قرص روکین

2.2/5 - (18 امتیاز)
قرص روکین ترکیبی از ترکیبی از دروسپیرنون و اتینیل استرادیول بوده و برای جلوگیری از بارداری کاربرد دارد. این دارو به دلیل مزایای گسترده، در بین خانم‌ها بسیار محبوب است. همچنین، روکین برای تنظیم چرخه قاعدگی، درمان علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)، درمان آکنه و... نیز استفاده می‌شود.
تایید شده توسط دکتر داروساز داروخانه مثبت سبز
تایید کننده:دکتر مریم حق نژاد
قرص روکین
فهرست مطالب

امروزه، پیشرفت‌های چشمگیر در علم پزشکی و داروسازی باعث ایجاد داروهای موثر در زمینه جلوگیری و کنترل باروری گردیده است. یکی از داروهای حیاتی که توجه زیادی به خود جلب کرده و مورد تحقیقات فراوانی قرار گرفته است، داروی ضدبارداری روکین می‌باشد. روکین یک داروی ضدبارداری ترکیبی خوراکی است که حاوی دو هورمون استروژن و پروژسترون بوده و با نام ژنریک دروسپیرنون و اتینیل استرادیول شناخته می‌شود. در ادامه به بررسی مکانیسم عمل، موارد مصرف، طریقه مصرف، موارد احتیاط و منع مصرف داروی Rokin خواهیم پرداخت.

قرص روکین چیست؟

قرص روکین یک داروی ترکیبی از دو هورمون استروژن و پروژسترون (به طور معمول اتینیل‌استرادیول و ژستاژن) است که برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌شود. این دارو با مهار تخمک‌گذاری، تغییر مخاط دهانه رحم و نازک کردن دیواره رحم، از بارداری جلوگیری می‌کند.

موارد مصرف داروی روکین

قرص روکین یک داروی ترکیبی ضدبارداری است که علاوه بر جلوگیری از بارداری، برای کاربردهای دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه به برخی از کاربرد قرص روکین خواهیم پرداخت؛

  • پیشگیری از بارداری
  • تنظیم چرخه قاعدگی
  • کاهش درد قاعدگی (دیسمِنوره)
  • درمان علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS)
  • درمان آکنه خفیف تا متوسط
  • درمان سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS)
  • پیشگیری از کیست‌های تخمدانی

قرص ضد بارداری

آثار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر داروی روکین

اتینیل استرادیول ترشح LHRH از هیپوتالاموس را کاهش و ترشح گنادوتروپین را از هیپوفیز کاهش می‌دهد. همچنین سنتز DNA، RNA و پروتئین‌های مختلف را در بافت‌های هدف افزایش می‌دهد. مکانیسم‌های احتمالی دیگر شامل تغییر در مخاط دهانه رحم است که باعث مهار نفوذ اسپرم می‌شود و تغییرات آندومتر که احتمال لانه گزینی را کاهش می‌دهد. دروسپیرنون هم با اثر آنتی مینرالوکورتیکوئیدی و آنتی آندروژنیکی عمل میکند. توزیع اتینیل استرادیول بیش از 98% به آلبومین سرم متصل می‌شود و دروسپیرنون: 97% به پروتئین‌های سرم متصل خواهد شد (نه SHBG یا گلوبولین متصل به کورتیکواستروئید). دفع این دارو از طریق ادرار (38-47٪ به عنوان متابولیت‌های غیرفعال) و مدفوع (17-20٪ به عنوان متابولیت‌های غیرفعال) صورت می‌گیرد.

مقدار مصرف قرص روکین

داروی روکین (Rokin) را طبق دستور پزشک به صورت خوراکی مصرف کنید، در صورت بروز حالت تهوع می‌توانید دارو را همراه با غذا میل کنید. قبل از مصرف دارو اطلاعات دارویی (شامل موارد و طریقه مصرف) موجود بر روی بسته بندی دارو را بررسی کنید. در رابطه با مصرف این دارو در سنین پایین یا در کودکان با پزشک مشورت کنید. مصرف بیش از حد داروی روکین مانند بسیاری از داروها سبب عوارض و خطرات زیادی می‌شود. در صورت بروز هرگونه عوارض جانبی با پزشک  در رابطه با تغییر نسخه مشورت کنید.

بیشتر بدایند: قرص دزولست

نحوه مصرف قرص روکین

  1. قرص روکین برای پیشگیری از بارداری (در اشکال یاسمین، اوسلا، سیدا، یائلا، زارح)، 1 قرص فعال (3 میلی گرم دروسپیرنون/0.03 میلی گرم EE) روزانه به صورت خوراکی به مدت 21 روز، سپس 1 قرص بی‌اثر روزانه به مدت 7 روز مصرف می‌شود.
  2. داروی روکین برای پیشگیری از بارداری (در اشکال یاز، جیانوی، لورینا، وستورا)، 1 قرص فعال (3 میلی گرم دروسپیرنون / 0.02 میلی گرم EE) روزانه به صورت خوراکی به مدت 24 روز و سپس 1 قرص بی‌اثر به مدت 4 روز استفاده کنید.
  3. داروی روکین در جهت درمان آکنه ولگاریس متوسط در اشکال یاز، جیانوی، لورینا در زنان توصیه می‌شود، اما تنها در صورتی که ضد بارداری خوراکی به عنوان روش پیشگیری از بارداری انتخاب شود. دوز مصرفی 1 قرص فعال (3 میلی گرم دروسپیرنون / 0.02 میلی گرم EE) روزانه به صورت خوراکی تا 24 روز و سپس 1 قرص بی‌اثر روزانه به مدت 4 روز استفاده می‌شود.
  4. همچنین این دارو برای اختلال ناخوشی پیش‌قاعدگی در اشکال یاز و جیانوی در زنان پیشنهاد می‌شود، اما تنها در صورتی که ضد بارداری خوراکی به عنوان روش کنترل بارداری انتخاب شود. دوز مصرفی پیشنهادی 1 قرص فعال (3 میلی گرم دروسپیرنون / 0.02 میلی گرم EE) روزانه به صورت خوراکی به مدت 24 روز و سپس یک قرص بی‌اثر روزانه به مدت 4 روز مصرف کنید.

نحوه مصرف قرص روکین برای تنظیم قاعدگی

نحوه مصرف قرص روکین برای تنظیم قاعدگی به طور معمول مشابه روش مصرف آن در ضدبارداری است. با این حال، مدت زمان مصرف به شرایط فرد و تشخیص پزشک بستگی دارد. در ادامه دستورالعمل کلی مصرف آورده شده است؛

  • روزانه یک قرص در زمان معین (ترجیحاً یک زمان ثابت در روز) مصرف شود.
  • در صورتی که هدف از مصرف تنظیم چرخه قاعدگی است، پزشک توصیه می‌کند که مصرف قرص از روز اول چرخه قاعدگی (اولین روز پریود) شروع شود.
  • اگر در روز اول چرخه شروع نشود، می‌توان از روز دوم تا پنجم پریود مصرف را آغاز کرد، اما ممکن است پزشک توصیه کند در هفته اول از یک روش مکمل جلوگیری از بارداری استفاده کنید.

قرص روکین برای جلوگیری از پریود

قرص روکین را می‌توان برای به تعویق انداختن یا جلوگیری از قاعدگی (پریود) در یک دوره خاص استفاده کرد. این روش برای شرایطی از جمله سفر، شرکت در یک رویداد مهم یا سایر موقعیت‌هایی که قاعدگی ممکن است مشکل‌ ساز شود، کاربرد دارد. با این حال، مصرف دارو برای این هدف باید تحت نظر پزشک انجام شود.

موارد احتیاط

قبل از مصرف قرص روکین، اگر به آن یا سایر ترکیبات موجود در دارو حساسیت دارید، از مصرف خودداری کنید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشد که می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک یا مشکلات دیگر شود. در صورت داشتن سوابق پزشکی از جمله مشکلات قلبی (حمله قلبی یا ضربان قلب نامنظم تهدید کننده زندگی در 6 ماه گذشته، درد قفسه سینه یا آنژین قلب)، سکته در 6 ماه گذشته، بیماری کلیوی، بیماری کبد، فشار خون بالا یا پایین، کم آبی و… با پزشک مشورت کنید. در ادامه به برخی از موارد احتیاط داروی روکین خواهیم پرداخت؛

  1. به دلیل افزایش خطر هیپرکالمی، در صورت مصرف همزمان با داروهای افزایش دهنده یا محافظه کننده پتاسیم (اسپیرونولاکتون)، پتاسیم سرم را در ماه اول کنترل کنید. نظارت بر غلظت پتاسیم سرم را در بیماران پرخطری که یک مهارکننده قوی CYP3A4 را به مدت طولانی و همزمان مصرف می‌کنند، در نظر بگیرید. مهارکننده‌های قوی CYP3A4 شامل ضد قارچ‌های آزول (مانند کتوکونازول، ایتراکونازول، وریکونازول)، مهارکننده‌های پروتئاز HIV/HCV (مانند ایندیناویر، بوسپروویر) و کلاریترومایسین می‌باشند.
  2. افراد دارای سابقه افسردگی، اندومتریوز، DM، HTN، تغییرات تراکم مواد معدنی استخوان، نارسایی کلیوی و کبدی، بیماری متابولیک استخوان، SLE با احتیاط مصرف کنند.
  3. در صوروت بروز مواردی مانند زردی، مشکلات بینایی (ممکن است باعث عدم تحمل لنزهای تماسی شود)، هرگونه نشانه VTE، میگرن با شدت غیرعادی، افزایش قابل توجه BP، افسردگی شدید، افزایش خطر عوارض ترومبوآمبولی پس از جراحی و… به پزشک مراجعه کنید.
  4. 4 هفته قبل از جراحی بزرگ یا بی‌حرکتی طولانی مدت درمان را قطع کنید.
  5. بیمارانی که داروهای ضد انعقاد خوراکی مصرف می‌کنند (مانند وارفارین) را تحت نظر بگیرید. افزایش دوز ضد انعقاد ممکن است به دلیل خطر ترومبوآمبولی با داروهای ضد بارداری خوراکی ضروری باشد.
  6. مطالعات نشان داده‌ است که با استفاده از قرص ضدبارداری روکین خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم افزایش می‌یابد. با این حال، HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) عامل خطر اصلی برای سرطان دهانه رحم باقی می‌ماند. شواهد نشان می‌دهد که استفاده طولانی‌مدت از OCPs (بیش از ۵ سال) ممکن است با افزایش خطر مرتبط باشد.
  7. مطالعات نشان داده‌اند که خطر سرطان آندومتر به طور قابل توجهی با استفاده از OCP کاهش و اثر محافظتی با مدت طولانی‌تر استفاده از OCP افزایش می‌یابد که ممکن است سال‌ها پس از قطع OCP همچنان باقی بماند.
  8. قبل از شروع درمان با داروی ترکیبی امبیتاسویر/پاریتاپرویر/ریتوناویر، با یا بدون داسابوویر، درمان هورمونی را قطع کنید.

خطر سرطان پستان قرص روکین

  1. مطالعات اپیدمیولوژی ارتباط ثابتی بین استفاده از داروهای ضد بارداری خوراکی ترکیبی (COC) و خطر ابتلا به سرطان پستان پیدا نکرده است. مطالعات ارتباطی بین استفاده (در حال حاضر یا گذشته) COC و خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان نمی‌دهد.
  2. برخی از مطالعات افزایش اندکی در خطر ابتلا به سرطان سینه در بین کاربران فعلی یا اخیر (<6 ماه از آخرین استفاده) و مصرف کنندگان فعلی با مدت زمان طولانی‌تر مصرف COC گزارش می‌کنند.
  3. خطر یک زن به شرایطی از جمله شروع قاعدگی زودرس قبل از 12 سالگی، یائسگی دیررس بعد از 55 سالگی، اولین فرزند بعد از 30 سالگی و… بستگی دارد.

