بهترین خواص برنج قهوه ای که باید بدانید

4.5/5 - (2 امتیاز)
امروزه برنج قهوه‌ای به دلیل خواص زیاد و طعم بی‌نظیر، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. این برنج حاوی مقادیر نسبتا بالایی از فیبر غذایی، پروتئین، چربی‌های غیر اشباع، ریز مغذی‌ها و... است. از آنجایی که خواص برنج قهوه‌ای متنوع و متعدد هستند، استفاده معقول از این نوع برنج در رژیم غذایی می‌تواند به بهبود سلامت کلی شما کمک کند. همراه ما باشید، تا بهترین خواص برنج قهوه‌ای را بررسی کنیم.
بهترین خواص برنج قهوه ای که باید بدانید
تایید شده توسط کارشناس تغذیه داروخانه مثبت سبز

این مقاله صرفا برای افزایش آگاهی شماست

تایید شده توسط:زهرا قباخلو
فهرست مطالب

کاهش خطر ابتلا به دیابت، از خواص برنج قهوه‌ ای

برنج قهوه‌ای دارای شاخص گلیسمی ‌(GI) پایینی است، یعنی سطح قند خون را به طور ناگهانی افزایش نمی‌دهد. مطالعات نشان می‌دهد، با خوردن سه وعده غلات کامل در روز مانند برنج قهوه‌ای، می‌توانید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 32 درصد کاهش دهید. دانشمندان تخمین می‌زنند، با جایگزینی حدود 50 گرم برنج سفید در روز با برنج قهوه‌ای، فرد می‌تواند خطر دیابت خود را تا 16 درصد کاهش دهد.

بهبود سلامت قلب

بسیاری از مواد مغذی موجود در برنج قهوه‌ای به حفظ سلامت قلب کمک می‌کنند. غنی بودن این برنج از فیبر، منجر به کاهش خطر مرگ در اثر بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین سطوح بالای منیزیم این برنج نیز می‌تواند آسیب پذیری شما نسبت به بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد.

به طور کلی، مطالعات نشان می‌دهد که مصرف بیشتر غلات کامل از جمله برنج قهوه ای، می‌تواند خطر بیماری قلبی را تا 22 درصد و خطر سکته را تا 12 درصد کاهش دهد.

بهبود سلامت قلب

کنترل بهتر وزن

استفاده از برنج قهوه‌ای در رژیم غذایی روزانه ممکن است به افرادی که اضافه وزن دارند کمک کند تا وزن بیشتری کم کنند و شاخص توده بدنی خود را که نشانگر رایج وزن سالم یا ناسالم است، کاهش دهند.

همچنین برنج قهوه‌ای حاوی فیبر رژیمی ‌بیشتری نسبت به برنج سفید است. غذاهای با فیبر بالا باعث می‌شوند تا مدت بیشتری احساس سیری کنید و در عین حال کالری کمتری دریافت کنید. اگر برنج سفید را با برنج قهوه‌ای جایگزین کنید، دیرتر احساس گرسنگی خواهید کرد.

از خواص برنج قهوه ای، مناسب برای رژیم های بدون گلوتن

گلوتن پروتئینی است که در غلات مختلف و بسیاری از غذاها یافت می‌شود. افرادی که به پروتئین حساسیت یا آلرژی دارند، مانند بیماران مبتلا به سلیاک یا افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی، تمایل دارند به سمت رژیم‌های غذایی بدون گلوتن بروند. از آنجایی که برنج قهوه‌ای به طور طبیعی بدون گلوتن است، برای کسانی که از گلوتن اجتناب می‌کنند، یک انتخاب عالی است. علاوه بر این، برنج قهوه‌ای با سایر محصولات غذایی مانند کراکر و پاستا ترکیب می‌شود تا افرادی که رژیم‌های غذایی بدون گلوتن دارند، ‌بتوانند از آن‌ها لذت ببرند.

