1. عسل برای رفع سرفه
طبق تحقیقات انجام شده، ممکن است عسل سرفه را تسکین دهد. در یک مرور مطالعاتی در سال 2021، محققان به تاثیر استفاده از عسل برای درمان سرفه در عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی پرداخته و دریافتند که عسل هم در سرکوب سرفه و هم در کمک به جلوگیری از نیاز به آنتی بیوتیک موثر است.
- در مطالعه دیگری، محققان عسل را با دکسترومتورفان، یک سرکوب کننده رایج سرفه، مقایسه کردند و متوجه شدند که هم عسل و هم دکسترومتورفان در سرکوب سرفه موثرند.
- شما میتوانید با قورت دادن یک قاشق عسل یا افزودن آن به یک نوشیدنی گرم مانند یک چای گیاهی یا دمنوش از این درمان خانگی استفاده کنید.
2. زنجبیل برای درمان سرفه خانگی
ممکن است زنجبیل سرفههای خشک یا آسمی را کاهش دهد، زیرا دارای خواص ضد التهابی است. همچنین میتواند در تسکین درد و حالت تهوع نیز موثر باشد.
- طی مطالعهای محققان دریافتند که زنجبیل و سایر درمانها، از جمله عسل، نقش مهمی در طب سنتی داشتهاند.
- مردم اغلب زنجبیل را به غذاها اضافه میکنند یا آن را در چای میریزند. با این حال، در برخی موارد چای زنجبیل میتواند باعث ناراحتی معده یا سوزش سر دل شود. برای حل این مسئله میتوانید از قرص زنجبیل نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: سرفه های خطرناک کدامند؟
3. نوشیدن مایعات ولرم و گرم برای درمان سرفه در خانه
یک مطالعه قدیمی در سال 2008 نشان داد که نوشیدن مایعات ولرم ممکن است سرفه، آبریزش بینی و عطسه را کاهش دهد. نوشیدنیهای گرم که ممکن است برای سرفه مناسب بوده و آرامش بخش باشند عبارتند از:
- آب گوشت صاف شده
- دمنوشهای گیاهی
- چای سیاه بدون کافئین
- آب گرم
- آب میوههای گرم
4. درمان سرفه با بخار
ممکن است سرفه مرطوب، که باعث تولید مخاط یا خلط میشود، با بخار بهبود یابد.
- برای امتحان این روش، فرد باید دوش یا حمام آب گرم بگیرد و اجازه دهد حمام پر از بخار شود. سپس باید چند دقیقه در این بخار بماند تا علائم فروکش کنند.
- می توانید از یک کاسه برای بخور دادن استفاده کنید. یک کاسه بزرگ را با آب داغ پرکنید و روی آن خم شده و یک حوله روی سر خود بگذارید تا بخار به دام بیفتد. سپس آن را تنفس کنید. این کار را میتوانید تا 3 بار در روز به مدت 10 تا 15 دقیقه تکرار کرده و از روغن اکالیپتوس یا رزماری که ممکن است به رفع احتقان کمک کند، در آن استفاده کنید.
5. ریشه گل ختمی برای رفع سرفه
ریشه گل ختمی از قدیم برای درمان سرفه به کار میرفته است. این گیاه به دلیل محتوای موسیلاژ بالایی که دارد میتواند تحریک ناشی از سرفه را کاهش دهد. موسیلاژ ماده غلیظ و چسبندهای است که گلو را میپوشاند.
- مطالعهای نشان داد، یک شربت گیاهی سرفه حاوی ریشه گل ختمی، آویشن و پیچک به طور موثری سرفههای ناشی از سرماخوردگی و عفونتهای مجاری تنفسی را تسکین میدهد.
- محققان دریافتند که عصاره ریشه این گیاه دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است و شبیه دیکلوفناک عمل میکند.
- ریشه گل ختمی نیز به صورت سبزی خشک یا چای کیسهای موجود است.
- عوارض جانبی این گیاه میتواند ناراحتی معده باشد، اما با نوشیدن مایعات اضافی میتوان با آن مقابله کرد.
بیشتر بخوانید: قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه
6. غرغره آب نمک برای درمان سرفه
مردم سالهای زیادی است که از غرغره آب نمک برای کمک به کاهش گلودرد و علائم مرتبط با سرماخوردگی استفاده میکنند که ممکن است به شل شدن مخاط و کاهش درد کمک کند. با این حال، به کاهش بار ویروسی کمکی نمیکند.