اختلالات ترومبوآمبولیک قرص روکین

  1. خطر VTE در سال اول استفاده بالاترین میزان است. داده‌های موقتی از یک مطالعه ایمنی کوهورت بزرگ و آینده‌نگر از انواع داروهای ضدبارداری ترکیبی خوراکی (COC)، نشان می‌دهد که این افزایش خطر، در مقایسه با مصرف‌کنندگان غیر COC، در طول 6 ماه اول استفاده از COC بیشترین میزان را دارد.
  2. خطر ابتلا به VTE در زنانی که از داروهای ضد بارداری حاوی دروسپیرنون استفاده می‌کنند در مقایسه با زنانی که سایر داروهای ضد بارداری ترکیبی هورمونی مصرف می‌کنند تا 3 برابر بیشتر است.
  3. برای کاهش خطر رویدادهای VTE، دستورالعمل‌های CDC توصیه می‌کنند که حداقل 3 هفته پس از زایمان طبیعی یا 6 هفته پس از سزارین قبل از شروع استفاده از داروهای ضد بارداری ترکیبی هورمونی صبر کنید. زنان با عوامل خطر اضافی برای VTE (علاوه بر پس از زایمان) نباید از داروهای ضد بارداری ترکیبی هورمونی استفاده کنند.

موارد منع مصرف داروی روکین

  1. حساسیت مفرط مستند
  2. سابقه سرطان سینه یا سرطان سینه حساس به استروژن یا پروژسترون
  3. فشار خون کنترل نشده
  4. دیابت شیرین با درگیری عروقی
  5. سابقه میگرن همراه با اورا
  6. خونریزی غیرطبیعی رحم تشخیص داده نشده
  7. تومورهای خوش خیم یا بدخیم کبد، نارسایی کبدی یا ایجاد زردی با استفاده قبلی از داروهای ضد بارداری خوراکی
  8. بارداری
  9. اختلال کلیوی
  10. نارسایی آدرنال

عوارض قرص روکین (Rokin)

درد یا ناراحتی شکمی، بیماری کیسه صفرا، حساسیت مفرط، حالت تهوع یا استفراغ، میگرن و سردرد، سندرم پیش از قاعدگی و… برخی از عوارض جانبی داروی روکین می‌باشد. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا بدتر شد، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. همچنین بر طبق برخی گزارشات تغییرات خلقی، از جمله تاثیرگذاری بر ناتوانی، افسردگی، تغییر خلق و خو، نوسانات خلقی و تحریک پذیری و رویدادهای ترومبوآمبولیک وریدی و شریانی، از جمله DVT، سکته مغزی، سکته قلبی، ترومبوز داخل قلب، ترومبوز سینوس ساژیتال، ترومبوز سینوس وریدی داخل جمجمه، ترومبوز ورید شبکیه و… از دیگر عوارض این دارو می‌باشند. در ادامه به عوارض داروی روکین خواهیم پرداخت؛

  1. سندرم پیش از قاعدگی
  2. میگرن و سردرد
  3. درد، ناراحتی و حساسیت پستان
  4. بی‌نظمی قاعدگی
  5. حالت تهوع و استفراغ
  6. درد، ناراحتی و حساسیت شکمی
  7. فشار خون
  8. حساسیت مفرط
  9. هیپرکالمی
  10. کلواسما
  11. بیماری کیسه صفرا
  12. برآمدگی سمی پوست
  13. لیومیوم رحم

 قرص روکین

تداخل دارویی روکین

تداخل دارویی خاصی ذکر نشده است.

مصرف قرص روکین (Rokin) در دوران بارداری و شیردهی

داروی روکین (Rokin) در دوران بارداری هیچ فایده‌ای برای زنان ندارد و مصرف آن توصیه نمی‌شود. خطر نقص مادرزادی در زنانی که به طور ناخواسته در اوایل بارداری از COC استفاده می‌کنند، کم است. مطالعات اپیدمیولوژیک و متاآنالیزها افزایش خطر نقایص مادرزادی دستگاه تناسلی یا غیرتناسلی (از جمله ناهنجاری‌های قلبی و نقص در کاهش اندام) را به دنبال قرار گرفتن در معرض دوز پایین COC قبل از لقاح یا در اوایل بارداری پیدا نکرده‌اند. تجویز COC برای القای خونریزی قطع مصرف نباید به عنوان آزمایشی برای بارداری استفاده شود. داروهای COC نباید در دوران بارداری برای درمان سقط جنین تهدید شده یا معمول استفاده شوند.

تاثیر قرص روکین در شیردهی

داروهای حاوی استروژن می‌توانند تولید شیر را در مادران کاهش دهند. زمانی که شیردهی به خوبی تثبیت شده باشد، این احتمال کمتر است. با این حال، ممکن است در هر زمان برای زنان رخ دهد. مقدار کمی از استروئیدهای ضد بارداری خوراکی یا متابولیت‌ها در شیر مادر وجود دارد. در صورت امکان، به زن شیرده توصیه کنید تا از سایر روش‌های پیشگیری از بارداری استفاده کند یا شیردهی خود را قطع کند.

شرایط نگهداری داروی روکین

قرص روکین باید در دمای اتاق و دور از نور نگهداری شود. همچنین مهم است که تمام داروها را از دید و دسترس کودکان دور نگه دارید، زیرا بسیاری از اشکال دارویی (مانند قرص‌های هفتگی و قطره‌های چشمی، کرم‌ها، چسب‌ها و استنشاق‌ها) در برابر کودک مقاوم نیستند و کودکان خردسال می‌توانند آن‌ها را به راحتی باز کنند. داروهای غیر ضروری باید به روش‌های خاصی دور ریخته شوند تا اطمینان حاصل شود که حیوانات خانگی، کودکان و سایر افراد نمی‌توانند آن‌ها را مصرف کنند.

کلام آخر داروی روکین

مزایا و عوارض داروی روکین در این مقاله از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز مورد بررسی دقیق قرار گرفت. توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه این دارو سبب عوارض و خطرات زیادی در شما خواهد شد، دارو را طبق دستور پزشک یا اطلاعات دارویی موجود بر روی بسته بندی آن مصرف کنید. روکین یک داروی ضدبارداری موثر و ایمن است که می‌تواند مزایای متعددی برای زنان داشته باشد. با این حال، قبل از مصرف این دارو، باید با پزشک مشورت کرد تا از مناسب بودن آن برای خود اطمینان حاصل کنید.

سوالات متداول

بله، قرص روکین (Rokin) می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. روکین یک داروی ضد بارداری هورمونی است که حاوی استروژن و پروژسترون می‌باشد که می‌توانند باعث افزایش احساس سیری و کاهش اشتها شوند. همچنین، روکین می‌تواند باعث کاهش جذب چربی از روده شود. برخی از مطالعات نشان داده‌اند که زنانی که از روکین استفاده می‌کنند، به طور متوسط 2 تا 5 کیلوگرم وزن کم می‌کنند. البته، این مقدار کاهش وزن در همه افراد یکسان نیست و به عوامل مختلفی مانند وزن اولیه، سن و سبک زندگی بستگی دارد.
تغییرات خلق و خو، مانند افسردگی، اضطراب، و تحریک پذیری، تهوع و استفراغ، درد پستان، خونریزی رحمی غیر منتظره (خونریزی بین عادات ماهیانه)، خونریزی واژن بدون دلیل، افزایش وزن، جوش، سردرد و خستگی از عوارض داروی روکین می‌باشد. توجه داشته باشید که این عوارض تنها در 10 الی 20 درصد مصرف‌کنندگان مشاهده شده است.
هر دو دارو برای جلوگیری از بارداری استفاده شده و استفاده از هریک بسته به نظر پزشک دارد. قرص روکین یک داروی ضد بارداری هورمونی است که حاوی دروسپیرنون و اتینیل استرادیول بوده و دارای اثرات ضد آندروژنی است، به این معنی که می‌تواند به کاهش سطح هورمون‌های مردانه در بدن کمک کند. در مقابل قرص ال دی یک داروی ضد بارداری هورمونی است که حاوی استروژن و پروژسترون است و به خوبی توسط بدن تحمل می‌شود. همچنین عوارض جانبی کمتری نسبت به روکین دارد.
بله، مصرف قرص روکین در دوران بارداری خطرناک است و نباید از این دارو در صورت باردار بودن یا احتمال بارداری استفاده شود.
منبع:
تصویر سجاد شیخی
سجاد شیخی
با تخصص و اشتیاق در انتشار اطلاعات دارویی با زبان ساده در راستای ارتقا آگاهی نسبت به داروها، آخرین یافته‌های دارویی و سلامت را برایتان گردآوری می‌کنم.
بحث و تبادل نظر

12 دیدگاه

    یاسمین

    سلام وقت بخیررمن قرص مارولین میخوردم و در کنارش قرص گین اپ چاقی،دوماه خونریزی گرفتم میخاستم بدونم بهم نساخته یا تداخل داروییرهستش و اینکه مارولین بهتره یا دروسبلا؟و مصرفشون ب چ صورته ممنون میشم راهنمایی کنید و جواب سواللتم رو بدید

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      منظور از خونریزی چست؟ در صورت یکه در نظم دوره اختلال ایجاد شده باشد، بسته به علت اولیه مصرف، نوع داروی مصرفی را تغییر دهید. هر دو از لحاظ کیفیت اوکی و مناسب هستند.
      متشکرم

      0
      0
    تبسم

    سلام، من مشکل بلع دارم، آیا می تونم قرص دروسبلا رو در اب حل کنم و مصرف کنم؟ اصلا برام بلع ممکن نیست

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      طعم این محصولات بعد از انحلال در آب مناسب مصرف خوراکی نخواهد بود. در صورت یکه این مورد برای شما مشکلی ندارد، امکان استفاده به فرم عنوان شده وجود دارد.
      متشکرم

      0
      0
    ..Ashil..

    سلام
    لطفا اگر امکان داره چندتا قرص ضد بارداری معرفی کنید که اولا خارجی باشن و توی ایران موجود باشن ( البته اگر ایرانی هم نام بردین مشکلی نیست ولی ترجیحا اول خارجی ) ، دوما کمترین عوارض رو داشته باشن ( آخه بعضیا میگفتن طی مدت زمان مصرف چاق شدن یا حالت تهوع داشتن و …. ) ، سوما درصد موفقیت قرص در پیشگیری از بارداری بالا باشه
    قیمت اهمیتی نداره ولی موارد بالا برام مهمه
    و اینکه برای خرید قرص ضد بارداری ، داروخانه نسخه پزشک میخواد یا بدون نسخه هم میدن ؟
    ممنون میشم اگر پاسخ بدید

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      متاسفانه داروهای ضد بارداری خارجی در بازار دارویی کشور موجود نیست. اما داروهای تولید داخل هم از کیفیت خوبی برخوردار هستند. داروهایی مثل دروسبلا، دروسبلین، دزولست، لویتود و … از جمله این داروها هستند. نیاز به نسخه پزشک وجود ندارد.
      متشکرم

      0
      0
    صبا جاوید

    سلام وقت بخیر. آیا مصرف روکین روی اعصاب تاثیر منفی دارد؟
    چون احساس میکنم عصبی تر شدم…

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      اختلال هورمونی میتواند سبب بروز اختلال خلق و خو گردد. بسته به علت مصرف ممکن است اختلال خلق تشدید شود. در صورت تداوم با پزشک مشورت و داروهای مناسب استفاده کنید.
      متشکرم

      0
      0
    نوشین

    سلام وقت بخیر
    چند ماهی هست روکین مصرف میکنم
    دکتر پوست برام اسپیرونولاکتون نوشته . دو هفته هست استفاده میکنم. مشکلی نداره این دو قرص رو با هم استفاده کنم؟
    اگر هر دو رو همزمان بخورم مشکلی پیش میاد؟

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      خیر موردی از لحاظ مصرف همزمان وجود ندارد.
      متشکرم

      1
      0
    fahi

    سلام وقت بخیر من 8تا از این قرص خوردم خیلی خواب الود شدم ایا از عوارضش هست چون هیچ جایی جزو عوارض نوشته نشده

    0
    0
      دکتر مریم حق نژاد

      همراه محترم
      سلام
      معمولا سبب خواب آلودگی نخواهد شد. ممکن است به علت تایم سیکل دچار این مشکلات شده باشید. معمولا در حوالی زمان تخمک گذاری حالت کرختی و خواب آلودگی دیده میشود.
      متشکرم

      0
      0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *