دمنوش عناب نوعی دمنوش است که از میوه خشک عناب تهیه میشود. دمنوش عناب نیز مانند میوه آن، میتواند یبوست را کاهش دهد، سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و به خواب کمک کند. این دمنوش دارای ویتامین C، پلی فنل، پتاسیم، آهن و ویتامینهای گروه B است. میوه عناب سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است و کالری کمی دارد. در ادامه بیشتر به شرح خواص دمنوش عناب میپردازیم.
سرشار از آنتی اکسیدان
دمنوش عناب منبع غنی از ترکیباتی مانند فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و اسیدهای تری ترپنیک است. برخی از این ترکیبات دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدآنها ترکیباتی هستند که ممکن است از انواع آسیبهای سلولی، از جمله آسیب ناشی از مواد شیمیایی به نام رادیکالهای آزاد جلوگیری کرده یا آنها را به تاخیر بیندازند. شما در معرض رادیکالهای آزاد ناشی از آلودگی هوا، دود سیگار و نور خورشید هستید. بدن همچنین رادیکالهای آزاد را در طی فرآیندهای متابولیک طبیعی میسازد.
بهبود خواب
عناب در طب سنتی برای کمک به خواب استفاده میشود. تحقیقات اولیه نشان میدهد که این مسئله ممکن است به دلیل خواص آنتی اکسیدانی این میوه باشد.
بیشتر بخوانید: برای درمان بی خوابی چی بخوریم؟
بهبود یبوست و گوارش
دمنوش عناب ممکن است به هضم غذا و یبوست کمک کند. عناب دارای فیبر بالایی است. یک وعده 100 گرمی عناب خشک دارای 6 گرم فیبر غذایی است. علاوه بر این، عصاره عناب ممکن است به تقویت پوشش معده و روده کمک کند و خطر آسیب ناشی از زخم، آسیب و باکتریهای مضر را که ممکن است در روده وجود داشته باشند، کاهش دهد. در یک مطالعه، عصاره پلی ساکارید عناب پوشش روده موشهای مبتلا به کولیت را تقویت کرد و علائم گوارشی آنها را بهبود بخشید. در نهایت، فیبر موجود در عناب ممکن است به عنوان غذا برای باکتریهای مفید روده عمل کند و به آنها اجازه رشد و غلبه بر باکتریهای مضر را بدهد.
تقویت سیستم ایمنی
میوه عناب ممکن است بتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت و با رشد سلولهای سرطانی مبارزه کند، زیرا سرشار از ویتامین C است. یک مطالعه روی موش نشان داد که تزریق ویتامین C با دوز بالا باعث از بین رفتن سلولهای سرطانی تیروئید میشود. به علاوه، مطالعات لوله آزمایش نشان داده است که عصاره عناب انواع مختلفی از سلولهای سرطانی از جمله سلولهای سرطانی تخمدان، دهانه رحم، سینه، کبد، روده بزرگ و پوست را از بین میبرد.
یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که پلی ساکاریدهای عناب، که قندهای طبیعی با خواص آنتی اکسیدانی هستند، ممکن است رادیکالهای آزاد را دفع کنند، سلولهای مضر را خنثی کنند و التهاب را کاهش دهند. کاهش سطح التهاب و رادیکالهای آزاد میتواند به پیشگیری از بیماریهای مزمن مانند دیابت نوع 2 کمک کند.
همچنین، در یک مطالعه روی موش، عصاره عناب سلولهای ایمنی به نام سلولهای کشنده طبیعی را تقویت کرد که میتوانند سلولهای مهاجم مضر را از بین ببرند.
بیبشتر بخوانید: کدام ویتامین به سلامت سیستم ایمنی کمک میکند؟
بهبود عملکرد مغزی
عناب به طور گسترده در طب جایگزین برای بهبود عملکرد مغز استفاده میشود. تحقیقات در حال حاضر نشان میدهد که آنتی اکسیدانهای منحصر به فرد آنها ممکن است مسئول این اثرات باشند. همچنین، این میوه اغلب توسط پزشکان طب جایگزین برای کاهش اضطراب تجویز میشود. مطالعات حیوانی و مطالعات سیستم لوله آزمایشگاهی نشان میدهد که عناب ممکن است حافظه را بهبود بخشد و به محافظت از سلولهای مغز در برابر آسیبهای عصبی کمک کند.
طرز تهیه دمنوش عناب
شما میتوانید دمنوش عناب را با میوه خشک شده آن درست کنید یا از ادویه عناب همراه با سایر ادویهها مانند دارچین استفاده کنید. ابتدا میوه خشک شده عناب را بشویید و سپس خیس کنید. پس از چند دقیقه هستهها را جدا کرده و میوهها را خرد کنید. میوههای خرد شده را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید تا دمنوش به آرامی دم بکشد.
سخن پایانی
عناب کالری کمی دارد و سرشار از فیبر و سایر مواد مغذی است. دمنوش عناب به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی میتواند فواید متعددی را ارائه دهد. از این فواید میتوان به بهبود کیفیت خواب، تقویت سیستم ایمنی و بهبود گوارش اشاره نمود. طرز تهیه این دمنوش آسان است و شما به سادگی میتوانید آن را تهیه کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.