کاشت ابرو به عنوان یکی از روشهای موثر در ترمیم و تقویت ابروها، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این مقاله به بررسی کامل این روش، از مزایا و معایب تا فرایند و مراقبتهای پس از آن میپردازیم.
چرا کاشت ابروی طبیعی حرفهای، تخصصی است؟
کاشت ابرو طبیعی یک روش پیچیده و حساس است که نیازمند تخصص و مهارت بالای جراح است. این پیچیدگی به ویژگیهای منحصر به فرد موهای ابرو مربوط میشود. اولین مساله مهم، الگوی رشد ابروهاست. ابروها به سه بخش سر، تنه و دم تقسیم میشوند که هر کدام ویژگیهای متفاوتی دارند. درک این تمایزات بسیار مهم است تا ابروهایی با ظاهر طبیعی ایجاد شود.
تمایزات تار موی ابرو با تار موهای سر
زاویه رشد موهای ابرو یکی از عوامل مهم در کاشت ابرو است. موهای ابرو با زاویه قابل توجهی نسبت به پوست صورت رشد میکنند و بر روی صورت قرار میگیرند، نه اینکه مانند موهای سر صاف بایستند. این امر نیازمند کاشت دقیق در زاویه مناسب است. از طرفی واحدهای فولیکولی در ابروها معمولا تکرشتهای هستند، نه اینکه مانند موهای سر خوشهای باشند. این تفاوت مستلزم جداسازی گرافتهای چند مویی قبل از کاشت است.
عامل دیگر، تفاوت در چرخه رشد موهای ابرو نسبت به موهای سر است. در حالی که موهای سر میتوانند تا 7 سال رشد کنند، موهای ابرو تنها 4 ماه چرخه رشد دارند. بنابراین موهای کاشته شده ابرو ممکن است بیشتر از حالت طبیعی رشد کنند و نیاز به کوتاهی منظم داشته باشند.
بیشتربدانید: اکستنشن ابرو چیست و چطور انجام میشود؟
بهترین روش های کاشت ابرو طبیعی
کاشت ابرو فرایندی شبیه به کاشت مو است که برای بازیابی ظاهر ابروهای فرد استفاده میشود. در کاشت ابرو از موهای گرفته شده از فرق سر برای پر کردن ظاهر ابرو استفاده میشود. در اینجا 5 روش طبیعی را برایتان توضیح میدهیم.
1. روش کاشت مستقیم مو (DHI)
کاشت مو به روش DHI یکی از روشهای پیشرفتهی کاشت مو است که از یک ابزار خاص به نام چوئی (Choi) برای انجام عملیات استفاده میکند. در این روش، فولیکولهای مو از ناحیه اهداکننده استخراج شده و سپس به صورت فوری در ناحیه گیرنده کاشت میشوند. ابزار مورد استفاده در این روش یک قلم مخصوص به نام Choi implanter است که به وسیلهی آن میتوان فولیکولهای مو را به صورت دقیق و کنترل شده استخراج و کاشت کرد.
این روش از دقت بالایی برخوردار است و به کمک آن میتوان زاویه و جهت کاشت موها را به صورت دقیق کنترل کرد. نتایج حاصل از روش DHI، شگفتانگیز بوده و زیبایی بیماران به شکل طبیعی قابل بازگشت است. با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد این روش، میتوان آن را گزینه مناسب برای افرادی دانست که به دنبال نتایج طبیعی کاشت مو هستند.
2. روش استخراج واحد فولیکولی ( FUE)
ابتدا بیحسی موضعی در ناحیه اهدا کننده (معمولا موهای پشت سر) اعمال میشود. سپس با استفاده از پانچهای کوچک، فولیکول های مو به صورت جداگانه استخراج میشوند. قبل از پیوند هر فولیکول به دقت بررسی و آماده کاشت میشود. با ایجاد برشهای ریز در ناحیه ابرو، سوراخهایی ایجاد میشود و فولیکول های استخراج شده با زاویه و جهت مناسب در این سوراخها کاشته میشوند.
مزایا:
- کم تهاجمی و بدون اسکار خطی
- دوره نقاهت کوتاه
- ظاهر طبیعی تر
- تراکم بالا
- امکان برداشت مو از نواحی مختلف بدن
معایب:
- زمان انجام عمل طولانی تر
- نیاز به مهارت و دقت بالا از طرف جراح
- احتمال ریزش موی پیوند زده شده (در صورت عدم انجام توسط متخصص مجرب)
- هزینه نسبتا بالا
3. روش کاشت موی واحد فولیکولی (FUT)
بیحسی موضعی در ناحیه اهدا کننده (معمولا پشت موهای سر) اعمال شده و نواری از پوست که حاوی فولیکولهای مو است، برداشته میشود. این نوار به قطعات کوچکتر حاوی واحدهای فولیکولی جداگانه تقسیم میشود. در ادامه در ناحیه ابرو، با ایجاد برشهای ریز، سوراخهایی ایجاد میشود و واحدهای فولیکولی جدا شده در این سوراخها کاشته میشوند.