بهبود سلامت دستگاه گوارش، از خواص برنج قهوه ای

سلامت دستگاه گوارش می‌تواند بر سلامت کلی بدن تاثیر بگذارد زیرا سایر سیستم‌های بدن مانند سیستم ایمنی برای عملکرد صحیح به آن متکی هستند. افرادی که در رژیم غذایی خود از غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای استفاده می‌کنند، دارای دستگاه گوارش سالم‌تری هستند. دلیل این امر فیبر غذایی موجود در غلات کامل است که به بقا و رشد باکتری‌های خوب روده، کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: آیا حذف نان و برنج از وعده غذایی صحیح است؟

ضد سرطان

برنج قهوه‌ای ممکن است دارای خواص ضد سرطانی نیز باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف ترکیبات پلی فنلی موجود در گیاهان، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان‌هایی مانند سرطان مری، سرطان معده و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

بهبود سلامت دستگاه گوارش

محافظت در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب، از خواص برنج قهوه ای

استرس اکسیداتیو به زیاد شدن رادیکال‌های آزاد در بدن گفته می‌شود. رادیکال‌های آزاد می‌توانند با آسیب به سلول‌ها و بافت‌های بدن منجر به ایجاد التهاب گسترده و مزمن و سیستم ایمنی بیش از حد فعال شوند. فلاونوئیدها و فنل‌هایی که در برنج قهوه‌ای وجود دارند، ترکیبات گیاهی هستند که به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می‌کنند و در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب موثر هستند.

پیشگیری از کم خونی با برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای حاوی آهن، فسفر، منیزیم، پتاسیم، روی و مس است. سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که بیش از 30 درصد از جمعیت جهان کم خون هستند که بیشتر به دلیل کمبود آهن است. برنج قهوه‌ای حاوی بالاترین میزان آهن در میان انواع دیگر برنج‌های فرآوری شده است. علاوه بر منابع غذایی برای کمبود آهن می‌توانید از قرص آهن نیز استفاده کنید.

سلامت استخوان

برنج قهوه‌ای حاوی مواد مغذی مختلفی مانند منگنز است که می تواند برای سلامت استخوان مفید باشد. منگنز در شکل‌گیری و تراکم استخوان نقش دارد. تحقیقات نشان می‌دهد سلامت استخوان‌های افرادی که این ماده معدنی را به اندازه کافی دریافت نمی‌کنند، در معرض خطر است. از آنجایی که برنج قهوه‌ای حاوی سطوح بالایی از منگنز است، مصرف منظم آن می‌تواند سلامت استخوان‌ها را تقویت کند.

کمک به سلامت مغز، از خواص برنج قهوه ای

طبق بررسی اثرات برنج قهوه‌ای بر سلامت مغز، محققان دریافتند ممکن است افرادی که این برنج را بیشتر مصرف می‌کنند، قدرت شناخت بهتری داشته باشند. یک مطالعه خاص تاثیر رژیم غذایی حاوی برنج قهوه‌ای را در افراد بالای 60 سال بررسی کرد. در پایان این مطالعه، افرادی که در طول شش ماه روزانه برنج قهوه‌ای مصرف می‌کردند، نمرات شناختی بالاتری نسبت به افرادی که مصرف نکردند، داشتند.

کمک به سلامت مغز، از خواص برنج قهوه

برنج قهوه ای، منبع غنی فیبر

فیبر غذایی موجب هضم بهتر، کنترل قند خون، مدیریت وزن، بهبود سلامت قلب و… می‌شود. برنج قهوه‌ای منبع عالی فیبر رژیمی است. یک پیمانه برنج قهوه‌ای پخته شده 13 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین می‌کند. اما در صورتی که طعم آن برای شما خوشایند نیست می توانید از مکمل‌ فیبر استفاده کنید.

سخن پایانی

برنج قهوه‌ای بسیار مغذی و بدون گلوتن است که حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات مفید است. مصرف غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای می‌تواند به پیشگیری یا بهبود چندین بیماری از جمله دیابت و بیماری قلبی کمک کند. ناگفته نماند که خوردن برنج قهوه‌ای به جای غلات تصفیه شده مانند برنج سفید حتی ممکن است به کاهش وزن نیز کمک کند. این برنج یک کربوهیدرات همه‌کاره است که می‌توان آن را در هر زمانی از روز مصرف کرد. انتخاب عاقلانه یعنی انتخاب غلات سالم.

منبع:
  • pubmed
  • |
  • webmd
  • برچسب: خاصیت
    دسته بندی: مقالات گوناگون
    تصویر سحر معصوم
    سحر معصوم
    متخصص تغذیه و رژیم درمانی و کارشناس ارشد فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، در مجله آنلاین مثبت سبز، مقالاتی در زمینه‌های سلامتی، تغذیه، تناسب اندام، بیماری‌ها و… تهیه می‌کنم.
    بحث و تبادل نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *