بانوان باردار یا در تلاش برای باردار شدن
همه میدانیم که زنانی که در دوران بارداری و یا شیردهی هستند باید از مصرف کافئین خودداری کنند.؛ اما حتی اگر در حال تلاش برای باردار شدن هستید نیز، بهتر است نوشیدن قهوه را به حداقل برسانید. زیرا کافئین با افزایش خطر سقط جنین و کاهش باروری مرتبط است.
افراد مستعد اضطراب
ممکن است کسانی که مستعد اضطراب یا افسردگی هستند، متوجه بدتر شدن وضعیت خود با مصرف کافئین شده باشند. طبق تحقیقات، کافئین میتواند باعث تشدید برخی از شرایط روانپزشکی، تحریک پذیری و اضطراب شود.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین قرص ضد استرس
گزارش شده است که مصرف روزانه قهوه بالای 1000 میلی گرم یا بیشتر در روز باعث عصبی شدن، بیقراری و علائم مشابه در اکثر افراد میشود. حتی مصرف متوسط آن ممکن است منجر به اثرات مشابه در افراد حساس به کافئین شود.
افراد مبتلا به بیماریهای گوارشی
اگر به بیماری گوارشی به خصوص رفلاکس اسید، نقرس، دیابت و سندروم روده تحریک پذیر مبتلا باشید، کافئین ممکن است علائم شما را بدتر کند.
بسیاری از افراد متوجه میشوند که مصرف یک فنجان قهوه صبحگاهی به حرکت روده آنها کمک میکند. اثر ملین قهوه به ترشح گاسترین نسبت داده شده است. گاسترین، هورمونی است که معده تولید میکند و فعالیت روده بزرگ را سرعت میبخشد. با توجه به این اثر، جای تعجب نیست که دوزهای زیاد کافئین ممکن است منجر به شل شدن مدفوع یا حتی اسهال در برخی افراد شود.
افرادی که داروهای خاصی مصرف میکنند.
همیشه بررسی کنید که آیا کافئین با داروهای مصرفی شما تداخل دارد یا خیر. برخی از این داروها عبارتاند از:
- داروهای ضد باکتری
- داروهای ضد افسردگی به ویژه MAOI (مهارکنندههای منوآمین اکسیداز)
- داروهای آسم
افرادی که بیخوابی دارند.
توانایی کافئین برای کمک به بیدار نگه داشتن افراد یکی از ارزشمندترین ویژگیهای آن است. از سوی دیگر، کافئین بیش از حد میتواند خواب مفید و کافی را دشوار کند.
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین قرص خواب آور قوی و بدون عوارض
مصرف کافئین در اواخر روز ممکن است در خواب اختلال ایجاد کند؛ زیرا ممکن است چندین ساعت طول بکشد تا اثرات آن از بین برود. تحقیقات نشان داده است که اگرچه کافئین به طور متوسط پنج ساعت در بدن باقی میماند، این مدت زمان ممکن است بسته به فرد از یک ساعت و نیم تا نه ساعت متغیر باشد.
افرادی که تپش قلب دارند.
اثرات تحریکی مصرف زیاد کافئین ممکن است ضربان قلب را در برخی افراد افزایش دهد. به نظر میرسد این اثرات از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. صرف نظر از نتایج مطالعات متفاوت، اگر بعد از نوشیدن نوشیدنیهای کافئیندار، متوجه تغییراتی در ضربان یا ریتم قلب خود میشوید، مصرف آنها را کاهش دهید.
افرادی که بیاختیاری ادرار دارند.
ممکن است متوجه شده باشید که وقتی بیش از حد معمول قهوه یا چای مینوشید، نیاز به دفع مکرر ادرار دارید. افزایش ادرار یک عارضه جانبی رایج مصرف زیاد کافئین به دلیل اثرات تحریکی این ترکیب بر روی مثانه است. علاوه بر این، مصرف زیاد کافئین ممکن است احتمال ابتلا به بیاختیاری را در افراد دارای مثانه سالم افزایش دهد.
در یک مطالعه، 12 فرد جوان تا میانسال مبتلا به مثانه بیش فعال که روزانه 4.5 میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود مصرف میکردند، افزایش قابل توجهی در تکرر ادرار و فوریت دفع ادرار را تجربه کردند.
کودکان
نکته منفی نوشیدن قهوه توسط کودکان، محتوای کافئین آن است. آکادمی اطفال آمریکا توصیه به جلوگیری از مصرف کافئین برای کودکان دارد. کودکان و نوجوانان هنوز در حال رشد هستند و تاثیر کافئین بر سیستم عصبی و سیستم قلبی عروقی آنها به طور کامل شناخته نشده است. کافئین بیش از حد میتواند باعث مشکلاتی مانند افزایش اضطراب، افزایش ضربان قلب و فشار خون، رفلاکس اسید و اختلال خواب شود. کافئین بیش از حد برای کودکان خطرناک است و در دوزهای بسیار بالا میتواند سمی باشد.
سخن پایانی
همانطور که در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز گفته شد، قهوه فواید خود را دارد. اگر جزء افرادی که در این مقاله ذکر کردیم نیستید و پس از کنار گذاشتن فنجان صبحگاهی قهوه، تغییر مثبتی در سلامت شما ایجاد نشد، دلیلی وجود ندارد که از گروه طرفداران این نوشیدنی خارج شوید. اما اگر از این افراد هستید و نوشیدن قهوه برای شما ضرر دارد، بهتر است مصرف آن را کاهش دهید. به یاد داشته باشید که مانند همه غذاها و چیزهای خوب در زندگی، اعتدال در مصرف، مهمترین اصل برای حفظ سلامتی است.
7 دیدگاه
من عمل قلب باز انجام دادم 5تارگ گرفته بود الان یکسال هست روزی سه باقهوه علی کافیه باشکلات تلخ 80درصدمیخورم هیچ مشکل ندارم خیلی هم خوب ضدقند خون هست عالی
چرا من بر عکس همه قهوه میخورم ضربان قلبم کمتر میشه
با سلام خدمت شما
همراه گرامی تاثیر قهوه طبق تحقیقات میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد.
یکی آب میخوره می میره یکی آب نمی خوره می میره
حالا آب مضره همه این چیزا فقط حدث وگمانی بیش
نیست
ممنون از اطلاعات شما
ممنون از لطف شما
بسیار عالی