هم هست. آنها منبع گیاهی عالی پروتئین و سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی هستند و میتوانند به عنوان بخشی از رژیم کاهش وزن مفید باشند. این دانههای مغذی خطر بیماری قلبی و سنگ کیسه صفرا را کاهش میدهند، اما به دلیل داشتن چربی زیاد یک ماده غذایی پرکالری است و نباید در مصرف آن زیادهروی کرد.