7. بروملین برای رفع سرفه
بروملین آنزیمی است که از آناناس به دست میآید. این ماده دارای خواص ضد التهابی است و همچنین ممکن است دارای خواص موکولیتیک نیز باشد، به این معنی که میتواند مخاط را تجزیه کرده و آن را از بدن خارج کند. برخی افراد روزانه آب آناناس مینوشند تا خلط گلو را کاهش داده و سرفه را سرکوب کنند. با این حال، ممکن است بروملین کافی در آب میوه برای تسکین علائم وجود نداشته باشد. مکملهای بروملین در دسترس هستند و ممکن است در تسکین سرفه موثرتر باشند.
- بروملین یک آلرژن بالقوه است و ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند و با داروها تداخل داشته باشد. افرادی که داروهای رقیق کننده خون یا آنتی بیوتیکهای خاص مصرف میکنند نباید بروملین مصرف کنند.
بیشتر بخوانید: 11 میوه ضد سرفه که باید آنها را بشناسید
8. آویشن برای درمان سرفه در خانه
آویشن هم کاربرد آشپزی و هم درمانی دارد و یک داروی رایج برای سرفه، گلودرد، برونشیت و مشکلات گوارشی است.
- طی چندین مطالعه، شواهد محکمی نشان میدهد که استفاده از ترکیبات آویشن به کاهش علائم سرفه در افراد کمک میکند.
- یک مطالعه جدید در سال 2021 نشان داد، در افرادی که از ترکیب آویشن و قطره پیچک استفاده کردند، علائم برونشیت و سرفه بهبود یافت.
- برای درمان سرفه با آویشن میتوانید از شربت سرفه حاوی این گیاه، استفاده کنید.
9. درمان سرفه با تغییر رژیم غذایی
رفلاکس اسید معده یکی از علل شایع سرفه است. اجتناب از غذاهایی که میتوانند باعث رفلاکس اسید شوند، یکی از بهترین راهها برای درمان این بیماری و کاهش سرفه است. غذاها و نوشیدنیهایی که معمولا باعث رفلاکس اسید میشوند و بهتر است از مصرف آنها اجتناب کنید عبارتند از:
- الکل
- کافئین
- شکلات
- غذاهای سرخ شده و چرب
- سیر و پیاز
- نعناع
- ادویهها و غذاهای تند
- گوجه فرنگی
10. N-استیل سیستئین (NAC) ، برای سرفه
NAC مکملی است که از اسید آمینه ال سیستئین به دست میآید و ممکن است تعداد دفعات و شدت سرفه مرطوب را با کاهش مخاط در مجاری هوایی، کاهش دهد.
- مطالعهای نشان میدهد که NAC میتواند به طور قابل توجهی علائم را در افراد مبتلا به برونشیت مزمن کاهش دهد.
- محققان دوز روزانه 600 میلیگرم از این مکمل را برای افراد بدون انسداد راه هوایی و تا 1200 میلیگرم را در موارد انسداد پیشنهاد میکنند.
- این مکمل میتواند عوارض جانبی شدیدی از جمله کهیر، تورم، تب و مشکلات تنفسی داشته باشد. برای استفاده از این روشها باید ابتدا با پزشک صحبت کنید.
11. مصرف پروبیوتیک ها برای درمان سرفه
پروبیوتیکها به طور مستقیم سرفه را تسکین نمیدهند، اما ممکن است با متعادل کردن باکتریهای روده، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند. یک سیستم ایمنی سالم میتواند با عفونتهایی که باعث سرفه میشوند بهتر مبارزه کند.
- بر اساس یک مطالعه قدیمی که در سال 2013 منتشر شده است، یک نوع پروبیوتیک به نام لاکتوباسیلوس ممکن است در پیشگیری از سرماخوردگی مفید باشد.
- تحقیق دیگری که در سال 2016 منتشر شد، نشان داد که مصرف پروبیوتیکها موجب کاهش ابتلا کودکان به عفونتهای دستگاه تنفسی میشود و میتواند به طور غیر مستقیم سرفه را کاهش دهد.
- برخی از غذاها نیز مانند ماست به طور طبیعی سرشار از پروبیوتیک هستند. با این حال، تعداد و تنوع واحدهای پروبیوتیک در غذاها میتواند بسیار متفاوت باشد. شاید بهتر باشد علاوه بر خوردن غذاهای غنی از پروبیوتیک، قرص پروبیوتیک را نیز خریداری و مصرف کنید.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز روشهای درمان سرفه در خانه را برررسی کردیم و دریافتیم که تعدادی از درمانهای خانگی، مانند عسل و آب نمک، ممکن است به رفع طبیعی سرفه کمک کنند.
افرادی که میخواهند از درمانهای طبیعی برای سرفه خود استفاده کنند، باید در مورد منابع و برندها تحقیق کنند. علاوه بر این، ممکن است برخی از گیاهان و مکملها با داروها تداخل داشته باشند و منجر به عوارض جانبی ناخواسته شوند. بهتر است قبل از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.