مزایا:
- امکان برداشت تعداد بیشتر فولیکول در یک جلسه
- هزینه کمتر نسبت به روش FUE
معایب:
- اسکار خطی در ناحیه اهدا کننده
- دوره نقاهت طولانی تر
- احتمال بی حسی دائمی در ناحیه اهدا کننده
- ظاهر کم طبیعیتر نسبت به روش FUE
4. کاشت ابرو با استفاده از دستگاه اتوماتیک ربات Artas
با استفاده از هوش مصنوعی، ناحیه اهدا کننده و فولیکول های مناسب برای پیوند مشخص میشوند. ربات Artas به طور خودکار فولیکولهای مو را استخراج میکند. بعد از آن جراح فولیکولهای استخراج شده را در ناحیه ابرو پیوند میزند.
مزایا:
- دقت بالا در استخراج و کاشت فولیکولها
- نتایج طبیعیتر
- کاهش خطای انسانی
- دوره نقاهت کوتاهتر
معایب:
- هزینه بسیار بالا
- دسترس پذیری محدود
- عدم امکان برداشت مو از نواحی دیگر بدن
5. کاشت ابرو به روش نیوگرافت
مشابه روش FUE، از پانچهای کوچک برای استخراج فولیکولهای مو به صورت جداگانه استفاده میشود. در این روش با دستگاهی مخصوص، فولیکولها به طور نیمه اتوماتیک آماده کاشت میشوند. روش کار به این صورت است که در ناحیه ابرو، با ایجاد برش های ریز، سوراخهایی ایجاد میشود و در ادامه فولیکولهای آماده شده در این سوراخها کاشته میشوند.
مزایا:
- ترکیبی از مزایای روش های FUE و FUT
- کم تهاجمی با اسکار کم
- تراکم بالا
- دوره نقاهت کوتاه
- نتایج طبیعی
معایب:
- هزینه نسبتا بالا
- نیاز به مهارت و دقت بالای جراح
چهار گام کاشت ابرو
کاشت ابرو یک روند چندساعته است که مستلزم کاشت 200 تا 300 فولیکول مو میباشد. این روند در چهار مرحله اصلی انجام میشود. در مرحله اول مشاوره و برنامهریزی صورت میگیرد. در این مرحله، پزشک ابرو را با در نظر گرفتن ویژگیهای صورت و انتظارات بیمار طراحی میکند و محل مناسب برای اهدای مو را ارزیابی مینماید.
مرحله بعدی، استخراج واحدهای فولیکولی (مجموعهای از مو و پوست) است. این واحدها میتوانند از موی بلند یا موی تراشیده شده برداشته شوند. برخلاف سایر روشها که قطعهای از پوست را میبرند، در این روش فولیکولها به صورت دانهای خارج میشوند تا ظاهری طبیعیتر به وجود آید.
در مرحله سوم فرایند پیوند انجام میشود. ابتدا بیهوشی موضعی صورت گرفته و سپس فولیکولهای مویی با استفاده از قلم ایمپلنت در جهت و زاویه مناسب کاشته میشود.
در آخرین مرحله، ریکاوری و مراقبتهای پس از عمل انجام میگیرد. محل کاشت پانسمان شده و دستورالعملهای مراقبتی برای چند هفته یا ماه آینده به بیمار ارائه میگردد.
تفاوت بین روش FUE و FUT در کاشت ابرو چیست؟
تفاوت اصلی بین دو روش FUT و FUE در نحوه استخراج مو است. در روش FUT، یک نوار مویی از پشت سر برداشته میشود که منجر به جای زخم خطی میشود. اما در روش FUE، جای زخم های کوچکی ایجاد میشود که شبیه به نقاط ریز است. زمان مورد نیاز برای کاشت ابرو در روش FUT، کمتر از روش FUE است.
فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب روش کاشت ابرو بین FUT و FUE
انتخاب روش کاشت ابرو بین FUT و FUE به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که در جلسه مشاوره با پزشک بررسی خواهد شد. برخی از این فاکتورها عبارتند از:
- نیاز بیمار به میزان پیوند مو: افرادی که با کاهش شدید موی ابرو مواجه هستند و به گرافت زیادی نیاز دارند، روش FUT برای آنها مناسب تر است.
- زمان بازگشت به فعالیت های روزمره: بیمارانی که میخواهند بعد از یک دوره ریکاوری کوتاه، به فعالیت های روزمره خود بازگردند، روش FUE برای آنها مناسب تر است.
- سایر جراحی های زیبایی: اگر بیمار قصد انجام دیگر روش های جراحی زیبایی مانند بلفاروپلاستی را دارد، باید با پزشک خود مشورت کند که کدام روش کاشت ابرو برای او مناسبتر است.
کدام روش کاشت ابرو (FUT یا FUE) بهتر است؟
انتخاب بین روش FUT و FUE بستگی به نیازهای فردی بیمار دارد. روش FUT مناسب تر برای افرادی است که با کاهش شدید موی ابرو مواجه هستند و به گرافت زیادی نیاز دارند. اما روش FUE برای افرادی مناسب تر است که به پیوند اندکی نیاز دارند و میخواهند بعد از دوره ریکاوری کوتاه، به فعالیت های روزمره خود بازگردند. در نهایت، این انتخاب بر اساس عوامل مختلفی مانند میزان نیاز به پیوند مو، زمان بازگشت به فعالیت های روزمره و سایر جراحی های زیبایی که بیمار قصد انجام آنها را دارد، صورت میگیرد.
تفاوت میکروبلیدینگ و کاشت ابرو
کاشت ابرو و میکروبلیدینگ هر دو روشهای افزایش حجم و بهبود ظاهر ابروها هستند، اما در اصول و ماندگاری آنها تفاوتهای اساسی وجود دارد.
تفاوت در روش پر پشت کردن ابرو
کاشت ابرو فرایندی است که طی آن فولیکولهای مو از نواحی دیگر بدن استخراج شده و به ناحیه ابرو منتقل میشوند. این عمل باعث ایجاد ابروهایی پرتر و طبیعیتر میگردد. از آنجایی که فولیکولهای واقعی مو در این روش کاشته میشوند، نتیجه آن دائمی و ماندگار است.
در مقابل، میکروبلیدینگ یک تکنیک خالکوبی زیبایی نیمهدائمی است. در این روش، با استفاده از یک تیغه کوچک، رنگدانههایی در لایههای بالایی پوست ابرو کاشته میشوند. این روش موجب ایجاد طرحهای ظریف و طبیعیتر روی ابروها میگردد. اما با گذشت زمان، رنگدانهها کمرنگ شده و ممکن است نیاز به ترمیم و لمینت مجدد داشته باشد.
کاشت ابرو طبیعی برای چه کسانی مناسب است؟
کاشت ابرو برای تعدادی از افراد مناسب و برای تعدادی دیگر توصیه نمیشود. اگر دوست دارید بدانید کاندیدای این روش زیبایی پرطرفدار هستید یا نه، در ادامه همراه ما باشید.
کاشت ابرو طبیعی توصیه میشود!
کاشت ابرو طبیعی برای افرادی که به دلیل افزایش سن، ژنتیک یا شرایط پزشکی مانند آلوپسی ابروهای کم پشتی دارند، مناسب است. همچنین افرادی که ابروهای خود را بیش از حد کندهاند و اکنون دارای تکههایی از موهای از دست رفته هستند، کاندیدهای خوبی برای این عمل محسوب میشوند.
علاوه بر این، افرادی که به دلیل سوختگی دچار ریزش جزئی یا کامل ابروها شده اند، بخشی از ابروهای خود را به دلیل جراحی، بخیه یا زخم از دست دادهاند و مایلند ظاهر خود را بازگردانند، افراد دارای ابروهای کم پشت مادر زادی هستند، خانمهایی که به دلیل لیفت بیش از حد، ابروهایشان کم حجم است و افرادی که قبلا از تاتو، هاشور یا میکروبلیدینگ برای تقویت ابروهای خود استفاده کردهاند، کاندیدای مناسبی برای کاشت ابرو هستند.
کاشت ابرو طبیعی توصیه نمیشود.
برای تمامی روشهای زیبایی شرایط خاصی وجود دارد که کاشت ابرو طبیعی هم از این امر مستثنی نیست. کاشت ابروی طبیعی برای افرادی با این شرایط جواب نمیدهد. این شرایط شامل افراد مبتلا به ریزش موی سکه ای یا آلوپسی ، افرادی که مشکلات لخته شدن خون یا اختلالات خونریزی دارند، افراد مبتلا به آلوپسی توتالیس یا آلوپسی یونیورسالیس و افراد مبتلا به تریکوتیلومانیا میشود. ناگفته نماند افرادی که سابقه عوارض شدید مرتبط با جراحی زیبایی دارند نیز برای کاشت ابروی طبیعی مناسب نیستند.
سخن پایانی
در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز به بررسی روش کاشت ابرو پرداخته شد. کاشت ابرو به عنوان یک روش موثر و دائمی برای ترمیم و تقویت ابروها، میتواند به زیبایی و افزایش اعتماد به نفس افراد کمک کند. با این حال، انتخاب یک پزشک ماهر و رعایت نکات مراقبتی پس از عمل بسیار مهم است تا بهترین نتیجه ممکن حاصل شود. شما میتوانید سوالات خود را در خصوص اینروش در بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.