داروخانهها از مراکز مورد دسترس در کشور ما هستند که تقریبا همه ما حداقل هفتهای یک بار به آنها برای خرید مایحتاج خود مراجعه میکنیم، داروخانهها دارو، لوازم آرایشی، بهداشتی و مکملهای ورزشی و بدنسازی را به فروش میرسانند. در این مطلب از مجله داروخانه اینترنتی مثبت سبز به معرفی دو داروخانه داروخانه شبانه روزی منطقه ۸ که کارنامه موفقی داشته است، خواهیم پرداخت؛ با ماه همراه باشید.
تفاوت فارمسی و دراگ استور چیست؟
داروخانهها مکانی برای عرضه دارو هستند که گاهی تحت عنوان دو کلمه فارمسی (Pharmacy) و دراگاستور (Drugstore) نامیده میشوند؛ تفاوت اصلی در این کلمات نوع محصولاتی است که در آنها ارائه میشود، فارمسی به سبکی از داروخانه اطلاق میشود که در آن فقط دارو توزیع میشود؛ اما دراگاستورها علاوه بر دارو، محصولات آرایشی، بهداشتی، کمکهای اولیه و مواردی از این دست را نیز عرضه مینمایند.
دو داروخانه شبانه روزی منطقه ۸
داروخانه دکتر شهمیرزادی و داروخانه دکتر حق نژاد دو داروخانه موفق در شرق تهران در منطقه ۸ تهران بزرگ هستند که به مشتریان زیادی در طول روز خدمت رسانی میکنند.
داروخانه دکتر شهمیرزادی
در بزرگراه رسالت، بین میدان رسالت و چهار راه سرسبز پلاک ۶۸۸ روبه روی مسجد حجتیه داروخانه دکتر شهمیرزادی واقع شده است که یکی از دو داروخانه شبانه روزی منطقه ۸ به شمار میآید.
تلفن داروخانه دکتر شهمیرزادی: ۰۲۱۷۷۴۹۸۸۱۱
آدرس اینستاگرام داروخانه دکتر شهمیرزادی: shahmirzadi_pharmacy
داروخانه دکتر حق نژاد
در نارمک، میدان هلال احمر، خیابان گلستان، چهارراه ارشی داروخانه دکتر حق نژاد واقع شده که آشنای دیرین مردم شرق تهران است.
تلفن داروخانه دکتر حق نژاد: ۰۲۱۷۲۲۵۴
خدمات ارائه شده
ساخت انواع داروهای ترکیبی، داروهای کمیاب و خارجی، لوازم ارتوپدی و توانبخشی، مشاوره پوست و مو، فروش مکملهای غذایی و دارویی، انواع مکمل و ویتامین، فروشگاه اینترنتی، مشاوره و پشتیبانی آنلاین از جمله خدمات ارائه شده در این دو داروخانه شبانه روزی منطقه ۸ است.
محصولات فروخته شده در این دو داروخانه کدامند؟
دسته مکملها شامل موارد زیر میشود:
- مکملهای رژیمی و غذایی شامل رژیمی و غذایی دیابت، پوست، مو و ناخن، استخوان و مفاصل، تقویت حافظه و یادگیری، سلامت عمومی، تقویت قوای جنسی، قلب و عروق، گوارش، کبد و سم زدایی، سلامت ریه، کم خونی، یائسگی، مکمل بانوان، ویتامینها و مکملها؛
- مکمل کودکان شامل کم خونی کودکان، اشتها آور، یبوست، نفخ، ویتامینها، انرژی زا مکمل لاغری، مکمل رژیمی غذایی، مکمل گیاهی
- مکمل بدنسازی شامل سی ال ای (CLA)، گلوتامین (Glutamine)، کراتین (Creatine)، گینر (Gainer)، پروتئین (Protein)، کربوهیدرات (Carbohydrate)، آمینو (Amino، مولتی ویتامین (Multi Vitamin)، بی سیای ای (BCAA)، فیبر (Fiber)، انرژی زا، کافئین (Caffeine)، ال کارنیتین، ال آرژنین
- مکملهای گیاهی شامل افزایش قوای جنسی، مکملهای آقایان، مکملهای بانوان، کودکان، پوست، مو و ناخن، مفاصل و استخوان، دیابت، حافظه و اعصاب، قلب و عروق، سلامت ریه، کم خونی، دهان و دندان
- سلامت عمومی شامل گوارش و معده، کلیه و مجاری ادرار و یائسگی
- چای و دمنوش
طراحی یک داروخانه چگونه باید باشد؟
هدف از طراحی داخلی و معماری متناسب داروخانه و دراگ استور ها تلاش مداوم برای ایجاد فضایی راحت و در دسترس برای آسایش بیماران و کاربران و همچنین بهبود کارایی و گردش کاری متعادل برای ارتقاء عملکرد کارکنان است.
درواقع گاهی الگوهایی از طراحی در فضاهای مختلف دائما تکرار میشوند و با این وجود که عملکرد مناسبی ایجاد نمیکنند در قلمرو گذشته ادامه مییابند که میتوانند با تغییر در سیستمهای طراحی و توسط معماران با افزودن راهکارهای کاربردی به صورتی تخصصی و هوشمندانه تصحیح و بهبود یابند.
در طراحی داروخانه اگر کارکنان به طور مداوم در حال انجام مراحل بیشتری از حد معمول هستند و یا نیاز به حرکت بیشتر و رفت و آمدهای پر تداخل با دیگر کارکنان دارند و یا برای یافتن داروها دچار مشکل شده و دسترسی به قفسهها و داروها نیاز به خم شدن بیش از حد و یا نردبانهای بلند دارد اینها مواردی هستند که نشان میدهند داروخانه نیاز به طراحی مجدد دارد و گاهی اگر لازم باشد، همه چیز باید تغییر کند.
مطالعات و تحقیقات متعددی نشان دادهاند که تقریباً نیمی از اشتباهات دارویی نتیجه حواس پرتی و یا وقفه در کار داروخانهها است و این مشکلی است که میتواند از طریق طراحی مناسب داروخانه کاهش و به صفر برسد.
اهمیت طراحی متناسب داروخانه شبانه روزی منطقه ۸
طراحی متناسب فضای داروخانه شبانه روزی منطقه ۸ به دلیل اهمیت و ارتباط با جان بیماران از اولویت بالایی برخوردار بوده و بایستی به درستی ساماندهی شوند از سوی دیگر به دلیل اینکه مراجعه کنندگان به داروخانه ممکن است اقشار درگیر با بیماری و یا همراهان بیمار باشند به دلیل فشار روحی و تغییرات خلقی ناشی از استرس نیازمند توجه بیشتر در طراحی و تسریع روند فعالیتها و خدمات رسانی است در ادامه با باید و نبایدهای طراحی داروخانه برای عملکرد مؤثرتر همراه باشید.
فضای داروخانه شبانه روزی منطقه ۸ چگونه باید باشد؟
در طراحی تمامی قسمتهای داروخانه شامل میز، کانتر های پذیرش و یا تحویل دارو و حتی ویترینهای لوازم بهداشتی و آرایشی و همچنین قفسه داروهای موجود در داروخانه، توجه به به مقیاس انسانی و ارگونومی الزامی است زیرا اگر ارتفاع قفسهها و یا میزها مناسب نباشد قطعا تعامل مطلوبی بین مشتریان و کارمندان شکل نگرفته و آسایش فیزیکی را از افراد صلب مینماید.
فراموش نکنید که قسمتی راحت برای نشستن کاربرانی که در حال انتظارهای طولانیتر برای دریافت نسخه یا دارو هستند با مبلمان مناسب طراحی کنید و یا در صورت امکان برای ارائه قهوه و یا سایر نوشیدنیها فضایی سازماندهی شده و آرام برای انتظار ایجاد نمایید تا هم زمان انتظار برای بیماران کاهش یافته و هم کارایی و عملکرد حاصل با ایجاد آرامش و رضایت افزایش یابد.
نکته مهم
هنگامی که مشتریان به داروخانه راه مییابند، ممکن است چیزی خاصی در ذهن داشته باشند، مانند نسخهای پر از دارو، اما این بدان معنا نیست که راههایی برای خرید بیشتر وجود ندارد. پلان و طراحی اولیه داروخانه بایستی دسترسی افراد را به قسمتهای مختلف مهیا سازد هم از نظر بصری دیدن محصولات را ممکن ساخته و هم خرید را به خصوص در دراگ استورها آسان نماید. ورودی و سیرکولاسیون فضا بایستی بتواند کاربران را به درستی و با برنامه ریزی متناسب به حوزهها راهنمایی کند. بهتر است پذیرش و صندوق قسمت داروها و محصولات آرایشی بهداشتی مجزا باشد تا در پروسه انتظار طولانی مدت داروها قرار نگیرد.
در طراحی علاوه بر قفسههای پشت میزهای کانتر میتوانید از استندها و قسمتهایی برای اطلاع رسانی محصولات جدید و ارائه بروشورها در بخشی مجزا از رفت و آمدها استفاده کنید تا بدین صورت علاوه بر اطلاعات رسانی، ترافیک انسانی را به سمتی دیگر هدایت نمایید.